Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaką wersję Andromedy budujesz?  

47 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaką wersję Andromedy budujesz?

• Odbicie lustrzane z pojedynczym gara

Recommended Posts

Niestety nic nie widać. Pojawia się pytanie o login i hasło :(

Działkowiec, jeśli to nie problem, podaj na priv namiary na Twój domek. Wystarczy mi obejrzenie go z zewnątrz, no chyba, ze byłbyś tak miły ...

jeny! Jeszcze nie widziałam Andromedy na żywo i już myślałam, że w moich bliskich okolicach nikt nie buduje.

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

. Koszt ekipy - 25 tyś. do więźby dachowej. Jeśli chodzi o położenie dachu to otrzymaliśmu wycenę na 7 tyś....

Czy w tej cenie, a także w podanej przez Was cenie materiałów macie również ścianki działowe, schody zewn., taras, murki, wykończenie płyt pod posadzki (stan taki że można kłaść panele, płytki, ...)?

Pozdrawiam

Widzę, żze wszyscy intensywnie budują, bo wątek spadł już prawie na koniec strony ;)

A ja wciąż nie wiem z czego budować :( Głowa juz mi pęka od tych wszystkich informacji. Kuszą mnie te "szybkie" systemy typu PRAEFA, THERMOMUR, ale chyba nie jestem aż tak odwazna.

Zobaczymy.

Szukam dalej.

Działkowiec1

Czy mogę Cię odwiedzić w najblizszy poniedziałek.

Odnalazłem gdzie budujesz Andromedę i okazało się, że niedaleko mojej koleżanki z pracy. Więc ze zdjęciem poszła szukać i znalazła. Bardzo się jej spodobał i gdyby nie miała już domu (mieszka z drugiej strony przed rzeczką - działka z betonowym płotem) to pewnie budowałaby Andromedę.

Co do wycen

Właśnie przed chwilą otrzymałem kosztorys stanu surowego otwartego z PSB (dachówka ceramiczna- ROBEN, ściany zewn. BK 36 YTONG, ocieplenie styropina 6cm) -- bez robocizny 82tyś.

Chyba nieźle, ale muszę się dokładnie wczytać.

Rozpoczynam 2006 więc mam jeszcze czas.

Działkowiec1

Czy mogę Cię odwiedzić w najblizszy poniedziałek.

Odnalazłem gdzie budujesz Andromedę i okazało się, że niedaleko mojej koleżanki z pracy. Więc ze zdjęciem poszła szukać i znalazła. Bardzo się jej spodobał i gdyby nie miała już domu (mieszka z drugiej strony przed rzeczką - działka z betonowym płotem) to pewnie budowałaby Andromedę.

Co do wycen

Właśnie przed chwilą otrzymałem kosztorys stanu surowego otwartego z PSB (dachówka ceramiczna- ROBEN, ściany zewn. BK 36 YTONG, ocieplenie styropina 6cm) -- bez robocizny 82tyś.

Chyba nieźle, ale muszę się dokładnie wczytać.

Rozpoczynam 2006 więc mam jeszcze czas.

Czy kosztorys zawiera również beton na fundamenty?

W którym psb zamawiałeś wycenę?

Czy możesz się podzielić tym kosztorysem?

jane

dostałem

Działkowiec1

Wczoraj odwiedziłem Twoją Andromedę - wygląda super. Szkoda, że nie mogliśmy się spotkać.

Do tej pory oglądałem jedynie wersje z podwójnym garażem. Ale wczoraj podjeliśmy ostateczną decyzję Zamawiamy w Domusie - ANDROMEDĘ z poj. garażem odbicie lustrzane jak u Ciebiea i na pewno będziemy podnosić ściankę kolankową do ok. 70-80cm.

Działkowiec1

Mam kilka pytań

Może pamiętasz pow. dachu

czy zmieniałeś poddasze w stosunku do projektu??

Ściany zew. jak piszesz budujesz 2W, z pustaków 24 Prefabet Lubartów.

Jakiej odmiany 400, 500 czy inne??

Jakiej grubości dajesz styropian??

Czy liczyłeś współczynnik przenikalności dla Twojej konfiguracji ścian?

To chyba (na razie) wszystko.