Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaką wersję Andromedy budujesz?  

47 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaką wersję Andromedy budujesz?

• Odbicie lustrzane z pojedynczym gara

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie forumowicze z grupy lubelskiej, przewertowałem całe 106 stron i jestem zbudowany tym ze na terenie naszego województwa zebrała się grupa ludzi, chętnych sobie wzajemnie pomagać. Ja jestem na etapie finalizacji kupna działki i w perspektywnie 2-3 lat zacząć budowąć. Sam fakt kupna zdopingował mnie do zbierania wszelkich potrzebnych informacji. Zaczęliśmy na razie od szukania projektu. Spodobala nam się Andromeda. Czy ktoś z forumowiczów może buduje ten domek? Byłbym wdzięczny za info.

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
witam,

czy ktos budowal dom na podstawie projektu Andromeda (BP Domus)? Jesli tak, w jakiej technologii? Jaki typ ogrzewania bedzie tu najodpowiedniejszy. Co z ogrzewaniem podlogowym?? Pozdrawiam wszystkich K.

Budujemy Andromedę z silki 24, ocieploną wełną mineralną 12 cm. Właściwie zbudowaliśmy, bo zaczęliśmy w maju i teraz wykańczamy wnętrze. Piecyk grzeje, w środku jest przyjemnie ciepło i zero wilgoci!!!!

silka + wełna to idealne rozwiązanie :D Ogrzewanie tradycyjne - grzejniki, tylko w łazience i kuchni grzejemy podłogę wodą z CO :wink:

RUTEK na zdjęciach tych co mam to tylko tyle faktycznie widać , spojrzenie na schody z holu i od strony salonu też mam ale na kamerze , a tego niestety nie mogę wrzucić na internet..... od niedawna mam aparat cyfrowy a okazji znowu do robienia zdjęć nie było, ale sie postaram przy najbliższej okazji zrobić i wrzucę na foto.....

p.s.

jest po polsku taka strona do zdjęć, też dobra-łatwiejsza

http://www.ao.pl/

pozdrawiam.... :lol:

hej andromedomaniacy

Bardzo jestesmy ciekawi tych schodow u ciebie Jolcia27 ale nie wiem jak zobaczyc ten twoj domek????? Cos chyba nie aktywne :(

My tez sie zastanawiamy nad drewnianymi ale chcielibysmy zobaczyc ogolnie jak to wyglada.

Jak tylko macie jakies zdjecia z wnetrza to dawajcie!

My nadal nic moze dopiero na wiosne! :D

Witam wszstkich budujących Andormedę, a swego czasu myslalem ze mój będzie jedyny :) Nasz wybór to Andromeda z jednym garażem w lustrzanym odbiciu który potem zadaptowalismy zmieniajać garaż w część mieszkalną. Jest idealny :) decyzja jest podykotawana tym iż mamy po prostu olbrzymią dzialkę, 4000m.

Pod tym linkiem http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=47982&q=basia%20i%20robert&k=2 możecie obejrzeć sobie skróconą historię budowy, w tej chwili mamy przerwę, ale jak tylko mrozy odpuszczą, jadę dalej ....

Jeśli ktoś ma pytania lub chciałby obejrzeć więcej, służe pomocą.

BOBI

Właśnie zkupiliśmy działke ok1200m praktycznie w kwadracie (35x38m)Jesteśmy na etapie adaptacji projektu [b]Andromedy z 2G[/b]. Analizujemy skrzętnie Wasze opinie i komentarze za które dziękujemy. Bardzo prosimy o kontakt osoby które zechcialyby pokazać swoje dzieło wykończone lub w budowie szczególnie w okolicach Bydgoszcz, Totuń. Na dzień dzisiejszy planujemy następujące zmiany:

1.likwidacja drzwi garażowych

2. podniesieni ścianki kolankowej

3.luxfery w garażu

4.przeniesienie słupka w salonie w sronę schodów

Piętro

1. Ustawienie skośne w głąb drzwi do łazienki i pokoju obok w celu powiększenia holu

2. zamiana umiejscowienia WC z pralką

Interesuja nas koszty budowy Solbet/Ytong +dachówka ceramiczna/cementowa

Sadząc po postach to może choć Rutek lub Sieciu sie odezwa.

czy jest możliwość podpiwniczenia andromedy? Nie widzę w projekcie kotłowni.

Kotłownia jest na samym środku parteru, może się to wydawać niewygodne na pierwszy rzut oka, ale w dzisiejszych czasach nikt nie pali węglem tak więc nie ma to żadnego znaczenia, my zdecydowalismy się na pompę ciepła (mój brat ma 3 lata - rewelacja - za pół darmo wychodzi), w cięzkich zimach i tak będziemy palić w kominku w razie niedohrzania.

Dzkoda ze nie zajrzałem tu wcześniej, pomysł z prezesunięciem słupa do schodó jest świetny :) niestety dla mnie juz za późno, ale przyzwyczaje się :)

Pozdrawiam wszystkich

BOBI

i jeszcze raz nasza piękna Andromeda na zdjęciach :)

http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=47982&q=basia%20i%20robert&k=2

Aha, i jeszcze jedno, widze ze niektorzy pytają o koszty robocizny, widze ze nie przeplacilem, a zadowolony jestem bardzo, za stan który widzicie na zdjęciach czyli cały dom z dachem, z deskowaniem i papą plus to samo z oddzielnym garażem ! zaplaciłem w sumie 26500.

Jakby ktoś chciał chętnie dam kontakt na ekipy, proszę nie piszcie tu o negocjacjach, umowach i itd, to smieszne, umowy możecie podpisywać z firmami a ja nie biorę firm bo zdzierają po maksie, a robią gorzej bo zazwyczaj szef jezdzi w interesach a pracownicy sobie robią, a wiadomo jak im płacą więc wiadomo jak robią ...

Pozdr

BOBI