Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaką wersję Andromedy budujesz?  

47 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaką wersję Andromedy budujesz?

• Odbicie lustrzane z pojedynczym gara

Recommended Posts

:lol: Słonecznik :D ....no cóż...kaska..to odwieczny dylemat :cry: ...ale myślę,że chęć spełnienia swoich marzeń i odwaga dodaje sił, aby dzielnie dokończyć to na co się rzuciliśmy mimo braku kaski :p ..zawsze coś można wykombinować, by było OK...żyje się TYLKO raz!!!!!jak jest początek to i koniec się znajdzie :wink: :roll: :roll: :roll:

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No to faktycznie jest to dla mnie bardzo duża suma, ale wiecie co, powoli zaczynam się przekonywać, że im więcej przeciwności w stosunku do tego projektu to coraz bardziej zaczyna on mnie wciągać. Mam nadzieję, że odezwie się ktoś kto posiada już Andromedkę i będą mógł zobaczyć ją na własne oczy, aby przekonać się czy warto ją budować czy nie (tej drugiej opcji nie chciałbym),. Tak więc dlaej oczekujęna uprzejmego posiadacza Andromedki w okolicach mojego miejsca zamieszkania. Może być Kraków, Łódź czy Warszawa. Pozdrowienia.

Pewnie, że mi pasuje. Sandomierz ??? ostatni raz byłem tam w szkole podstawowej. Bardzo chętnie pooglądam sobie to miasteczko, no i przy okazji jakbym mógł zobaczyć ukochaną ANDROMĘDĘ :oops: :p :lol: :D To by było wspaniale. Bardzo byłbym zadowolony, gdybym mógł ją zobaczyć. Proszę o jakiś kontakt (tel, mail czy gg). Czekam z niecierpliwością. :)

jolcia27

pisałaś, że przedłużyłas garaż o 1 metr.

Czy mogłabyś napisać jak to wpłynęło na kształt dachu nad garażem, szczególnie z tyłu domu od ogrodu??

Mniejszy spadek, czy inne jakieś rozwiązanie??

Też chciałbym przedłużyć garaż o 1,5 - 2 metry, coby 2 samochody wjechały, bo wersja z podwójnym garażem nie zmieści mi sie na działce.

Witam Wszystkich Andromedowiczów starych i nowych.

Ja juz wbiłem szpadel. Jak na razie idzie wszystko OK. Ekipa się sprawdza.

Nie spodziewałem się tylko że to tak szybko idzie - fundamenty z dwa dni. Wykopane, uzbrojone i zalane.

Obecnie murują mi ściankę fundamentową.

Jak tylko poznam tajniki wklejania zdjęć postaram się coś udostepnić

Ja juz wbiłem szpadel. Jak na razie idzie wszystko OK. Ekipa się sprawdza.

Zazdroszczę CI i trzymam kciuki :)

jak dobrze pójdzie to na jesieni tez wystartuję

Czy możesz napisać ile kosztowała adaptacja projektu (architekt, itp)

oraz ile kosztuje Kierownik Budowy??

Innych Andromedowiczów też gorąco proszę o te info :) :D

Areek: Projekt zagospodarowania działki (bo pewnie o to pytasz) 800 w tej cenie małe zmiany w projekcie (przesunięcie słupa, ściany i takie tam)

Kierownik budowy 450 (znajomy)

KrzysztofBa: jak to dwa dni? utwardzenie pod fundamentem? szałowanie? zbrojenie, zalanie? dwa dni? no nie wiem nie wiem. chyba że to ci co stawiają hipermarkety w 2 tygodnie :)

Podnoście ściankę kolankową - warto!!

Pozdrawiam,

Pytanko? Czy ten pokój na górze z 2 okami dachowymi nad kuchnia nie wydaje wam sie za ciemny?

Bexy ja też odniosłam wrażenie, że może być niedoświetlony, zwłaszcza, że będzie to u mnie pokój dziecięcy. Dodałam jedno okno. Jaki efekt, zobaczę już jutro, bo są właśnie wstawiane :D

:lol: witam wszystkich bardzo gorąco.....

Areek odnośnie garażu przedłużenia ...oczywiście konstrukcja dachu się zmieniła i to wszystko zmieniała architekt z konstruktorem...bo tym samym poddasze zmieniało wymiary....

bexy też dołożyliśmy 3-cie okno w tym pokoju nad kuchnią, a zabraliśmy w pokoju z lukarną - tylko jedno połaciowe........ :p :p :p

Pytałem się Was czy ktoś nie pokazałby mi Andromedy, a Andromeda jest tuż tuż. Tylko 15 kilometrów od mojego miejsca zamieszkania. Tak więc chyba zrezygnujemy z wyjazdu do Sandomierza (duże dzięki Bexy - pozdrowienia). Pierwsze wrażenie. Ogromna chałupa jak dla mnie, ale muszą ją zobaczyć jeszcze dokładniej i w dzień. :)

Po oględzinach Andromedy dochodzę do wniosku, że jest to jeden z najfajniej zaprojektowanych domów jakie oglądałem. Andromedę którą zobaczyłem nie miała żadnych przeróbek, nie podnosili w niej ścianki kolankowej itp. rzeczy. Wygląda super. Jej koszt wybudowania w okolicach Końskich (stan surowy, bez okien, drzwi, blachodachówki) wyniósł inwestora jak do tej pory 47000 tyś zł!!!!. A dokładniej została ona postawiona już dwa lata temu, murarz znajomy 2000tyś + pomocnik, bez dachu i fundamentów, elektryka cała razem z wykonaniem 3400(dwa tygodnie temu). Tak więc cena tego domu nie jest wcale taka przerażąjąca. Wszystko zależy od tego gdzie jest taniej i w miarę jak najbardziej solidnie. Mury cudo nic nie zachlapane zaprawą, kolesie od dachu sami zniwelowali słupek stropowo-ozdobny(*kwestia gustu) w jednym z pokojów na górze. Chyba się przekonałem do tego projektu. Pozdrowienia.

Hmm... panowie od dachu ciut się przeliczyli i muszą domówić trochę materiałów :roll: , w związku z czym jest przestój... W pokoju nad kuchnią wstawione jak na razie tylko jedno okno, więc w tej kwestii jeszcze się nie wypowiadam.

Natomiast co do pokoju z lukarną - my też zrezygnowaliśmy z jednego połaciowego okna. Tam już jest wstawione - pokój wyszedł bardzo jasny :).

W łazience daliśmy jedno okno - w zupełności wystarcza :)

Domek zaczyna wyglądać coraz ładniej :D