Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaką wersję Andromedy budujesz?  

47 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaką wersję Andromedy budujesz?

• Odbicie lustrzane z pojedynczym gara

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

NUSIA :p dzięki za obronę :wink: - otworzyłaś zdjęcia? DAROLL...pewnie już jestem po komunii skoro buduję sobie DOMek...ze słyszenia niestety :( tylko wiem że 8-latki :roll: mają zarzadców ,którzy IM budują :x ----też bym tak chciała ale nie mam :lol: a jeśli chodzi o dane osobowe sąsiadów : no cóż dziś mamy wolny kraj i nauczona doświadczeniami wolę się zabezpieczyć :wink: EWCI@ :D tu też jest praca i z W-wy tu już mnóstwo ludzi...i spokojniej jest :-? i bardziej z dala od zamachowców!!!!! :wink: JANE :lol: zdrada jest bolesna :evil: każdy robi po swojemu :D ...powiem tylko-myślałam,że 1000 to to FULL patrząc na inne mniejsze i z domami, że nasz "maluśki"Amstafik będzie miał gdzie ganiać... fundament ma tylko 130m2 (znajomi się śmieją ,że super :wink: budę dla psa budujemy) i wierz mi nie mam za dużo rozmachu do rzucenia piłki=do sąsiada jak w dym ( :wink: nie mamy jeszcze ogrodzenia).Ważną rolę dla nas pełni ogród -przestrzeń między działkami i cisza od ludzi, za późno się trochę ockneliśmy i już sąsiad kupił za nami następną 1000m2 a szkoda,przydałoby się choćby z 500 z tego. Sama wiesz jaki jest rozkład Andromedy -będziemy mieszkać w nim 2-3 osoby i nie jest tego tak wiele ...fakt.... nie budujemy z musu lecz z JUŻ wygody dla siebie--przestrzeni większej niż dziś mamy 70 m2(bloki) i spokoju ....Parterówka to jednak rozłożystość ---zależy co komu potrzeba :) Pozdrawiam serdecznie

hej! no i gdzie te zdiecia co niektorzy mieli sie juz wprowadzac no i chcielismy zobaczyc jak nasza andromedka wyglada w calosci!

Ja swoje zdiecia(z dachem) wyslalem do JANE bo nie moglem sobie poradzic z tym wstawianiem a ona deklarowala pomoc ale teraz widze ze JANE zastanawia sie nad innym projektem!!!! NIEeeeeeeeeee!!!!!!

Mimo tego mam nadzieje ze pomozesz mi zalaczyc te fotki na forum moze wtedy wiecej ludzi powysyla zdiecia!!!!

:p :D Tomek...ja już powstawiałam co nieco ...musisz wejsc do portalu : http://www.Onet.pl >serwisy>ludzie>Foto i tam się zarejstrować ..utworzyć swój album i tak dalej...wszystko po kolei jak zrobisz to będzie OK...wstawisz zdjęcia i adres http://.....wkleisz do postu w treści jak bedziesz nas powiadamiał o UUUFFFFFF zrobionym albumie... wszystko w końcu zobaczymy... :oops: :wink: :roll: Powodzenia ...Pozdrawiam serdecznie ...czekam też z niecierpliwością....

Musiałam zmniejszyć trochę te zdjęcia, bo były olbrzymie, a mimo to mam problem z wgraniem ich na serwer. Będę dziś próbowała. Jeśli mi się uda - od razu tu wkleję.

Kurcze ale mam dylemat. Andromeda jest super, ale ma jeden podstawowy minus - schody ;) Mam obecnie u siebie w mieszkaniu schody i wcale mi się to nie podoba. Wieczna bieganina w górę i w dół może doprowadzić do szału. Zwłaszcza gdy się czegoś zapomni. A jeszcze dzieci, które biegają po schodach bez opamiętania... Ciągle mam wrażenie, że coś im się stanie. Dlatego szukam parterówki.

Ale każda parterówka ma jeden podstawowy minus - nie ma schodów ;) Jestem straszną panikarą. Nie wyobrażam sobie więc spania na poziomie zerowym ze świadomością, że złodziej może mi wejść do sypialni, kiedy tylko będzie chciał. W domu z pięterkiem chyba czułabym się bezpieczniej. Jeśli nawet wejdzie przez jakieś okno, to nie tam, gdzie ja lub gdzie dzieci będą spały. I to już jakiś plus.

W ten oto sposób robię myślową pętlę. Szukam parterówki, wracam do andromedy, potem znów oglądam inne domy, wracam do andromedy. I tak w kółko. Ratunkuuuuuuuuu!

OCHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!! :oops: ja już też bym chciała :x ......chociaż grafitowy dach ...jak dla mnie zmienia moje wyobrażenie ... od razu zaakceptowaliśmy taki jaki został skolorowany przez projektanta....no cóż każdy ma SWOJE gusta....ale tak zobaczyć w stanie prawdziwym-surowym to już jest pełna eXtaza-odlot-REWELACJA.... :o :o :o TomekGratulacje!!!!!!!!!! już takiego etatu....kurcze a ja :( taka dumna byłam z tego stanu ZERKO.... nic z tych rzeczy-nie zazdroszcze...ale rozumiecie ???prawda???/.....hahahahha....doczekam się ja, doczekacie się wszyscy inni.....GŁOWA DO GÓRY ...ja już się podniosłam :D no dzięki bardzo za to "uszczęśliwienie"... :lol: Jane a tak swoją drogą, to chciałam Cię zapytać jak to zrobiłaś z tymi zdjęciami tu na postach??(wkleiłaś a ja nie umiałam :evil: :p ).Chciałam też wstawić pod nickiem jakąś swoją fotkę i też mi to nie idzie!!!!!!!!!! :evil: czy ktoś pomoże??????co robię nie tak?

P.S.Jane a widzisz jednak i tak wracasz :lol: do NAS "ANdromedowiczów......ja tam osobiście nic nie mam do parterówki ale ...hMMMMMMMM...nie ma to jak ANDROMEDKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!a schody ...cóż lepiej po nich wchodzić niż być cały czas na tym samym poziomie i widoki z "GÓRY" lepsze.... :wink: :wink: :wink: to tak sobie .....hmhmhmh...żartuję..... ale na poważnie, jeśli są małe dzieci to pewnie macie taki dylemat....życzę rozwiązania go oczywiście po Waszej myśli......Pozdrawiam serdecznie....

JANE dzieki za zdjecia ,sorki za jakosc ale zdjecie robili moi bracia -ci na zdjeciach :lol:

Jesli chodzi o kolor dachu to dlugo sie zastanawialismy ale teraz nie zalujemy

Jolciu ani sie obejrzysz a twoja Andromedka urosnie do gory i bedziesz tak jak my zastanawiac sie co dalej , a dalej to sie dopiero zaczyna :o

ale wszystko jest do przejscia Twardym trzeba byc haha

JANE dzieki raz jeszcze Pozdrowionka dla wszystkich!!!!!!

Musisz mieć zdjęcie gdzieś na serwerze. Ja mam na interii. Taki album jak próbowałaś wkleić to chyba się nie da. To zupełnie co innego.

A później trzeba wkleić tutaj to zdjęcie - czyli cały adres zamknięty w takich znakach: z przodu img w kwadratowym nawiasie, a z tyłu /img w kwadratowym nawiasie.

Witam wszystkich

mam pytanie co sądzicie o cenie 23 000(bez fakt.) za robocizne stanu surowego otw.Andromedy z pojed.garazem, w tej robociźnie:

taras st.surowy,schody wew.betonowe,schody zew.st.surowy,dach pokryty papą.ściany suporeks 24 Czy to z waszego doświadczenia rzetelna cena. 8) jak wyglądało to u was? :o

pozdrawiam.

Tu chyba większość jeszcze nie ma pojęcia o kosztach :( Łącznie ze mną

No nie wierzę w to że jeszcze nikt nie negocjował z wykonawcami . 8)

Tomekpodkarpackie -ślicznota ta twoja Andromedka wykonałeś kawał dobrej roboty :wink: Życzę Ci dużo dużo siły na kolejne etapy bo budowa to wyzwanie że hoho a Ty w porównaniu do mnie to juz na właśnej skórze napewno to odczułeś.

Jolcia27 serdeczne pozdrówka dla sąsiadki z nad morza :wink: my czekamy na decyzję ze Starostwa w sumie to na pozwolenie i na wiosnę jadę po łopatę . [/b]

Droga GONKO koszt jaki podal ci wykonawca jest wg mnie ok U mnie gosc wycenil 22.5 tys bez zadych schodow i tarasu i oczywiscie bez dachu. Ztej kwoty odliczylem pozniej prace moja oraz braci byla to kwota ponad 3 tys zl PRACOWALEM I PILNOWALEM :) Takie rozwiazanie polecam kazdemu budujacemu . Dzieki za slowa otuchy, masz racje budowa to duzy wysilek ale za to pozniej jaka radosc ,kazdy zakonczony etap prac to naprawde niesamowita radosc :D

Jak myślicie najkorzystniej jest ustawić Andromedkę, czy jadalnia na wschód jak sugerował projektant , czy w odbiciu lustrzanycm. ciekawy jestem waszych opinii.

My ustawiliśmy z tarasem na pd/wsch. rano w niedzielę będzie się przyjemnie kawkę piło :wink: bo w tygodniu to raczej w domu bywamy póżno(w komplecie) :cry: .

Myślę że musisz rozważyc kilka ważnych kwestji: usytułowanie działki np względem ulicy a nawet ustawienie domu względem juz istniejącej zabudowy sąsiadów tak aby np.przyszłe nasiadówy przy Grilbirku były przyjemnością a nie reality :o show dla spacerujących.

• 2 weeks później...

Dokladnie tak 22,5 tys do wienca i niestety w tej cenie nie zrobili mi schodow wejsciowych i tarasu postaraj to sobie wynegocjowac Jak chodzi o dach to placilem 16 tys macherom za drzewo na wiezbe i podsibitke oraz robocizne (wiezba,folia dachowa,montowanie okien,blachobachowki,i orynnowania) Tak to wychodzi z moich notatek :D

Niestety wycen za poszczegolne etapy nie pamietam , i jeszcze jedno w tej cenie byly scianki dzialowe i kominy z klinkieru.