Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaką wersję Andromedy budujesz?  

47 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaką wersję Andromedy budujesz?

• Odbicie lustrzane z pojedynczym gara

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

OK, drzwi kupiłem, udało sie zalatwić super cenkę 3 tys za naprawde dobre drzwi :)

W sobote był geofizyk szukać wody, ale mi nogi zmarzły, 3 godziny latałem z kablami :)

Ale szczescie mi dopisuje, co prawda nie ma dobrych złóż ale na pompe ciepła powinno z powodzeniem starczyć.

Czekam na wycenkę ogrzewania podłogowego i szukam powoli firmy do zrobienia kominka z DGP.

No napiszcie coś ....

Pozdr

BOBI

No dobra Bobi już piszę.

Ja jestem na etapie wyboru okien, drzwi, bramy garażowej, poszukiwania ekip do instalacji. Już prawie wybór dokonany po analizie rynku :lol:

Jakie tynki robicie? wewnątrz i na zewnątrz? Bobi ma rację: ludzie piszcie coś - zwłaszcza starszaki (ci co już już surowy mają poza sobą).

Pozdrowienia.

P.S. Jolcia jeszcze w śnie zimowym? :wink:

Cześć WITAW GORĄCO WSZYSTKICH MIŁOŚNIKÓW "ANDROMEDY"

Właśnie zamówiłęm projekt "Andromeda z podwójnym garażem" :D

Z żoną przejrzeliśmy tysiace projektów i zawsze wracaliśy do ANDROMEDY.

Proszę o kontakt budujących ANDROMEDE w okolicach Konina woj. wielkopolskie. My zaczynamy budowę na wiosnę.

Plan jest taki - w tym roku stan surowy otwarty lub zamknięty i na święta Bożego Narodzenie 2007 przeprowadzka.

Chyba żeby...... odpukać w niemalowane.

:)

[email protected]

Witam, od dłuższego czasu przeglądam forum. Szczególnie temat Andromedki. Jak narazie ten projekt zajmuje u mnie i mej dziewczyny uznanie. I jak za Rok dwa a może 3 zaczniemy stawiać swój dom to jak narazie jest to Andromeda. O co chodzi. Buduje makietę Andromedki w skali 1:50:) Co prawda troszke niektore rzeczy trzeba bylo uproscic... np zroznicowane poziomy nad garazem itd. Calosc ma sluzyc za prezent urodzinowy oczywiscie dla mej luby:) (miejmy nadzieje ze nie doczyta sie tutaj) Aktualnie wszystkie ściany i elementy dachu mam przygotowane. "Działka" w postaci deski 55 na 55 cm tez:) na dniach sieję trawkę i lecę z murami... Calosc bedzie wygladac tak ze sciagajac dach bedziemy mieli wglad na poddasze a sciagajac poddasze bedziemy mieli wglad na parter... wszystkie sciany i podlogi odpowiednio wytapetowane:) Oczywiscie obiecuje fotorelacje... moze nawet wieczorkiem... choc narazie nie ma zabardzo czego obfocic... no chyba ze kupke scian:) Pozdrawiam Andromedowiczów

Witam wszystkich bardzo serdecznie.

Z przyjemnością dołączyliśmy z żoną do zwolenników Andromedy. Projekt właśnie przyszedł pocztą (lustro z podwójnym garażem). Z budową planujemy ruszyć na wiosnę. Teraz czeka nas spotkanie z architektem i dokonanie kilku przeróbek. Szukamy kontaktu z "Andromedowiczami" z Trójmiasta. Chcielibyśmy wysłuchać doświadczeń z budowy. Na a już super by było gdyby ktoś mógł nam pokazać zbudowaną już Andromedę. Bo projekt to jedno a rzeczywistość to drugie.

Jeśli ktoś mógłby mi przesłać kopie obliczeń i poprawiony projekt c.o to będę bardzo wdzięczny.

Dziękuję i pozdrawiam

Marcin

Kochani, okropnie długo nie zaglądałam...ale tak jakoś niezależnie ode mnie wyszło :(.

Zima nas niestety nie rozpieszcza :-? czekamy na ocieplenie, aby ruszyć wreszcie całą parą.

Domek stoi i tak już ślicznie wygląda, że aż szkoda, że wiosny jeszcze nie widać... Jeździmy palcem po projekcie i ustawiamy teraz kuchnię...

Macie jakieś ciekawe pomysły na kuchnię??

Pozdrawiam

Pomimo ze jakos nikt nie zaciekawil sie ma makieta:( wrzucam kilka fotosow...

1) dach - tylko ulozone fragmenty na roboczo...

http://images3.fotosik.pl/37/r8il5tinknj6ys8g.jpg

2) "działka" z wylanymi fundamentami:

http://images3.fotosik.pl/37/gnrp2fw403g2h9ew.jpg

3) parter:

http://images3.fotosik.pl/37/8zj6c9f546rhkj5y.jpg

4) tutaj juz z poddaszem - i to jest stan obecny:

http://images1.fotosik.pl/37/u8n4v5t7s0l0xx1d.jpg

Pozostał do sklejenia dach plus prace wykonczeniowe:

- podjazdy,

- slupy/filary na parterze i pietrze,

- schody,

- balustrada na balkonie,

- kominy....

Enjoy

No dobra, jest 2 w nocy a ja wlasnie wrocilem i nie jestem w pelni swiadomy co pisze :)

Ale chcialem sie podzielic tymi newsami więc:

za chwileczkę robię instalację elektryczną, w międzyczasie przyjadą chlopaki i zalożą piękne okna i dzrwi wejściowe (eh te dzrzwi), w międzyczasie przyjdzie hydraulik i zacznie robic wodę, kanalizcję i ogrzewanie podłogowe, w międzyczasie chlopaki od pompy ciepla będą kopać studnie, w międzyczasie wpadną chlopaki od alarmu polozyc okablowanie a jutro mam spotakanie z kolesiem od pompy ciepła, uffff, i to wszystko w niespełna 2 tygodnie sie zadzieje :)

Dam link jak bede mial nowe fotki

Ide spac

Pozdrawiam

BOBI

pozdrawiam gwiazdozbior

śniegi do morza puszczają czas zaczynac robotę stan surowy juz sie opatrzył a następne etapy to wycisną z nas i poty i grubą kasę no cóż jak prawie wszyscy tutaj myślę że i tak warto :lol: .

Mamy zamiar wybrac wkład kominkowy z plaszczem wodnym np.CTM lub Merkury czy ktoś to rozważał?

BOBI12 ty już w silny wir zaskoczyłeś tyle w dwa tydnie chyba przed takim tempem to trza by sanatorium odwiedzic :D Nie daj sie tym wszystkim maestrom a i pochwal sie drzwiam co wybrałeś.

Brama segmentowa o wymiarach 4500x2200 z okładziną zewnętrzną w kolorze 'złoty dąb', bez przetłoczeń, bez przeszkleń, automatyka, dostawa, montaż, 7% VAT:

BIGTOR - 5100

ORLITA - 5276

FT BRAMY - 5350

NOVOFERM - 5350

DROMA - 5350

SOLEY - 5441

DOMET - 6045

KRAJEWSKI - 6064

MIGAS-DOOR - 6205

TAMO2 - 6620

POLTAU - 6781

BURATINO - 7059

WIŚNIOWSKI - 7529

RAMBIT - 7740

KRISPOL - 9099

Oglądałem i brałem pod uwagę tylko 'czerwone'. Novoferm ma wyższą jakość wykonania i montażu, a także bardzo ładny wzór 'złotego dębu', za to dziwaczną automatykę. Stosują też dwukomorową uszczelkę na dole, która nie przymarza do podłogi, gdy podsypie śnieg, a złońce go w południe trochę roztopi :D

Decyzja niebawem.

A Wy? Co wybraliście? Jakie doświadczenia?

W końcu wiosna

więc chyba czas zacząć, ruszamy w maju koszt ekipy to około 21.000 za stan surowy bez dachu jeżeli do tego dojdzie więźba to kolejne 4500 .

w końcu po wielu przemyśleniach planujemy YTONg 40 wraz z elementami docieplenia wieńca. parametry ściany podobne jak w 3w. Koszt materiału na ściany - bloczki to 22000 . Może to dużo ale wydaje mi się że warto.

Pozdrawiam

Szanowni Państwo!

Jesteśmy z okolicy Wrocławia. Mamy zamiar wybudować andromedę i do pełni szczęścia brakuje nam zobaczenia tego domku na żywo. Jeżeli ktoś z Państwa zbudował lub jest w trakcie budowy to prosimy o kontakt. Z góry dziękujemy.:lol:

pozdrawiamy!

Witam wszystkich Andromedowiczów! Jesteśmy z okolic Wrocławia i planujemy wybudować Andromedę. Do pełni szczęścia brakuje nam zobaczenia tego domku na żywo. Jeżeli ktoś z Państwa wybudował lub jest w trakcie budowy to prosimy o kontakt. Z góry bardzo dziękujemy!

pozdrawiamy!