Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaką wersję Andromedy budujesz?  

47 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaką wersję Andromedy budujesz?

• Odbicie lustrzane z pojedynczym gara

Recommended Posts

Witam.

Bardzo proszę o informacje, czy ktoś posiada wybudowaną lub w trakcie budowy Andromedę w promieniu ok. 100km od Rybnika (woj. śląskie). Podoba mi sie ten domek, ale wolałbym przed zakupem projektu zobaczyć go w realu, aby uniknąć ewentualnych rozczarowań.

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pozdrowiienia dla "kosmicznej"rodzinki

Niestety rzadko tu zagladam ale ciesze sie ze coraz wiecej "nas " jest

U nas na budowie wszystko jeszce tak jak na starych fotkach ,poniewaz wracamy jesienia i mamy w planach na ten rok tylko schody zewn i taras

Postaram sie w najblizszym czasie przeczytac caly watek ,to bede w temacie co sie dzieje ,ale chyba do tylu sporo jestesmy

Wiec szybkich postepow i jak najmniej klopotow dla wszystkich 8)

Hej, hej!!! Jesteście???

Bo jakoś mały ruch...

No cóż...sezon :lol:

U nas już tynki się bielą :D Wrażenie niesamowite ...

Niedługo podłogówka :D

Ale wokół domu to mam marsjańskie klimaty :( , góry doliny ... Nawieźliśmy trochę piasku (mamy glinę i to na dodatek częściowo wykopaną na wierzch - bo nie było nas przy instalowaniu pompy ciepła :evil: ), panowie oczywiście zrzucili go nie tam gdzie mieli (to chyba norma) i teraz po mału staramy się dojść z tym do ładu...Wizja zielonego, zadbanego ogrodu odsunęła się nieco w czasie... :(

U nas już tynki się bielą :D Wrażenie niesamowite ...

Niedługo podłogówka :D

jesteśmy, jesteśmy i zaaaazdrościmy Wam takiego etapu.

U nas działka pusta i walczymy (czekając) z formalnościami. Mamy nadzieję zacząć jesienią.

Piszcie Kochani, piszcie, bo to kopalnia wiedzy, za którą My - mniej zaawansowani Wam DZIĘKUJEMY :D

strasznie dawno nie zaglądałam na forum , tu proszę ile nowych wieści od Adromedowiczów. Mój domek prawie skończony - za miesiąc przeprowadzka - uhhhh....zaczynam popadac w stan nerwowy, tyle sie będzie działo.... :o Okna dachowe zrobiliśmy inne niż w projekcie - mniejsze i wcale nie uważam, że na górze w pokoju ze słupem jest ciemno. Acha, ale podnieśliśmy też ściankę kolankową o 2 pustaki (silka E24) przez co uzyskaliśmy troszkę więcej przestrzeni pod skosami. :p

Słuchajcie, tak do mnie teraz dotarło...dyskutujemy o pokoju ze słupem, o tym, czy tak jak w projekcie nie jest aby za ciemno....ale...no właśnie - wydaje mi się, że nie zwróciliśmy na jedno uwagi - dosyć istotne jest to na którą stronę świata będą te okna wychodzić...

Ja dalej czekam na efekt końcowy - panowie od dachu "już" jutro mają kontynuować :p

Sławinka, ale ja Ci zazdroszczę :D ...już za miesiąc... My dopiero w sierpniu... Ale swoją drogą to podejrzewam jaką teraz masz nerwówkę... Ja po mału pakuję już rzeczy w kartony (zimowe np.), ale aż mnie ciarki przechodzą, jak sobie pomyślę o tej godzinie zero...Tyle tego jest... A tak na marginesie to ciągle się zastanawiam, po co mi tyle ciuchów?? :wink: No o większych gabarytach to nie wspomnę... A mówią, że najlepiej, to tak na raz się zabrać....w jeden dzień ... już ja to widzę :roll:

U mnie tak sie cudownie złożyło, że ślepa ściana - ta bez okien, od strony garażu - wychodzi na północ, więc pokój ze słupem, który jest po przeciwnej stronie patrzy na południe i słoneczko bardzo ładnie doświetla pokój. :p Tak sobie obiecywałam, że przeprowadzać będziemy się jakoś tak po trochu i na raty, ale jak się znam, to wszystko i tak pójdzie na żywioł i rympał. Ale co tam - jakoś to będzie. Przepowadzka zaplanowana na 23-25 czerwca :o - trzymajcie kciuki!

Zabudowaliśmy saunę dokładnie tam gdzie planujecie - w pomieszczeniu za łazienką, z tym że nie w całym - zostawiliśmy trochę miejsca pod skosem na suszenie prania. Płytki hmmmmm....trochę trzeba się nagłowić. My wybraliśmy w końcu (do górnej łazienki) płytki Paradyża - Travena Mogano. Jak zobaczyłam je pierwszy raz, tak już nic więcej mi się nie podobało i żaden rozsądek (ze względu na cenę) nie wchodził w grę. :D

:p :p :p witajcie @andromedki@ :lol: :lol: :lol:

pogoda cudna więc i czasu na klikanie maluśko!!!! ojjjj dzieje sie dzieje na budowach :D

co do tarasu-- my zmniejszyliśmy troszkę, jest wylewany betonem, w późniejszym etapie w kaflach.

Sławinka i Montana :D :D :D GRATULUJĘ i zazadroszczę :( .....ale cóż....na każdego przychodzi pora :wink:

Witam,

W końcu się doczekałem, niedługo będzie stan zero:) Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale chyba nikt nie poruszał kwestii tarasu. W projekcie praktycznie jest lecz do końca nie wiadomo jak go zrobic. Możecie doradzic jak go wykonac, czego nie robic itd?

Pozdrawiam

Tomek

Witam Wszystkich serdecznie!

Jestem na podobnym etapie, w sobotę zalewamy fundamenty!

dołączam się do pytania o taras.

U mnie zdjęliśmy humus, ma być wymurowany obrys z kanoldów i wypełniony żwirem, na to chudy beton. Nie wiem tylko, czy to już będzie wszystko pod płytki, czy jeszcze coś dojdzie, muszę dopytać murarza.

A jak Wy zrobiliście?

Aha, jeszcze zmienimy kształt, ponieważ mamy tylko 4 metry z boku domu, zwężymy trochę taras i wydłużymy go do tyłu, no chyba, że będzie źle wyglądać, to zostawimy tak jak w oryginale.

Sławinka, Montana bardzo Wam zazdroszczę przeprowadzki (ale pozytywnie) i szczerze gratuluję!!! A może pochwalicie się zdjęciami Waszych domków?

Tak bardzo chciałabym zobaczyć Andromedkę prawie gotową :roll:

Jolcia, a co u Ciebie? Jak posuwają się prace?

Jeszcze raz Wszystkich sredecznie pozdrawiam, starych i nowych! :wink:

Witam,

Przemyślałem kwestię tarasu i jednak wyleję płytę, a w płycie dam dwa zbrojenia w postaci siatki na dole i u góry. Czy jest w projekcie coś co wymaga zmian i uwagi, jakieś niezgodności itp?Czy ma ktoś fotki urządzonego domku w środku? Z chęcią bym takie zobaczył([email protected]) :)))).

Pozdrawiam

Tomek

Sławinka

poproszę o zdjęcia [email protected]

Ja również robię zdjęcia jak oszalały, każdy dzień to nowe zdjęcia. Chętnie bym się nimi pochwalił ale nadal zgłebiam tajniki załączania zdjęć.

Wczoraj zakończyłem pierwszy etap budowy.

Fundamenty gotowe, posadzki wylane i wyprowadzona kanalizacja, na razie jeszcze bez tarasu, ale będzie na fundamencie.

A już we wtorek przywożą beton komórkowy i "lecimy" z murami.