Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaką wersję Andromedy budujesz?  

47 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaką wersję Andromedy budujesz?

• Odbicie lustrzane z pojedynczym gara

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czy mógłbym prosić o przesłanie kosztorysów o których mówicie. Zamierzam rozpocząć budowę w lipcu- okolice Warszawy PŁN- Białołeka.o Chętnie bym się z nimi zapoznał. Wykonawca wyliczył mi że potrzebuję az 48 m3 betonu, czy to możliwe. Buduję wersję z podwójnym garażem.

[email protected]

Z góry serdecznie dziekuję.

Czy mógłbym prosić o przesłanie kosztorysów o których mówicie. Zamierzam rozpocząć budowę w lipcu- okolice Warszawy PŁN- Białołeka.o Chętnie bym się z nimi zapoznał. Wykonawca wyliczył mi że potrzebuję az 48 m3 betonu, czy to możliwe. Buduję wersję z podwójnym garażem.

[email protected]

Z góry serdecznie dziekuję.

A gdzie dokładnie będziesz się budował? Bo ja również na Białołęce. I też dwustanowiskowy.

Witam!

Henryk ma rację - z wstawieniem zdjęć na stronę rzeczywiście trzeba się napracować, więc nie możemy Wam się pochwalić, jak wyglada nasza Andromeda.

Ale możemy powiedzieć. że stan surowy otwarty został zakończony.

Duże wrażenie wywarły na nas ten okrągły, duży taras i - wbrew pozorom - schody wejściowe - są takie, że same zapraszają do domu - takie mamy wrażenie.

Od poniedziałku zacznie się kolejny etap czyli dach.

Pozdrawiamy!!!

• 2 weeks później...

witam serdecznie po długiiiiiiiiimmm czasie .... :D :lol: wstawię kilka zdjęć, co prawda są już lekkkko datowane ale co tam....kolumna zewnętrzna jak widać , a wewnetrzna kwadratowa :p :p :p

http://foto.onet.pl/upload/34/37/_508683_s.jpghttp://foto.onet.pl/upload/44/16/_508684_s.jpghttp://foto.onet.pl/upload/42/83/_508685_s.jpghttp://foto.onet.pl/upload/32/59/_508686_s.jpg

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...

Cześć.

Późno, bo późno ale Was namierzyłem...

Buduję lustrzankę z podwójnym garażem.

Mam nadzieję, że ruch się poprawi.

Byłbym wdzięczny za wszelkie kosztorysy, rozpocząłem bez konkretnego kosztorysu i czasem się zastanawiam gdzie przepłacam i co mnie jeszcze czeka...

Pozdrawiam wszystkich Pracusiów!!!

Janko

[email protected]

:D

Wakacje, to i ruch niewielki... Poza tym pewnie wszyscy na budowach siedzą.. :lol:

U nas dach już po mału robią..można się rozmarzyć... Po pokojach chodzimy, przymierzamy, oglądamy. Jakże to emocjonujące :) :)

Myślę, że jak zima nastanie, to nie będziemy wszyscy tak mocno zaganiani, to i wątek się rozwinie :D

Działkowiec, ale masz super zdjęcia :) Mało kto ogląda swój domek z góry :)

Pozdrawiam wszystkich

Montana

Jestem nowym czytelnikiem tego forum a sprowadziło mnie tu to co Was wszystkich :-)

My zastanawiamy sie na innym projektem Domusa czyli Jupiterem II.

Czy ktoś z Was analizował ten projekt i porównywał z Andromedą ?.

Wiem że jako fani Andromedy podacie 100 powodów dla których jest ona lepsza od Jupitera :-). Na to liczę.

Powierzchnie są porównywalne. Mam watpliwości co do kominka (w Jupiterze) na tej ścianie (zewnętrzna) ...

A tak wogóle to gratuluję wybory pięknego wizualnie (reszty ocen nie znam) domku.

Witam po wakacjach.

Jestem już 100% Andromedowiczem, mam projekt z pojedyńczym garażem-lustrzane odbicie.

Obecnie w adaptacji z niewielkimi zmianami tj, poszerzenie o 1 dł. BK garażu i podniesienie ścianki kolankowej o 1 wys BK.

Ciągle zastanawiam się nad dachem jest rewelacyjna promocja na ceramiczną dachówkę ROBENa (~27zł/m2). Może zdecyduję się kupić jeśli zgodzą się przechować na za rok.

Dziś idę po pierwszą kompleksową wycenę stanu surowego otwartego. YTONG + dachówka ceramiczna. Firma jest świetna ale niestety się ceni. A poza tym jak się okazało znajomy z piłki. Mam nadzieję, że mnie nie powali kwotą. Strasznie na niego liczę. Solidny, terminowy o nic się nie martwisz - tylko ustalasz ceny za materiału (oczywiście po uzgodnieniu kosztow robocizny).