Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaką wersję Andromedy budujesz?  

47 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaką wersję Andromedy budujesz?

• Odbicie lustrzane z pojedynczym gara

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W ramach ciekawostki:

wlasnie dostalem oferte na uslugi kierownika budowy:

Bardzo mily pan kierownik wycenil swoje uslugi (o 14 wizyt na budowie + super jakosc uslugi) na ....... 4500 zl/

To chyba troche duzo nawet jak rejon warszawski :-), co nie? :lol:

Hej

Wyslalem ci maila i oczywiscie ze chcialbym materialy :p

Jak chodzi o tego kierownika budowy to naprawde masakra :o

u mnie gosc wycenil 1000 zl min 10 wizyt, w sumie bylem z niego zadowolony szczegolnie z tego powodu ze glowny majster zawsze byl przerazony jak czegos nie wiedzial i juz dzwonil do kierownika i sie staral

Ale co do ceny twojego to gosc chyba przesadzil nawet jak chodzi o ta super jakosc , poszukaj jeszcze chyba ze u was sa takie ceny normalnie ale watpie w to :)

czesc andromedki :-)

mam wycene robocizny stanu surowego (fundamenty do wiezby z deskowaniem i papa wstepnego krycia, w cenie betonowe schody). Ekipa z wlasnym kierownikiem budowy (a moze odwrotnie :wink: ) wezmie 30k. Jako bonus zrobia plot. Ja za to musze znalezc miejsce do spania dla ekipy (czyli jakis barakowoz). Ekipa robila domu 2 znajomym i specjalnie nie narzekali :)

co o tym sadzicei

BTW. za pare dni dostane kosztorys z Domusa.

pozdrawiam

Witam

Kurcze ostatnio jestem taki zaganiany ze nie mam czasu na net,

ale co do materialow bedzie wiecej chetnych niech tylko wszyscy postawia sciany i daszek ,bo na razie kazdemu sie wydaje ze na C.O. ma jeszcze duzo czasu ,takie mam odczucie na podstawie wlasnych doswiadczen :)

Jak chodzi o twoja wycene to wyglada to calkiem niezle

To nasze zapotrzebowanie na energie wyglada bardzo obiecujaco :D

Jak wasze przygotowania do budowy? Pewnie juz nie mozecie doczekac sie wiosny ... :D Pozdrowionka

czy wszyscy chetni otrzymali materialy? jesli nie to prosze sie przypomniec.

co do c.o. to wydaje mi sie ze decyzje o rozwiazaniach nalezy podjac przed budowa - potem tez mozna tylko czesc zmian bedzie bardzo kosztowna.

Podpisalem dzisaj umowe - 30k od wykopu do dachu. Zaczynamy jak pogoda pozwoli.

• 2 weeks później...

jeżeli chodzi o schody to my raczej zrobimy lane z bet.tak radzi wykonawca podobno jest to praktyczne bo na etapie stanu sorowego juz mozesz dość wygodnie z nich korzystać a i ekonomicznie zapowiadają sie tańsze.

Ale jak zobaczyłam projekty i aranzacje schodów drewnianych to zaczynam mieć dylemat :oops: są przepiękne i bardzo delikatnie wyglądają -tylko te ceny :evil:

Pewne jest jedno że schody muszą pasować stylowo do wnętrza domu a w szczególności ich wykończenie.

Pozdrawiam wszystkich z gwiazdozbioru :lol:

• 2 weeks później...

Witam serdecznie po bardzo długim zimowym wylegiwaniu się... :D ...ale sie naczytałam!!!!!!!!!!!!...a u WAS już wiosna ?????ja jeszcze posypiam spokojnie :oops: u mnie tu(3-miasta) zima w całej pełni a Wy juz dachy kładziecie??? :evil: Henryku ..to jak mogę to też poproszę o te wyliczenia bo faktycznie z tyłu ostro zostanę :o ...GoŃka łopatę to TY napewno zdążysz kupić a jak nie to odstapię :p ...mieliśmy nie podnosić ścianki kolankowej(rada architekta,bo traci na wyglądzie), ale widzieliśmy podniesione i jest super...i miejsca ..przestrzeni...i nie traci na wyglądzie ...oczywiście nie więcej niż trzy pustaki i to równomiernie ...co by nie robić problemu z dachem....

beXy humus się zdejmuje,by fundamenty stały na czystym podłożu z nasypanym na dodatek suchym żwirem,czarna ziemia z trawami pod budynkiem jest siedliskiem zgnilizny,a co za tym idzie butwienia i trzymania wilgoci i pleśni,która zacznie zasadzać sie na TWOJE fundamentki i ścianki Andromedki i koniec Twojego spokojnego snu...to tak w skrócie i bardzo obrazowo,,,,a tego naprawdę nie życzę CI....tak dlatego ściągnij ten humus i nasyp czystego żwiru, a humus faktycznie potem wykorzystasz do obsypania już ocieplonego fundamentu.... :lol: Pozdrawiam serdecznie wszystkie i wszystkich ANDROMEDKI