Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaką wersję Andromedy budujesz?  

47 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaką wersję Andromedy budujesz?

• Odbicie lustrzane z pojedynczym gara

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

Również wybrałem z żoną projekt ANDROMEDA z podwójnym garażem (mam nadzieje, że nie będę żałował :)), lecz zastanawiam się nad jedną rzeczą - na działce jest wyznaczona stała linia zabudowy i domy, które są budowane rzeczywiście stoją blisko drogi dojazdowej i do tego pod lekkim skosem :(. To przykre zwłaszcza, że działka jest długa i zastanawiam się czy są sposoby na odsunięcie się w głąb.

Pozdrawiam

Witam,

Również wybrałem z żoną projekt ANDROMEDA z podwójnym garażem (mam nadzieje, że nie będę żałował :)), lecz zastanawiam się nad jedną rzeczą - na działce jest wyznaczona stała linia zabudowy i domy, które są budowane rzeczywiście stoją blisko drogi dojazdowej i do tego pod lekkim skosem :(. To przykre zwłaszcza, że działka jest długa i zastanawiam się czy są sposoby na odsunięcie się w głąb.

Pozdrawiam

Witaj

Z tego co ja się orientuję to linia zabudowy określa najmniejszą odległość w jakiej mozesz postawić dom. A stała linia zabudowy :o - to jakiś absurd. Ciekawe co inni o tym sądzą??

Witam,

Pozdrawiam

Witaj

Z tego co ja się orientuję to linia zabudowy określa najmniejszą odległość w jakiej mozesz postawić dom. A stała linia zabudowy :o - to jakiś absurd. Ciekawe co inni o tym sądzą??

To nie absurd.

Są dwa rodzaje linii zabudowy:

a. linia nieprzekraczalna ("najmniejsza odległość")

b. linia obowiązująca (tzw. "magnes") - o tej mówi tomekd77 - budynek musi stanąć w tej linii zabudowy

No właśnie, lecz czy jest możliwość żeby jednak się odsunąć? I skąd wynika zastosowanie właśnie takiej lini?

Pozdrawiam

Prawdopodobnie jest to rząd działek przy drodze lokalnej o przeznaczeniu MU /dopuszczone usługi/. Odsunąć się nie można - chyba , że zmiana PZP.

Pomóc może architekt projektując tak bryłę budynku (np. wysunięty garaż) aby część mieszkalna "poszła" w głąb działki. Pozostaje zaprzyjaźnić się z ta linią - ja się zaprzyjaźniłem.

Narazie mam działkę i lize rany. Teraz projekt. No i trafiłem na Andromedę. Ale Marzenia moncą umysł. Wiec napiszcie gdzie w okolicy Wawy można zobaczyć budowaną lub zbudowaną Andomedę.

Bardzo proszę o pomoc. Przecież Wy to jużmacie za sobą...... a ja... dziecko we mgle!!!

Pozdrawiam

tomek WITAM w szeregach @ANDROMEDOWICZÓW@ :lol: :lol: :lol: co prawda wcześniej opisywałam :D o wszystkich zmianach , ale jeszcze raz chętnie podam : do zewnętrzego wyglądu ANDROMEDY dodaliśmy wykusz jak to widać na fotkach :p ....przedłużyliśmy o 1 metr garaż,który zyskał przez to dodatkowe pomieszczenia zamiast piwnic, przesunęliśmy do schodów słup w salonie, zlikwidowaliśmy boczne ścianki w drzwiach tarasowych w salonie i zamiast schodów drewnianych mamy schody betonowe, i to chyba na tyle.... jeszcze jedno- na poddaszu ściana pomiedzy sypialnią a 2-gim pokojem przesunięta-postawiona wzdłuż słupa :lol: drugi pokój STRASZNIE duży :) -jest super, choć sypialnia się deko zmniejszyła :roll: ale starczy na fotel bujany dla !!!! mnie...hehehehehe

Pozdrawiam serdecznie :p