Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaką wersję Andromedy budujesz?  

47 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaką wersję Andromedy budujesz?

• Odbicie lustrzane z pojedynczym gara

Recommended Posts

Też tak właśnie najrozsądniej wychodzi nam nad schodami...tylko ja trochę się boję, że jak będę coś niosła i mi się "wymsknie" to komuś na głowę na dole spadnie... Albo dzieciak się poślizgnie i tak jakoś ta "przepaść"....oj... pewnie przesadzam :oops:

Tak też myślałam może w łazience przy wejściu zrobić....

A teraz Wam powiem, że właśnie siedzę na budowie :lol: i doglądam, co tu moi panowie robią :D :D :D . Świeci słoneczko, jeszcze upału nie ma, kawusia na stoliku przed domkiem, wygodny fotel ...jednym słowem "miejscówka szefostwa" :lol: ...

Nie ma tak dobrze...koniec przerwy...idę przekopywać ogródek ...

ale fajnie :D

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jeśli nie za późno to zapraszam do Brzegu Dolnego.

Stan surowy otwarty. Za kilka dni będą okna.

Pozdrawiam

Janko1000

[email protected]

Witam wszystkich Andromedowiczów! Jesteśmy z okolic Wrocławia i planujemy wybudować Andromedę. Do pełni szczęścia brakuje nam zobaczenia tego domku na żywo. Jeżeli ktoś z Państwa wybudował lub jest w trakcie budowy to prosimy o kontakt. Z góry bardzo dziękujemy!

pozdrawiamy!

Nie wiedziałem, że ten dom ma tylu zwolenników. Ja z narzeczoną również napaliliśmy się na niego. Długo nie mogłem znaleźć żadnych informacji, forów o nim, aż w końcu udało się.

Nie zamierzamy w zasadzie nic zmieniać. Zdecydowaliśmy się na wersję z podwójnym garażem w odbiciu lustrzanym (tak, żeby taras wychodził na południowy zachód).

Mam w związku tym domem kilka pytań:

1. czy działka o szerokości 25 m wystarczy- wprawdzie podane są informacje, że minimum wynosi 2367 (na innej z kolei stronie, że 2402). Jak to jest naprawdę? Czy organy wydające pozwolenia nie robią problemów? Czy ktoś ma podobne doświadczenia?

2. wyjazd do garażu- ile ma metrów szerokości i czy jest wystarczająco szeroki do swobodnego wjeżdżania dwóch samochodów?

3. myślimy za łazienką (w miejscu garderoby) zrobić pralnię, tylko nie ma tam kanału wentylacyjnego- czy można go tam dorobić?

4. no i to o co wszyscy pytają- możliwość obejrzenia domu. Czy ktoś byłby na tyle uprzejmy? Najlepiej zachodniopom. pom., kuj.-pom., wielkop., lubus. , choć mogą być też inne województwa. Kontakt przez komentarz lub gg 8488999.

Pozdrawiam wszystkich zwolenników andromedy. A tak na marginesie, to myślę, że przesuwanie słupka w salonie nie jest dobrym pomysłem. W którą stronę się nie przesunie, to utrudni komunikację w miejscu do którego się przesunie. Z kolei ile się korzysta z tego wyjścia na taras – dni ciepłych u nas jest tak mało, że słupek moim zdaniem nie przeszkadza.

a zadowolony jestem bardzo, za stan który widzicie na zdjęciach czyli cały dom z dachem, z deskowaniem i papą plus to samo z oddzielnym garażem ! zaplaciłem w sumie 26500.

Jakby ktoś chciał chętnie dam kontakt na ekipy,

BOBI12

mam gorącą prośbe o kontakt do ekipy :) w miare szybki :)

Z góry seeeerdecznie dziękuję :D

Jestem bardzo zadowolona, ze mój wybór właściwie jest idealny:) Trochę w ślepo zamówiłam projekt i zastana3wiałam sie czy ktoś jeszcze zakochał sie w tym domu, a tu prosze :lol:

Ciesze sie, ze Was znalazłam, bo wiele podpowiedzi tu jest. Jak już dostanę projekt do ręki to naocznie będę mogła te zmiany ulokowac i zastanowić sie czy mi takie odpowiadają. Szczerze mówiąc to od początku domek wydawał mi się idealny, zle wiem, ze w trakcie budowy może wyjśc wiele rzeczy, dlatego tak chętnie przeczytałam właściwie wszystko co napisaliście:)

Bardzo bym prosiła o jakiś link do zdjęć, bo większość ztych podanych już sie nie otwiera. Lub jeśli ktoś ma ochotę sie pochwalić to prosz eo fotki na mojego maila [email protected]

Z góry dziękuję.

Witam

właśnie dziś mieliśny niewątpliwą przyjemnośc zobaczyć Andromedę w realu..... cuuuudooooo

dla wątpiących: warto !!! jest dobrze pomyślana ( nie licząc małych zmian)

Serdeczne dzięki dla Jolci i małżonka :lol: dzięki Nim mogliśmy utwierdzić się w przekonaniu że Andromeda to jedynie słuszny wybór.

pozdrowienia dla Andromedowiczów

nowi :D z 3 miasta

Witajcie!

Nadrabiam zaległości w czytaniu Waszych postów. Dyskusję o kolorze dachówki podsumuję tak: my też chcieliśmy niemal pomarańcz, ale ten kolor dotyczy wyłącznie dachówek naturalnych, czyli takich, które moim zdaniam (czyli laika) po 2-3 latach są szare z brudu, więc wzięliśmy 'najbardziej pomarańczową i najmniej świecącą się angobę'. Zdjęcia może tego nie pokazują, ale w rzeczywistości jest w miarę ładnie czerwona.

Właśnie wstawili okna. Przyjeżdza brama. Za tydzień zaczynamy tynkować i docieplać, więc oby było trochę chłodniej.

Wod-kan-gaz zrobiony. Jestem ciekawy jak rozplanowaliście łazienkę na piętrze bo u nas (prawie) totalne zmiany.

Pozdrawiam

Jolci życzymy szpica :lol: - już prawie ma.

Bardzo bym prosiła o jakiś link do zdjęć, bo większość z tych podanych już sie nie otwiera. Lub jeśli ktoś ma ochotę sie pochwalić to prosz eo fotki na mojego maila [email protected]

Z góry dziękuję.

Dlaczego nie otwiera, mój sie otwiera i uzupełniam na bieżąco.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/wczescik/album?.dir=611cre2&.src=ph

dawno mnie tu nie było :) a tu tyle nowych andromedowiczów i nowe posty :)

Więc i ja się pochwalę: w podwarszawskich Markach stoi nasza Andromedka wersja podstawowa -stan surowy zadaszony (narazie bez blachy) ale wewnątrz z hydrauliką i szlichtami :) Lada chwila okna i tynki. Prace postępują bo chcemy zdążyć przed zimą by się wprowadzić.

Witam serdecznie, od kilku miesięcy śledzę uważnie posty forumowiczów nt. Andromedy, jest Was sporo. Od dziś wpisuję się na listę wielbicieli. Na początku, a było to w kwietniu, byłem trochę sceptyczny do Andromedy, ale żona wybrała chyba najlepiej, przekonałem się. Tak to jest projekt domku, w którym chcę zamieszkać. Szukam kogoś z okolic Wrocławia, kto realizuje już projekt. Jestem na etapie uzgodnień, jak dobrze pójdzie to może pod koniec września ruszy budowa. Mam tylko obawy, czy ekipa bodowlańców zdąży wyciągnąć przed zimą stan surowy otwarty z dachem. :roll:

:p uffffffffff w końcu się ruszyło......bramy garażowe jużżżżżż są , drzwi ogrodowe teżżżżż ....okna i drzwi wejściowe prawie w drodze- montaż od wtorku 18-tego (ok.dwa dni) :D :D :D :D ........dach się kładzie (nie myślcie ,że SAM) ekipa SUPER(takich ludzi więcej-i wiem,że są OK-sprawdzone)...za tydzień wszystko powinno już być zakończone, chyba że pogoda zrobi psikusa :wink: upały-nie dobrze i deszcze(ulewne) też nie ...

Bartek-Andromeda...szpica o którym mówiłam-nie będzie , dekarze zrobią -tak jak mówiłeś..

wrzuciłam nowe foto- bramy i drzwi...

POZDRAWIAM gorąco i pędzę na budowę - :lol: :lol: :lol:

Witam wszystkich i pozdrawiam, byliśmy wczoraj z całą rodzinką u Janko1000 w Brzegu Dln., Wow! robi wrażenie. Pierwszy raz skonfrontowaliśmy projekt papierowy z realem. Chciałbym podziękować za poświęcony czas i możliwość pochodzenia po Andromedce. Kilka cennych uwag zaprzęgniemy do naszej Andromedy. Chodzi o lekkie przesunięcie ścianki działowej " w długim pokoju" na poddaszu sąsiadującym z łazienką kosztem łazienki do stopnia(uskoku na przejściu nad garażem). Uzyskamy w ten sposób miejsce na mini garderobę, ale za to za stopniem ściankę przesuwamy/na razie na papierze/ zwężając pokój, ale poszerzając łazienkę-równo z kominem. Następna zmiana to powiększenie promienia balkonu o jakieś 10-15 cm. No i oczywiście podniesienie ścianki kolankowej o małe co nieco, czyli jeden bloczek. Warto.

Pozdrowionka, za oknem jest 9.3 st.C /godz.22:30. Po tych upalnych dniach -chwila oddechu. :)