Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaką wersję Andromedy budujesz?  

47 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaką wersję Andromedy budujesz?

• Odbicie lustrzane z pojedynczym gara

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam wszystkich andromedomaniakow...!!

prosze sie nie sugerowac moim nickiem.. !! coprawda zachorowalismy z zona kiedys na projekt VIRGO II ale juz nam przeszlo...!!

ANDROMEDA II zakupiona i jutro idzie do adaptacji... !! :D

szukamy kogos w Poznaniu i okolicach w stanie surowym ... !! Probowalem odezwac sie do paru osob ale od czasu jak napisalem PW nie zalogowali sie jeszcze na forum... !!

caly czas sledzimy z zona postepy w waszych budowach...!!

niebawem sami zaczniemy opisywac co i jak u nas.. !! :lol:

chcemy zaczac we wrzesniu i zakonczyc stanem surowym otwartym w tym roku... !

decyzja zapadla... YTONG 40tka.. bez ocieplenia... !! dachowka BRAASA romanska - grafit.. !!

daileczka mamy na poznanskich Plewiskach... niewielka bo 700m... ale dla nas w sam raz... !!

Cześc

Scianka jest podniesiona o jeden pustak (75 cm ma teraz) to juz nie jest ścianka kolankowa tylko pupkowa

Niektórzy podnoszą więcej ale my uwazamy, że wyzsze poddasze odbiera charakter tego projektu

wg. nas wyższy dom sprawia, że Andromeda nie będzie się wyróżniała od innych domków, Przestanie być taka zgrabna

porównaj z fotkami innych i sam oceń.

1 czy 4 pustaki sam musisz ocenic czy ma to wpływ, a jesli tak to jaki na ergonomie twoich pomieszczeń

Pozdrawiamy

Cześc

Scianka jest podniesiona o jeden pustak (75 cm ma teraz) to juz nie jest ścianka kolankowa tylko pupkowa

Niektórzy podnoszą więcej ale my uwazamy, że wyzsze poddasze odbiera charakter tego projektu

wg. nas wyższy dom sprawia, że Andromeda nie będzie się wyróżniała od innych domków, Przestanie być taka zgrabna

porównaj z fotkami innych i sam oceń.

1 czy 4 pustaki sam musisz ocenic czy ma to wpływ, a jesli tak to jaki na ergonomie twoich pomieszczeń

Pozdrawiamy

No właśnie my w ogóle nie chcieliśmy zmieniać tej ścianki, ale widzę, że bez zmiany poddasze jest bardzo niepraktyczne (nisko schodzący dach). Mam jeszcze pytanie jak to jest z innymi rzeczami, czy takie podniesienie nie powoduje potem innych problemów z wykonaniem domu? Czy to wymaga zmian w projekcie i pozwolenia czy przymyka się na takie rzeczy oko?

Witamy wszystkich zakochanych w Andromedzie :D

Wygląda na to, że dołączymy do Waszego grona :D . Obejrzałam dziesiątki projektów i każdy wymagał tylu zmian, że po paru minutach odrzucałam go zupełnie. :( (miałam już jakieś założenia odnoście rozkładu pomieszczeń w domku). Już myślałam, że skończy się na projektowaniu domu od podstaw. Aż tu... trafiłam na Andormedę. Spojrzałam raz :o , drugi raz, i... stwierdziłam, że tak naprawdę, to nic nie muszę tu zmieniać. Teraz oczywiście po przeczytaniu, tego wątku, dzięki Waszym cennym uwagom, wprowadzę parę drobnych zmian.

Obejrzałam Wasze zdjęcia - domki są cudowne :D . Teraz będę cały czas myślała o Andromedzie a jesteśmy dopiero na etapie kupowania działki.

I oczywiście bardzo, ale to bardzo chciałabym zobaczyć ją na żywo. Wiem, że Janko1000 ma domek w Brzegu Dolnym.

Jeśli nie za późno to zapraszam do Brzegu Dolnego.

Stan surowy otwarty. Za kilka dni będą okna.

Pozdrawiam

Janko1000

[email protected]

Janko1000 - czy i my moglibyśmy Ciebie odwiedzić i obejrzeć Twoją Andromedę? Bardzo nam na tym zależy. Plis, plis, plis. :p :D Napisz tylko kiedy, a my się dostosujemy :D

nasz adres to [email protected]

Pozdrawiamy Was serdecznie. Pewnie teraz będziemy stałymi gośćmi tego wątku :D :D :D

pa pa

No właśnie my w ogóle nie chcieliśmy zmieniać tej ścianki, ale widzę, że bez zmiany poddasze jest bardzo niepraktyczne (nisko schodzący dach). Mam jeszcze pytanie jak to jest z innymi rzeczami, czy takie podniesienie nie powoduje potem innych problemów z wykonaniem domu? Czy to wymaga zmian w projekcie i pozwolenia czy przymyka się na takie rzeczy oko?

Podniesienie scianki kolankowej robilismy w porozumieniu architektem, ale nie bylo to konieczne taka zmiena nie ma zadnego wplywu na projekt od strony technicznej

Myśle, że sam Sobie odpowiedziałeś

przymyka się na takie rzeczy oko

Witam wszystkich Andromedowiczów po dłuższej przerwie! Juz trzy tygodnie mieszkamy w naszym nowym domku i muszę wam powiedzieć, że to czysta przyjemność :D :D :D . Andromeda okazała się nie tylko piękna, ale i bardzo wygodna - na razie nie zauważyłam i nie wymyśliłam niczego, czego mi brakuje i co chciałabym zmienić - jest po prostu LUX!!!! Niestety nie mam jeszcze dostępu do internetu i tylko jak jestem w pracy mogę z wami poforumować. Niebawem dołożę parę nowych fotek do mojego albumu. Zobaczycie już zasiedlony dom i całkiem nowego psa o wdzięcznym imieniu Tequila.

A tak bdw, to serce rośnie jak widzę ilu zwolenników zyskała Andromeda i jak pięknie o niej piszecie :p

Wszystkich z okolic Płocka i okolic (Płock jest 100 km od Warszawy) zapraszam do Koszelówki (18 km od Płocka) na obejrzenie wykończonej i ogrodzonej Andromedy. Przy okazji można ochłodzic się w jeziorze :wink:

Dziękuję Asik, będę czekać na Janko1000, chociaż nie powiem, że cierpliwie :lol: . A gdzie Wy się budujecie?

Sławinko, super, że już mieszkasz w Andromedce. Szczerze mowiąc bardzo Ci zazdroszczę :D . Zdjęcia pokaż nam koniecznie, bo to teraz najciekawsze, co może być :D .

My planujemy się budować dopiero za trzy lata i naprawdę nie wiem, jak ja do tego czasu wytrzymam :) . Póki co, czytam wszystko co dotyczy budowania.

pozdrawiam

Jeśli dokumenty będą spływać, tak jak się tego spodziewamy, to na początku października powinna budowa ruszyć z pełną mocą. Budujemy się w m.Mnichowice, gm. Żórawina. Chcemy, aby skończyć stan surowy otwarty jeszcze w tym roku. Pozdrawiam.

Ile to jest km do Wrocławia, do centrum?

My mamy działkę w Bogdaszowicach - gmina Kąty Wrocławskie (czekamy na odpowiedź z Agencji Nieruchomości Rolnych) i jednego dnia jestem pewna, że to dobry wybór a drugiego zastanawiam się, czy to nie za daleko.

Nie mieliście takich wahań?

Przynajmniej na razie co do projetu domku jestem pewna, że to słuszny wybór :D