Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaką wersję Andromedy budujesz?  

47 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaką wersję Andromedy budujesz?

• Odbicie lustrzane z pojedynczym gara

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wiem, widziałem te fotki i dlatego chciałem się zorientować czy takie skosy to są już po podniesieniu ścianki, czy tak jest w projekcie.

Odnośnie zdjęć Sławinki. Nie mogę zidentyfikować miejsca ze zdjęcia nr 6dbfre2 . Do niczego mi nie pasuje. Nie jest to chyba garderoba w sypialni małżeńskiej? Czemu te ścianki schodzą się po takim dziwnym kątem. Nigdzie w projekcie nie mogę znaleźć takiego miejsca. Niech ktoś mnie oświeci.

Pozdrowienia

Odnośnie zdjęć Sławinki. Nie mogę zidentyfikować miejsca ze zdjęcia nr 6dbfre2 . Do niczego mi nie pasuje. Nie jest to chyba garderoba w sypialni małżeńskiej? Czemu te ścianki schodzą się po takim dziwnym kątem. Nigdzie w projekcie nie mogę znaleźć takiego miejsca. Niech ktoś mnie oświeci.

Pozdrowienia

Poczytałem i wszystko już wiem... Cofam pytania dot. scianki kolankowej i niezidentyfikowanego zdjęcia ... :-)

Wszystkich z okolic Płocka i okolic (Płock jest 100 km od Warszawy) zapraszam do Koszelówki (18 km od Płocka) na obejrzenie wykończonej i ogrodzonej Andromedy. Przy okazji można ochłodzic się w jeziorze :wink:

Mam pytanie do Sławinki: o ile podnosiliście ściankę kolankową?

Podnieśliśmy ściankę kolankową o dwa pustaki

Witam po dłuższej przerwie.

Właśnie skończyli mi więźbę i mam dylemat i pytanie do Wszystkich którzy mają to już za sobą. Jakiej wielkości wstawiliście okna dachowe?? Takie jak w projekcie 160 czy może mniejsze (jakie?).

Niestety dotknęła mnie fala emigracji do Anglii. Mojemu majstrowi właśnie niespodziewanie :evil: wyjechał główny macher od dachów i muszę szukać nowej ekipy. :evil: W środku sezonu :evil:

Ale jest i promyk: Żona zdecydowała się na dachówkę - W KOŃCU i dała zielone światło :wink: na Koramic Suwakowa E-80 Czerwona Angoba.

Buduję w Grodzisku Maz

My mamy działkę w Bogdaszowicach - gmina Kąty Wrocławskie (czekamy na odpowiedź z Agencji Nieruchomości Rolnych) i jednego dnia jestem pewna, że to dobry wybór a drugiego zastanawiam się, czy to nie za daleko.

Nie mieliście takich wahań?

Przynajmniej na razie co do projetu domku jestem pewna, że to słuszny wybór :D

Hej,

my mamy działkę w Mokronosie Górnym, to też gmina Kąty Wrocławskie.

Czyli będziemy sąsiadami :)

A Bogdaszowice znamy bardzo dobrze, też tam szukalismy. Ładna okolica i myślę, że nie jest za daleko. I też ciągle mamy wybrany projekt Andromedy. :) Tylko nie wiemy kiedy zaczniemy się budować? :-?

Mam nadzieję, że w przyszłym roku zaczniemy.

Pzdr. A

My okna dachowe wstawiliśmy 78/140 i uważam że to był dobry wybór. Wcale pomieszczenia nie są mało oświetlone i wygląda to bardzo dobrze. Poza tym wymiar 78/160 jest wymiarem tzw. niestandardowym i są to okna o wiele droższe.

Dodatkowo powiem, że zmniejszyłam okno w garderobie do 78/114 (większe w garderobie nie jest potrzebne -to tylko zbędne zwiększanie kosztów).

Witam wszystkich :D

Trochę mało czasu niestety, aby chwilkę odsapnąć, chociażby przeglądając forum...

Gorący okres - pomijając upały - niedługo się przeprowadzamy i "wykończeniówka" w tej chwili nas w 100% angażuje :D

Co do okien, to mamy już wszystkie wstawione (poza jednym, które zabrali po reklamacji i będą poprawiać :roll: ). Jeżeli chodzi o okna na poddaszu, to mamy część 78/160 - wspaniała sprawa - świetne doświetlenie, piękne widoki, pokoje mają urok poddasza, jednocześnie nie mamy wrażenia, że zamontowaliśmy świetliki (to stwierdzenie naszych znajomych), polecam. Mniejsze daliśmy w łazience, pokoju gospodarczym i "garderobie".

Bartku w łazience na górze dokonaliśmy małych zmian, ale są to raczej kosmetyczne przesunięcia :D . Ciekawa jestem jaką Ty wprowadziłeś rewolucję?

Sylwuniu jakbyś nie miała co robić to bym Ci poleciła mojego tynkarza... ściany ok. ale to co musieliśmy robić po jego pracy (czytaj - kuć z podłogi zaschnięty tynk przez tydzień :evil: ) w głowie się nie mieści. Nawet nowiutki młot peumatyczny tego nie wytrzymał :-?

Pomieszkujemy już z rodzinką w naszej Andromedzie... :D :D :D

Mieszka się cudownie, warunki jeszcze spartańskie - ale przez to mamy wrażenie jakbyśmy na wczasach byli :lol: . Jeżeli chodzi o strony praktyczne - wydaje mi się, że dokonaliśmy świetnego wyboru co do projektu :D , bardzo funkcjonalny domek :D

Hej,

my mamy działkę w Mokronosie Górnym, to też gmina Kąty Wrocławskie.

Czyli będziemy sąsiadami :)

A Bogdaszowice znamy bardzo dobrze, też tam szukalismy. Ładna okolica i myślę, że nie jest za daleko. I też ciągle mamy wybrany projekt Andromedy. :) Tylko nie wiemy kiedy zaczniemy się budować? :-?

Mam nadzieję, że w przyszłym roku zaczniemy.

Pzdr. A

O, to zdecydowanie bliżej do Wrocławia niż z Bogdaszowic, ale w Mokronosie ceny za metr działki są powalające, więc tu nawet nie szukaliśmy.

Fajnie, że będziecie tak blisko nas. Wy zaczniecie się budować pierwsi, to my będziemy śledzić na bieżąco jak powstaje Wasza Andromeda :D

Witam,

Jestem nowy na forum i chciałbym trochę informacji. Mam zamiar kupić projekt "ANDROMEDA". Moje pytanie jest związane z kosztami budowy. Czy ktoś mógłby mi napisać orientacyjny koszt budowy tego domu w okolicach Warszawy. Wiem, że będą duże rozbieżności w cenach ale będę wdzięczny za każdą informację. Miałem spotkanie z firmą budowlaną i tam koszt budowy stanu surowego zamkniętego wyceniono na około 280.000 PLN na obecną chwilę. Czy to dużo czy mało? :D

Witam wszystkich serdecznie.

Widzę, że nie tylko my wybraliśmy ten projekt. Na razie podjeliśmy już decyzję, że to będzie Andromeda i tylko ona. Ruszamy właśnie z wszystkimi papierkami co do budowy itp. Mam tylko do Was pytanko, ponieważ budować będzie firma to czy koszt (orientacyjny otzrymany od właściciela firmy) 271.000PLN jest realny czy też należałoby dodać parę (-naście tysięcy) aby powstał stan surowy zamknięty?

Pozdrawiam

Mikołaj

--------------------------------------------------------------------------------

Witam wszystkich serdecznie.

Widzę, że nie tylko my wybraliśmy ten projekt. Na razie podjeliśmy już decyzję, że to będzie Andromeda i tylko ona. Ruszamy właśnie z wszystkimi papierkami co do budowy itp. Mam tylko do Was pytanko, ponieważ budować będzie firma to czy koszt (orientacyjny otzrymany od właściciela firmy) 271.000PLN jest realny czy też należałoby dodać parę (-naście tysięcy) aby powstał stan surowy zamknięty?

Pozdrawiam

Mikołaj