Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaką wersję Andromedy budujesz?  

47 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaką wersję Andromedy budujesz?

• Odbicie lustrzane z pojedynczym gara

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Monia u mnie majster "trochę" przesunął dwie krokwie, co spowodowało niemożnością wstawienia tam okna, a w pokoju "z kukułką" jak nazwałaś - mam jedno - bo ekipa od rekuperatora dała rurę akurat w miejscu, gdzie wg. projektu miało być okno :o ... długo myśleliśmy, czy kazać im to zmieniać, czy poprostu dać tylko jedno okno. Daliśmy jedno - i jest super.

Schody....oj oj oj...to boli... też wymarzyłam sobie leciutkie drewniane z kutą balustradą - nic wymyślnego - po usłyszeniu ile ma mnie to kosztować - żołądek przekręcił mi się na lewą stronę... No cóż.. teraz mam namiar na okolicznego stolarza, który robi podobno porządnie i za rozsądną cenę - jeszcze z nim nie rozmawiałam...mam nadzieję, że zaproponuje coś sensownego.

Ogrodzenie... ze względu na wielkość działki (duuuuuża) nie szalejemy - będzie siatka, tylko z przodu ładne wykończenie, ale jeszcze nie sprecyzowane...

Sławinka nawet nie wiesz jak cudownie jest oglądać prawie wykończoną Andromedkę, zwłaszcza od środka... Rozmarzyłam się... a mój mąż jak zobaczył kuchnię to stwierdził "no coś takiego mniej więcej chcesz, prawda?"... Masz już tak domowo... :) ...i te łazienki... (wanna wygląda jak w drewnie :D ).

Więcej, więcej zdjęć prosimy :D :D :D

http://pg.photos.yahoo.com/ph/slawinka68/album?.dir=d0bfre2&.src=ph

Sławinka --- link Twój(wyżej podany ) wklej w profilu swoim FORUM w miejscu :stronaWWWhttp://pg.photos.yahoo.com/ph/slawinka68/album?.dir=d0bfre2&.src=ph a będzie już w porządku...!!!!!!!

ja już weszłam na Twoją strone ze zdjęciami ...są faktycznie super!!!!!piękna @ANDROMEDA@!!!! :cry: :cry: :cry: to łzy smutku i radości.....nasze GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!! też lustrzane odbicie, schody lane, tylko filar nie w tym miejscu co u nas :lol: ale reszta prawie jak u nas......... :p :p :p :p :p

Właśnie wróciliśmy z budowy - to niemożliwe, ale nasz domek wygląda jeszcze ładniej :p Chłopaki oblecieli cokół (fundament) i daszki na murkach przy wejściu i przy tarasie czekoladowobrązowym tynkiem mozaikowym - sesja zdjęciowa wkrótce....

W przyszłym tygodniu ostatnie malowanie ścian i można wsiadać na szmaty i mopy. I tylko na zewnątrz tak mniej ładnie....śmieci, śmieci, śmieci.....i gruz do wywiezienia :wink:

Dokładam trochę zdjęć do albumu - z różnych faz wykańczania.

Sławinka,

Cudnie! :D :D

Jest piękniej niż sobie wyobrażałam! Już się nie mogę doczekać, kiedy będę mogła zobaczyć u siebie, jak to wszystko wygląda w realu!

Pięknie urządziliście, fajna ta ścianka w oddzielająca jadalnię - ciekawy pomysł!

Kominek piękny, jaki to kamień?

Mam jeszcze pytanko, podnosiliście ściankę kolankową?

Robiliście jakieś przesunięcia ścian na poddaszu? np. w sypialni?

Czy mam jakieś dziwne złudzenie optyczne?

Jeszcze raz gratuluję i serdecznie pozdrawiam!

[Mam mały problem ze schodami. Wymyśliłam sobie drewniane ażurowe, gdzieś kiedyś widziałam takie w gazecie. Teraz jak już stoi domek dowiedziałam się jaka jest ich cena....!!!!!!!!!!!!! :cry:

Za późno już żeby wylewać schody, więc musimy poszukać jakiegoś dobrego w miarę taniego wykonawcę. Może ktoś z Was ma jakiś namiar?????

My też wymyśliliśmy sobie schody ażurowe, najlepiej gięte, dębowe.

Niegięte wyceniono nam na 12 tys, gięte na ok 26 z balustradami. Porzuciliśmy marzenia o giętych dopóki nie znaleźliśmy stolarza, który zrobi je za 11 tys. Mąż widział realizację - mówi, że piękne... Pozdrawiam

Witam i pozdrawiam wszystkich .

Zaczęliśmy budowę andromedy w okolicach Olsztyna. Obecnie kończymy fundamenty. Dzięki forum dowiedzieliśmy się sporo, a kilka pomysłów zamierzamy wykorzystać. Przede wszystkim podniesienie ścian o 2 cegły w górę. Pilnie czytamy wasze infomacje. Jeszce raz pozdrowienia.

Kasia_75 - bardzo się cieszę, że Ci się podoba nasza radosna twórczość amatorska. Ściankę kolankową rzeczywiście podnieśliśmy o dwa pustaki, dzięki temu pokoje na górze troszkę się powiększyły. Ścian na poddaszu nie przesuwaliśmy - zbudowaliśmy w sypialni ściankę, żeby zamknąć garderobę, ona tak śmiesznie idzie po skosie....

Ściankę między jadalnią i hallem zmieniliśmy, bo w projekcie była strasznie wysoka (1,80 m), a ja nie chciałam zamykać sobie widoku z kuchni na resztę domu. Ta ścianka jest teraz niższa i ma pusty środek - taką rynienkę na doniczki - tak sobie pomyślałam, że będzie fajnie - zieleń wychodząca ze ściany! :wink:

Kominek też naszego pomysłu, a kamień to taki pasiasty trawertyn. Teraz trzeba go jeszcze wykończyć stiukiem i będzie gotów.

Tak prawdę mówiąc to trochę sie trzeba nagłówkować, żeby wymyśleć wnętrze tak, żeby było fajnie i niebanalnie (bo łatwo przedobrzyć, albo coś zepsuć)- tym bardziej się cieszę, że się podoba :D :D :D

My doszliśmy do wniosku, że zanim człowiek zacznie się budować, to powinien już wiedzieć, jak urządzi mieszkanie ze szczegółami, wtedy może uda się uniknąć wpadek. J :roll: a na przykład żałuję, że zaplanowałam za mało punktów świetlnych, np. duża ściana przy schodach na górze - paski, które tam wymyśliliśmy ładnie by wyglądały podświetlone, albo ściana w salonie...Ale cóż, wszystko rodzi się na bieżąco...

Sławinka muszę Ci podziękować chyba, za Twoje zdjęcia bo dzięki nim można zobaczyć Andromedę w stanie.... :p Cały czas się zastanawiałem czy ten projekt jest odpowiedni dla mnie, ale przekonałaś mnie w zupełności Twoimi zdjęciami. Dokonam tylko mało istotnych przeróbek aby zmniejszyć koszty budowy( zmniejszam o 30 cm ścianę wschodnią i 40 cm od strony salonu, nie buduję niższego stropu nad garażem, łączę słupek w salonie z drugim podłużnym w jedną całość, oraz dodaję dodatkowy przy zakręcie schodów - znajomy tak nie zrobił i o 2-3cm obniżył mu się strop nad schodami). Pozdrowienia i więcej zdjęć!!! :wink:

Witajcie :p

Okna drewniane, drzwi wejściowe i oczywiście brama garażowa - to temat jaki w tej chwili mamy na tapecie...kto z Was ma zamontowane, z jakich firm...nas interesuje kolor jak w projekcie lub prawie taki sam...

Sławinka (mój mąż bardzo ciekawy-nie może się zdecydować :-? ) jaką macie szerokość bramy wjazdowej w ogrodzeniu?

Sławinka jesteśmy Ci wdzięczni za pokazanie tych zdjęć. Wasz domek wyglada ładniej niż na zdjęciach z projektu. Dzięki tym fotkom wielu nas miłośnikom ANDROMEDY pewne aspekty się rozjasnily.

My jesteśmy dopiero na starcie - właśnie wychodzimy z ziemi, ale myślę ze za rok może półtora tez będziemy mieli domek równie piękny jak Wasz. :roll:

I jeszcze jedno: POKAZUJCIE SWOJE ANDROMEDY :D

Montana - balustradkę zamawialiśmy w Płocku, w bardzo porządnej firmie - co to i dobrze i tanio. Ta sama firma robiła nam bramę do ogrodzenia i furtkę i za naprawdę dobry produkt wzięli połowę ceny, jaką oferowali nam inni. Balustrada kosztowała nas 1 tys. zł z montażem. :D

Co do czubka na dachu, to strasznie fajna sprawa, ale siakoś trudno go dostać - nam się nie udało...i szkoda :cry:

Wkrótce nowe zdjęcia - mamy już piękne mahoniowe schody - właśnie się suszą :D

Sławinka, ja dopiero teraz zrozumiałam jaki manewr wykonaliście w sypialni, stawiając ta ukośną ściankę (jak obejrzałam zdjęcie 674 - wcześniej chyba go nie było).

Ale odlotowo!!! :D :D a jaka duża ta garderoba!! :o

Też tak zrobię! :D :D

Gratuluję pomysłu!

U mnie było trochę opóźnienia, ekipa ciągnie dwie budowy jednoczśnie, ale od poniedziałku zaczynamy ściany!!! :D :D

Boże jestem taka szczęśliwa, jak patrzę na mój rosnący domek!

Jak sobie oglądam Wasze zdjęcia, zwłaszcza Sławinki (jeszcze raz ukłony), to nie mogę uwierzyć, że miałam tyle szczęścia i że wybrałam WŁAŚCIWY projekt :D :D

Z każdym nowo odkrytym zakamarkiem, jak teraz z tą garderobą popadam na nowo w zachwyt!

Boże dzięki Ci jeszcze raz za to natchnienie jakim mnie obdarzyłeś przy wyborze projektu!

Chciałabym zaproponować małą ankietę, jakie schody robicie w Waszych Andromedach? Betonowe czy drewniane?

Ja jakoś nie mogę się zdecydować, ale skłaniam sie powoli ku betonowym, wydaje mi się, że będą tańsze, ale drewniane będą delikatniejsze... no nie wiem :evil: Pomóżcie!!!