Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaką wersję Andromedy budujesz?  

47 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaką wersję Andromedy budujesz?

• Odbicie lustrzane z pojedynczym gara

Recommended Posts

anulas...dzięki za pocieszenia.....ojjj .....mam nadzieję ,że dobrze wszystko już pójdzie...siedzę teraz w internecie i szukam najodpowiedniejszej dla nas dachówki, kontaktu z dekarzami ...ile co i czy nas stać teraz jednak :wink: na dachówkę w tym roku....byłoby wszystko ok, nie spieszy nam sie z budową, ale te przekonujące (walki konkurencyjne producentów ceramiki :wink: ) argumenty za położeniem jednak dachu....

pozdrawiam

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

UFFFFFFFFFFFFFFF :p nie bedzie tak źle....da się ominąć KOSZOWĄ....ale komin trzeba leciutko zburzyć.... :o ......

jolcia - skąd się wziął ten cyrk z kominem. przerabiałaś coś, czy w oryginalnym projekcie jest błąd? :o

PS. a my po sześciu!!!!!! miesiącach załatwienia papierów właśnie wystąpiliśmy o pozwolenie na budowę. i zastanawiamy się, czy zdążymy w tym roku chociaż fundament zalać, czy nie.

pozdrawiam

mąż krulika

To jest niesamowite jak bardzo jest popularny ten projekt.

Ja szukałem wielu możliwości, gdzie mógłbym obejrzeć Andromedę w rzeczywistości.

Byłem u Działkowicza, i w Toruniu a jak się okazało Andromeda stoi już u mnie w mieście.

Jak się okazało z rozmowie z właścicielem to jestem już drugą osobą która będzie budować ten dom.

A poza tym w jednej z hurtowni dachów spotkałem człowieka który wybudował już Andromedę, sprzedał ją a teraz buduje drugą. Zrobił w niej podpiwniczenie i zlikwidował pom. gospodarcze. I w poniedziałek będą ją oglądał

POZDRAWIAM

KRrulik :D ...hehehehe...nie ma błędu w projekcie!!!! :o...nic się nie bój...my przerabialiśmy i :-? niestety zostało przegapione przez architekta ....komin już postawiony :cry: (dobrze,że tylko do wysokości krokwi), trzeba go rozwalić i od nowa stawiać....jak się niestety robi zmiany, to już później takie zdażają się własnie wpadki...trzeba być najlepiej we własnej osobie architektem, konstruktorem i budowlańcem....i etc. Dla siebie to by się pewne sprawdzało po kilka razy, dopilnowało jak należy wszystko.....najważniejsze że można to naprawić.... :wink: :lol:

niech się mury pną do góry....... :p :p :p

KrzysztofBa, czy możesz napisać gdzie w olicach W-wy stoi Adromeda? :) Może jest z podwójnym garażem?

Jolcia 27, czy pokój na górze 2/6 nie jest zbyt "kiszkowaty"? :-? Wg moich obliczeń po podlodze ma 3,5 m czy to nie za mało? Jeśli jest to wersja z podwójnym garażem to jest to długi pokój a stosunkowo wąski. :-? :-? Daj znać jak to wygląda u Ciebie :D

Pozdrawiam

A.

Agawa

Widziałem obie - z podwójnym garażem buduje się w Grodzisku Maz.

Mam prośbę - czy mógłby mi ktoś podesłać jakieś wzory umów z wykonawcami - będę wdzięczny.

W końcu znalazłem wykonawcę i to takiego który budował już Andromedę

Koszt uwaga, uwaga :p 27tyś fundamenty, ścian zew i działowe, więźba i dachówka. W stosunku do wcześniejszych dużo tańsza, a wykonawca sprawdzony.

No i jednak zamiast ściany jednowarstwowej (BK - 36cm)decyduję się na ściany 2 warstwowe. 24cm BK + 12ocieplenie

Może jeszcze w tym roku wyleję fundamenty :p

KrzysztofBa, próbowałam Ci wyslać jakąć umowę na roboty budowlane ale wracają wiadomosci. :cry: Zobacz na forum w "dokumenty wlasne". Nie patrzyłam tam ale może coś znajdziesz. :) Czy możesz mo powiedzieć dokładnie gdzie w Grodzisku budują/zbudowali Andromedę? :) Będę wdzięczna, mój mąż ma wątpliwości co do szerokości pokoju 2/6, może uda się zobaczyć w rzeczywistości.

Pozdrawiam

A.

anulas :D nie jest chyba tak źle z "kiszkowatym" wyglądem ...trudno mi powiedzieć , bo jeszcze nie mam postawionych ścian działowych....w tym tygodniu powinny stać....wydaje mi się, że wejście ze schodkiem trochę przytłumi szczupłość pokoju....u nas jest jak już pisałam(1 metr dodany do garażu), trochę większa powierzchnia, więc i nasza góra :w pokoju i łazience większa po 0,5 m .Powiem jak już staną ściany.......

KrzysztoBa jeśli Twój wykonawca stawia taką cenę w Waszych rejonach to faktycznie budować i się nie oglaąać...u nas na pólnocy bez dachówki ,pokrycie papą robocizna nas kosztowała ok 25 tys. :cry: a do tego koszt zakwaterowania budowniczych, zabezpieczenie we wszystkie potrzebne narzędzia i urządzenia ( dobrze,że budujemy w trio sąsiadów i wspomagamy się ) :roll:

Jolcia , znaczne postępy . Wydaje mi sie czy ścianka kolankowa podniesiona?. Napisz jaką masz różnice na stropach w domu i garażu bo u mnie jest chyba za duża,( kolejne potkniecie majstra). Ja mam juz przykryta ale nie umiem wklejac zdjęć. Jak sie naucze to was uraczę, kolejnym wcieleniem Andromedy. Pa.