Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaką wersję Andromedy budujesz?  

47 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaką wersję Andromedy budujesz?

• Odbicie lustrzane z pojedynczym gara

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Widzę że prawie wszyscy podnoszą ścianki kolankowe - i jestem za, ale czy podniasienie jej na np: 3 pustaki plus wieniec nie wpłynie negatywnie na piękno naszych ANDROMEDEK? :roll:

Cześć

My uważamy, że więcej niż dwa to nie jest dobre dla wyglądu tego domku

To jest poprostu rzecz gustu sam musisz podjąć decyzje.

pozdrawiamy

u nas Święto... !!

pozwolenie odebrane... :D

dobry humor popsuł nam jednak fachowiec na którym nam zależało! wycena samej robocizny od fundamentu po dach - 63.000 !!

ręce nam opadły... !! czekamy jeszcze za 3 innymi wycenami i trzeba będzie się zdecydowac !!

czy za STAN SUROWY OTWARTY to nie za bardzo przesadzona wycena?? jak to wygladało lub wyglada w innych rejonach?? Sama robocizna ... !!

we wrześniu ruszamy a może i prędzej choćby z fundamentem... !! :lol:

Witam, widzę że na tapecie ceny. My jeszcze można powiedzieć jesteśmy w lesie, wniosek o pozwolenie złożymy za około dwa tygodnie, ale rozmawiałem z firmą i wyceniła swoją robociznę na 35 000 +7%VAT. To cena za całkowity stan surowy, z dachem. Cieszę, że udalo mi się za Andromedę II w okolicy Wrocławia znaleźć firmę za taką kasę.

Ceny, ceny, za 35.000 moim zdaniem super cena. Ja za surowy otwarty bez dachu, dodatkowo tarasy i schody no i działówki (bo nie zawsze są w surowym) dałem 38.000 - Andromeda I lustro. Dach z ceramicznej za robocizne 25zł/m2. Dom buduję w miejscowości Kwidzyn (Kwidzyn znajduje się tak w połowie drogi między Gdańskiem a Toruniem) około 40 tyś mieszkańców więc nie ma co go przyrównywać do Wrocławia.

Fakt, że z ekipy jestem zadowolony, właśnie w sobotę była impreza bo zawisła wiecha (są fotki w albumie).

A od dzisiaj chłopaki kryją folią biją łaty i kontrłaty.

Ale czy dam radę w tym roku zaczynam powątpiewać.

dobrze ze piszecie co i ile! Jesli chodzi o naszego posta w spr ceny to komus wydaje sie ona mocno przesadzona, ale zalezy kto co rozumie za stan surowy zamkniety. Firma o ktorej pisalismy postawila by caly dom - dach, okna,elektryka, hydraulika, taras, kostka wokol domu, ogrodzenie, no poprostu juz wszystko przygotowane pod wykonczenia tzn. podlogi, glazury itd. - za cene 270tys. Co Wy na to?

Witamy wszystkich gorąco :)

W tym roku nabyliśmy ładny kawałek gleby, i przymierzamy się do postawienia na tym szopki :lol: a Andormeda wpadła nam w oko od pierwszego spojrzenia. Mojej lubej bo (cyt.) "jest śliczna", a mi bo z większości projektów jakie przeglądaliśmy ma bardzo dobre rozplanowanie pomieszczeń i ustawienie (nasz działka jest z wjazdem od południa.

Ponieważ jednak sam jestem projektantem (nie mylić z architektem) a i swoje w "murarce" odsłużyłem, tworzymy własny projekt od początku, bazując na Andromedzie. Zmiany nie będą ogólnie znaczące, ale spore (ktoś wspominał o loszku? u nas będzie ~6m^2 :D ).

Z tej właśnie strony chcielibyśmy gorąco poprosić o podesłanie nam wszelakich możliwych informacji na temat projektu (ktoś wspominał o kosztorysie, zużycie cieplne itp.). Wszystko co może być przydatne, a skrzynka pocztowa wytrzyma :) Do zdjęć się już dogrzebaliśmy.

Oczekujemy również na "przyjazne" zaproszenia od podwarszawskich andromedowiczów, w celu napawania sie waszymi gniazdkami :)

Pozdrawiamy

Monika i Marcin

(cokolwiek na [email protected])

PS: Budowę zaczniemy prawdopodobnie dopiero w przyszłym roku

Witam!!!! Ile płaciliście za zrobienie dachu kompletnie???Więźba+dach z obrobieniem kominow, wstawieniem okien, rynnami, podbitka... czyli full. Sprawa bardzo pilnaaaaaaaaaaaa!!!! Rzucają mi cenę robocizny wszyscy około 20 000tyś.PILNEEEEEEE!!!:):)

Pozdrawiam

Tomek

wiecej zdjęć http://www.freewebs.com/kapustka/andromeda.htm

14000pln- deskowanie, papa wszystko ale bez okien - wstawienie okien ok 1000

my mielismy propozycje od 13000-20000

http://www.freewebs.com/kapustka/84.jpg

Przy okazji mamy pytanie do osób które mają dach za sobą

Chodzi mi o tkzw. obróbkę komina

Zobaczcie na foto powyżej - chodzi mi o komin, który znajduje się po lewej stronie i ten na drugim planie

Mój majster z którego jestem zadowolony powiedział mi, że nic nie jest w stanie zrobić z tymi dwiema nierównymi dachówkami po prawej stronie komina , jak widzicie nie wygląda to ładnie i strasznie nas to wq...ia.

O.k. teraz pytanie

Czy u innych posiadaczy przede wszystkim Robena ale nie tylko jest podobna sytuacja ?

Prosimy o szybką odpowiedź nie długo finalna zapłata za daszek

pozdrawiamy

Mój majster z którego jestem zadowolony powiedział mi, że nic nie jest w stanie zrobić z tymi dwiema nierównymi dachówkami po prawej stronie komina , jak widzicie nie wygląda to ładnie i strasznie nas to wq...ia.

no wyglada toto paskudnie...!! :-?

wystapij jakis błąd w sztuce i tłumaczenie ze sie inaczej nie da jest co najmniej nieodpowiedzialne...!! pewno nastepna robota czeka !!

Cale szczescie w nieszczesciu ze nie zaplacone... !! ja bym zrobil tak, ze do czasu jak nie bedzie poprawnie to rozliczenia nie robimy...!! inaczej ciezko bedzie to wyegzekfowac... a po zaplacie to zapomnijcie o poprawce... !!

Mam takie pytanie. W projekcie Andromedy I łazienka na dole ma 2,5 m2 a w projekcie Andromeda II tylko 1,99 m2. Może mi ktoś powiedzieć, jaka naprawdę jest ta łazienka?

I jeszcze, czy na stronie http://www.dobredomy.pl wymiary pomieszczeń na piętrze podane są po podłodze, czy po odjęciu skosów? Jakoś nie mogę się zorientować.

no wyglada toto paskudnie...!! :-?

wystapij jakis błąd w sztuce i tłumaczenie ze sie inaczej nie da jest co najmniej nieodpowiedzialne...!! pewno nastepna robota czeka !!

Cale szczescie w nieszczesciu ze nie zaplacone... !! ja bym zrobil tak, ze do czasu jak nie bedzie poprawnie to rozliczenia nie robimy...!! inaczej ciezko bedzie to wyegzekfowac... a po zaplacie to zapomnijcie o poprawce... !!

NIE Ma błędu w sztuce!

Nie powiem abyś wniósł coś nowego w swej laickiej odpowiedzi w każdym razie dzięki

Niestety przy tego typu dachówce mamy wybór - wygląd taki lub zastosowanie taśmy zamiest blachy

Czy ktoś z Was ma taśme i czy to się sprawdza?

Pytanie nieaktualne dzięki za potok odpowiedzi

Blacharz czyni cuda

http://www.freewebs.com/kapustka/a.JPG

Witam,

Sławinka mam jedno bardzo ważne pytanie odnośnie Twojej łazienki na górze, którą miałam okazje podziwiać na zdjeciach.

Chodzi mianowicie o płytki, glazurnik nie robił Ci problemu o wielkośc???

I jeżeli można wiedzieć ile krzyknął za metr położenia???

My dogadaliśmy się z glazurnikiem do momentu dopóki nie pokazałam mu płytek, które wybrałam. Powiedział, że do cięcia tak dużego formatu nie ma odpowiedniego sprzetu i że wątpi żeby ktoś nam to położył. Również chodzi o nową kolekcję z Paradyża.

Jesteśmy wściekli, bo do holu i kuchni wybrałam rozmiar 60x60 i podobno też są za duże. To nam komplikuje sprawy. Przecież nie będziemy wybierać glazury pod fachowca.

Na naszej stronie zamieściliśmy kilka nowych zdjęc.

NIE Ma błędu w sztuce!

Nie powiem abyś wniósł coś nowego w swej laickiej odpowiedzi w każdym razie dzięki

pytales co o tym sadzimy jako uzytkownicy forum to napisalem...

kwitowanie tego "laicka wypowiedzia" jest co najmniej nie na miejscu ...

ja nadal sie upieram ze to błąd w sztuce ... !! nie powiedzialem ze nie idzie tego naprawic.... zreszta okazalo sie NAGLE ze idzie... !!

przypominam ze tak powiedzial twoj fachowiec...

wiec ja cie prosze... !! zastanow sie o co pytasz ??

jakiej odpowiedzi oczekiwales ?? jedna juz dostales od fachmana ... !!

pomijam fakt umieszczenie 2 roznych kominow na fotkach !!

1wszy to ten o ktorym mowimy a 2gi to niestety nie ten.... choc opisany jako naprawiony (cyt. blacharz czyni cuda) ... !! :-?

Sławinka:

>>Witam wszystkich Andromedowiczów po dłuższej przerwie! Juz trzy >>tygodnie mieszkamy w naszym nowym domku i muszę wam >>powiedzieć, że to czysta przyjemność :D :D :D .

Sławinko,

Andromeda piekna,

Piekne okna i ... wanna :D

Ja również zaczynam budować "Lustro z podwójnym garażem"

Mam kilka pytań:

- gdzie miejsce sauny ? W pokoiku na dole ?

- Jakie ogrzewanie ?

Pozdrawiam i... gratuluje ładnego gniazdka ;-)