Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaką wersję Andromedy budujesz?  

47 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaką wersję Andromedy budujesz?

• Odbicie lustrzane z pojedynczym gara

Recommended Posts

Witam Wszystkich miłośników Andromedy.

Spieszę pochwalić się naszymi osiągnięciami.

Właśnie ekipa kończy układać strop, a w piątek lanie betonu. Murowanie ścian to coś niesamowitego ze względu na codzienny postęp prac. Każdego dnia jadąc po pracy na budowę cieszyłem się jak dziecko widząc jak Andromeda nabiera "swoich kształtów"

Ale co tam gadać, lepiej oglądać. W swoim katalogu dołożyłem kilka aktualnych fotek.

Pozdrawiam i życzę powodzenia.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/dompiesbrazowy/album?.dir=da61re2&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To znów ja - Jarząbek :p Właśnie dokładam kilka świeżych zdjęć wykończonych schodów i łazienki na górze. Schody, moim zdaniem wyszły bardzo ładnie, myślę, że zdjęcia pozwolą rozwiązać parę dylematów na temat - schody betonowe, czy konstrukcja drewniana :D

Trzymajcie się ciepło i budować, budować.......

ps. za tydzień przeprowadzka....brrrr....skóra mi cierpnie, jak sobie pomyślę, ile klamotów trzeba przetransportować.

Siedzę właśnie z dziewczynkami na jeszcze starych włościach w ogródku. Byłoby super...ale plany były takie, że dziewczynki pojadą na parę dni do mojej siostry a my przygotujemy podłogę na poniedziałek. A tu moja mała kruszynka, wielki alergik zrobiła nam psikusa http://vik.strefa.pl/emoty/ico/sniff.gif

Jak Wam mówiłam mieli nam podłogówkę już kłaść...Niestety nie było nas przy tynkowaniu i okazało się, że tynkarz tak nachlapał (ze względow czasowych mieliśmy już pierwszą wylewkę), że podłoga przestała być równa http://vik.strefa.pl/emoty/ico/cegly.gif...ekipa od podłogówki przyjechała...i zadzwoniła, że nic się nie da zrobić, póki nie skuje się tego tynku z podłóg... Tak to jest jak nie zawsze można być na budowie... A ja naiwna myślałam, że jak tynkarz starannie wysprzątał sobie w baraku po poprzedniej ekipie ... schludny się wydawał to i nie napaskudzi... :roll:

No i od tygodnia "po godzinach" skuwamy ten tynk... wynosimy gruz... Poprawiamy swoją tężyznę jednym słowem..

Sławinka wylewasz balsam na mą duszę :D . Takie światełko w tunelu... My niestety na taki stan się nie przeprowadzimy... Wykańczać będziemy po przeprowadzce, gdy dostaniemy pieniądze za obecny dom. Zamieszkamy w "letniej rezydencji" (czyt. garaż). Co do schodów, to ja mam pewne ugięcie...koniecznie musi być ze spocznikiem. No i drewniane jednak (to z racji zamiłowania pewnie :wink: ). Będziesz robić balustradę?

Dziękuję za odpowiedź apropo balustrady balkonowej - mój mąż coś wyszukał, ale jeszcze konkretów nie mam. Natomiast ta cena i solidność bramy wjazdowej... no pomyślę...ale to jeszcze czasu na to mam sporo.

Łazienka - bardzo elegancka wyszła :D . A co macie przed schodkami? My damy tam sedes i umywalkę - taką na pierwszy "rzut" (np.brudne łapki po farbach...itp)

Kolorki na ścianach...ach... mam nadzieję, że po przeprowadzce uraczysz nas zdjęciami, no i wrażeniami jak to się w naszej kochanej Andromedzie mieszka :D

Trzymam kciuki aby ta przeprowadzka była jak najmniej stresująca.

KrzysztofBa no nie wątpie, że bardzo teraz jesteś rozemocjonowany :D to chyba taki moment, kiedy te nasze marzenia nabierają sensownych kształtów...i dzieje się to z godziny na godzinę :D :D :D

My robiliśmy sporo przeróbek, więc zestawienie było inne. Wszystko jeszcze nasz kierownik przeliczał i sprawdzał.

Ale się rozpisałam :oops:

Witam wszystkich forumowiczów i zapraszam do oglądania naszego prawie wykończonego domku. W albumie znajdują się zdjęcia z różnych faz budowy i wykańczania. Ponieważ wszystko co na i w domu wymyślaliśmy sami (taka radosna twóczość amatorska :D ), bardzo jestem ciekawa Waszych opinii. 23 czerwca przeprowadzka, więc trochę pomilczę na forum, ale jak już trochę się zadomowimy i odsapniemy, to zamieszczę trochę zdjęć już urządzonego (no może nie całkiem), ale zameszkałego domku... :roll:

http://pg.photos.yahoo.com/ph/slawinka68/album?.dir=d0bfre2&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos

Witajcie!!

Montana - ja zagospodarowałem strych. Dodatkowe 'jętki' oparłem na ścianach poddasza, położyłem na to płyty OSB i zamontowałem właz. Wyszedł strych 60m2 !! (nie robiłem na całości, tylko w obrębie 4 słupów + w kierunku nad balkonik) - w najwyższum punkcie są chyba ze 3m. jest extra. Gdyby dom był mały można by tam zrobić niezły pokój. Ale bez przesady.

Montana - masz racje - stryszek to swietne miejsce dla dzieciakow - jak beda niegrzeczne to sie je tam pozamyka zeby skruszaly.

Chociaz osobiscie wolabym ciemny i wilgotny loszek ;)

Czy ktos ma loszek w Andromedzie???

Ekipa tak ciezko nie pracuje - ukladaja na razie styropian. Nad garazem maja dac 10 cm - moze nie trzeba bedzie ocieplac calego stropu w garazu.

pozdrawiam

Mam bardzo ważne dla mnie pytanie. :roll: Otóż to przed chwilką zamówiłem projekt Andromedy i chciałbym coś zrobić ze słupem, a dokładniej przesunąć je w stronę schodów. :-? Wiem z opisów, że część z Was tak zrobiła. Dlatego czy moglibyście pokazać jak to wyszło najlepiej na zdjęciu, a jak nie to opisać w które miejsce przesuwacie ten słup. Z góry dzięki. :p Pozdrowienia dla całej rodzinki Andromedowiczów. :D