Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaką wersję Andromedy budujesz?  

47 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaką wersję Andromedy budujesz?

• Odbicie lustrzane z pojedynczym gara

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bobi Andromeda klasa :wink:

Musze ci powiedziec ze dzialke mamy prawie identyczna ,w planie mamy rowniez ogrodzenie bardzo podobne do twojego, brak nam niestety tego lasu w tle :( ,ale to co mnie przeraza to koszenie trawy.

Co do okien moim skromnym zdaniem tylko drewniane ,bo one maja poprostu klase i urok ,a wiesz roznica w cenie nie jest powalajaca

hej

Bobi 12

U mnie w Andr. okna drewniane ok. 9000 firma z Podlasia

Wyceny firm markowych np Sokolka ok. 12-13 tys. chociaz mialem jakas wycene na 10, 5 tys, z montazem i 7% VAT-em

Rozwazalem plastik ale gdybym mial sie jeszcze raz decydowac to wybralbym drewniane (zobaczymy jak bedzie po przeprowadzce, okna wstawione wisna 2005)

pozdr

Witaj Daro40

niestety dopiero w tym roku zaczynamy budowę

co do zmian to narazie podniesiemy sciankę kolankową o jeden bloczek

ściany to bloczek 36+5cm styro

przeniesienie słupka naszym zdaniem nie ma sensu.

Przesunięcie słupka spowoduje konieczność zwiększenia podciągu

nad resztą jeszcze myślimy

Pozdrawiamy

Witam Wszystkich po dłuższej przerwie.

W końcu po wielu perypetiach wczoraj odebrałem pozwolenie na budowę.

Wprowadzone zmiany to: podniesienie parteru i poszerzenie garażu - a buduję lustro z poj. garażem.

Sieciu tak jak Ty ja też ruszam w tym roku, jak tylko pozwoli pogoda.

Ekipa umówiona (już budowała taki dom) więc mam nadzieję, że nie będzie niespodzianek.

BOBI12 - często jeżdzę przez Sochaczew czy mógłbym zajrzeć do Twojej Andromedy?

Proszę o kontakt [email protected]

Witam wszystkich wielbicieli Andromedy! :)

Ja na wiosne planuje rozpoczęcie budowy Andromedy -wersji zwykłej z pojedynczym garażem. :D

Miałabym z tego miejsca ogromną prośbę do kogoś kto wybudował Andromede w okolicach Warszawy -jeżeli byłaby możliwość obejrzenia gotowego domku z zewnątrz oraz w środku (w szczególności w środku) to bardzo proszę o kontakt!!

No co jest, niedawno dołączyłem do forum ale widze ze tu nikt nie zagląda :( dajcie znać jak Wam idą prace.

Ja wlasnie po dlugich sledztwach, przemysleniach i podróżach podjąłem ważne decyzje. Okna wlasnie kupuje PVC z okleiną dwustronną (sorki, drewniane moze ladnie brzmi ale poza tym nie widze zadnych plusów a minus nietrwalosci drewnianych przewazyl) - pojezdzilem poogladalem, pypytalem i plastiki biore. Druga decyzja to ogrzewanie, robie pompe ciepła z ogrzewaniem wyłącznie podlogowym plus kominek z DGP do każdego pokoju. Pompa ciepla to jednak jest to, popatrzylem, posprawdzalem :)) tu mialem latwiej bo brat ma zaistalowane. Rewelacja :) a taniocha pozniej, prawie jak za darmo.

No to dajcie znac co u Was :)

BOBI

Witajcie Drogie i Drodzy....

Czy ktoś zna się na meteorologii? A może chociaż przepowiadanie przyszłości? Bo jak się zabrałem za budowanie to się musiała trafić akurat zima stulecia i martwię się że jak potrwa do maja do się zamęczę nie mogąc patrzeć jak mi Andromeda rośnie.

Kto zna okna Knipping i może dać + (plusy) lub - (minusy)?

Pozdrowienia

Jolcia chętnie bym zobaczył fotki zwłasza w środku Twojej Andromedy, jeśli oczywiście ktoś inny też by zechciał wysłać będzie mi bardzo miło. Budowlaniec mówił mi coś o robieniu przerwy między ściankami działowymi a stropem i wypełnienie jej pianką, co o tym sądzicie?

Mój adres to [email protected]

Pozdrawiam

Tomek

Bartek Andromeda, tak samo myslalem dopoki nie chcialem kupić drzwi wejściowych. Okazuje sie ze te dobre mają dwie uszczelki, grubość przynajmniej 68mm, w srodku pianka ocieplająca, szybę antywłamaniową, próg aluminiowy, dwa zamki, drewno meranti (sosna jest za miękka), no i jeszcze fajny wzór, a klamka jest bez znaczenia :)

I uwierz mi , dopiero takie drzwi robią przyjemne wrazenie, są masywne, sztywne i porządnie wykonane na pierwszy rzut okam no i holera takie drzwi kosztują 3-4 tys :)

BOBI