Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaką wersję Andromedy budujesz?  

47 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaką wersję Andromedy budujesz?

• Odbicie lustrzane z pojedynczym gara

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie Królik z mężem. Zima była długa ale to już najwyższy czas brać się do roboty! Fajnie macie że będziecie się cieszyć 'rośnięciem murów' i .... pamiętajcie - Wasze ekipy jeszcze niczego nie skopały, więc pilnować, pilnować, pilnować!! Ja się wczoraj dowiedziałem że mam komin szerszy o 6cm niż w projekcie Powodzenia. :lol:

Witajcie,

właśnie dołączyłem do Was - sympatycznego grona wielbicieli Andromedy :)

Od dłuższego czasu chodzi za nami ten projekt, nadszedł czas na decyzje i rozpoczęcie budowania (najpierw formalizmy oczywiście) i mam ogromną prośbę:

Chcielibyśmy wejść na żywo do wnętrza Andromedy i zobaczyć to w realu.

Dlatego b. proszę :) o kontakt od kogoś kto już zbudował, przynajmniej stan surowy lub dalej w okolicach Warszawy. Oczywiście dostosujemy się z terminem.

[email protected]

602 105 355

Bexy - okno w jadalni, faktycznie albo dwukwaterowe, albo stałe. Ale w salonie jak najbardziej dwukwarterowe ze stałym słupkiem. Właśnie w OKNOPLAŚCIE. Natomiast jeżeli drzwi balkonowe na piętrze mają być bez słupka, to wstedy maksymalna wysokość łuku będzie 210 a nie 250mm. Pozdrawiam.

Witam Wszystkich gorąco!!!!

Właśnie dzisiaj dostałam pozwolenie na budowę! :D Jestem bardzo szczęśliwa!!!

Po długim weekendzie zaczynam, pewnie w drugim tygodniu maja!

Będę budować wersję podstawową z garażem jednostanowiskowym.

Mam nadzieję, że będziecie mnie wspierać dobrą radą i doświadczeniem!

Kochani! Zaglądajcie tu częściej!!! Śledzę ten wątek od kilku miesięcy i niestety po zimie nieco przygasł, mam nadzieję że teraz wraz z rosnącymi murami nowych członków klubu :wink: trochę odżyje!

Pozdrawiam!

Krulik - widzę, że mamy ten sam problem... U mnie też wszystko grzęźnie po zimie... Przez to mamy w "trochę" innym miejscu studnię...bo dalej nie dało się wjechać :roll: ...no ale cóż poradzić. Teraz mam górę gliny z wykopu na szambo - miała być przesunięta pod ogrodzenie...ale koparka nie dała rady... Trzeba zaczekać.

Ale już radośnie ocieplamy od środka dach, a po świętach wkracza ekipa - i zaczną na zewnątrz... :D, no i okna . Elektryka właściwie zrobiona. Wylewki zrobione :) zaczyna to wszystko coraz bardziej wyglądać ...już niedługo... Planujemy na sierpień przeprowadzkę - aby zacząć nowy rok szkolny już u siebie :D

Jejku, ale się cieszę http://vik.strefa.pl/emoty/ico/jupi2.gif

Na koniec czerwca zaplanowaliśmjy przeprowadzkę do naszej ukochanej Andromedki. Wybraliśmy wersję w lustrzanym odbiociu i podwójnym garażem. Wyszła naprawdę nieżle. Jeśli chodzi o okno w jadalni to mamy nieotwieralnego fix-a z podziałem jak w projekcie. Tak bardzo chciałam zachować ten rysunek okna, a inaczej by to nie wyszło. Czy przyjrzeliście się dokładnie elewacji? Nam wykonawca powiedział, że jak zrobimy wystający cokół domu i narożniki, to nam to wszystko będzie odłaziło i będzie zawsze brudne...nie jestem całkiem przekonana... Andromedowicze - pokażie albo opowiedzcie jak wykończyliście cokół!!! :lol:

Domek wybudowaliśmy 20 km od Płocka, w turystycznej wioseczce - Koszelówka nad jeziorem Zdworskim - okolica - CUDO :p Bez kredytu oczywiście by sie nie obyło - wzięliśmy w BZWBK w złotówkach, po wybadaniu parametrów kredytowych innych banków - to było w zeszłum roku. A mój cokół hmmm..... jakby tu powiedzieć - no dałam się przekonać przez wykonacwów i męża (chociaż nie tak do końca!) - będzie z tynku mozaikowego w kolorze czekolady. Ale tak naprawdę to najbardziej podoba mi się wersja jak z projektu - cokół wysunięty i narożniki. Qrcze, zym to jest pokryte? tynkiem? Stąd moje pytania - jak wy Adromedowicze poradziliście sobie z tym problemem?

Nie umiem wklejać zdjęć, a chętnie bym się pochwaliła swoim domkiem. :D

Gorąco ponawiam prośbę :)

Witajcie,

właśnie dołączyłem do Was - sympatycznego grona wielbicieli Andromedy :)

Od dłuższego czasu chodzi za nami ten projekt, nadszedł czas na decyzje i rozpoczęcie budowania (najpierw formalizmy oczywiście) i mam ogromną prośbę:

Chcielibyśmy wejść na żywo do wnętrza Andromedy i zobaczyć to w realu.

Dlatego b. proszę :) o kontakt od kogoś kto już zbudował, przynajmniej stan surowy lub dalej w okolicach Warszawy. Oczywiście dostosujemy się z terminem.

[email protected]

602 105 355

:D Sławinka...szkoda, że nie możemy pooglądać Twojego cudeńka....to nie jest skomplikowane wklejanie zdjęć...poćwicz troszkę :roll: plissssssssssssssssssssssssssssssss...

------------------teraz nastąpi nauka :::: :lol:

tu się zarejestruj:

http://secure.onet.pl/logowanie.html?app_id=39&url=mojalbum%2Fmojalbum.html%3Fr%3D1%26id%3D31139

a potem wstaw tam zdjęcia--proste, następnie w swoim profilu na forum Muratora wstawisz adres strony z albumu onet w miejscu:StronaWWW....życzę!!!!!!! udanego powodzenia w tworzeniu Twojego osobistego albumu CUDOWNEJJJJJ Andromedki w przestrzeni kosmicznejjjjjjj...

pozdrawiam serdecznie :p :p :p

Wiecie co, ja to Wam chyba wszystkim zazdroszczę. Mam zamiar wybudować sobie domek. Szukam z dziewczyną odpowiedniego projektu. Jeśli jakiś domek spodobał się mi, to mojemu Słoneczniczkowi nie odpowiadał i tak na odwrót. Natomiast gdy zobaczyliśmy Andromedkę :) wszelki dyskusję ucieły się. Wiedzieliśmy, że taki domek to jest jak Mistrzostwo Świata w piłce nożnej. Szkoda tylko, że jak dla nas to ten projekcik jest chyba zbyt kosztowny w realizacji. I tu pojawia się największy problem bo wszystkie inne projekty jakie oglądamy wydają się nam w tej chwili bardzo i to bardzo brzydkie. Zastanawiamy się cały czas nad tym, czy aby może nie rozpocząć inwestycji, szacujemy nasze możliwości pieniążkowe itp. Zastanawiamy się czy, aby może najpierw sam dół wykończyć i zamieszkać. Powiedzcie tak w miarę realnie jaki byłby koszt budowy Andromedki całkowitej i tylko parteru. Tak aby mieszkać (pod klucz). Jeśli nie zdecydujemy się na Andromedkę to tylko ze względu na kaskę. Ale i tak pozostaniemy wierni naszym marzeniom i z całego serca będziemy wam dopingować. Jesteśmy z Końskich koło Kielc. Pozdrowienia!!!