Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaką wersję Andromedy budujesz?  

47 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaką wersję Andromedy budujesz?

• Odbicie lustrzane z pojedynczym gara

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

bexy słup na parterze i ten na górze (oczywiście zmuszony został :wink:) przesunęliśmy ze względów funkcjonalności....powiększyliśmy drzwi balkonowe o wnęki, więc obawialismy się o otwieralność ich i nieprzyjemne spotkania ze słupem :p (tam była dość mała odległość: drzwi-słup), dlatego też konstruktor zaproponował przesunięcie go do schodów...przyklejenie prawie...co prawda na dzień już dzisiejszy drzwi jednak chyba będą przesuwane ale to i tak nie nie zmienia faktu ,że obywać się będziemy bez guzów na czole...a to dobry argument na bezkonfliktowe wchodzenia z ogrodu :wink: ...ale nie był to jedyny powód....wydłużaliśmy o metr garaż 2-stanowiskowy a ten słup trzyma środek dachu i dlatego też zmieniła się konstrucja dachu(wszystko wyliczono)....ale na tym się nie znam a wyszło całkiem OK...mam zamiar wykorzystać ten słup -połaczenie ze schodami i częściowo z kominkiem...mam wizje ale jak to wyjdzie,oczywiście w "praniu" się okaże... a u góry przesunie sie gdzieś w zabudowy szaf-garderoby....to tak po kobiecemu tłumaczenie :lol:

no i masz ci los :evil: ...chciałam wrzucic tu zdjęcie fundamentów w trakcie budowy ....a ofiara losu ze mnie ...nie potrafię...a mam pozwolenie na udostępnianie w necie zdjęc gotowej andromedy w stanie surowym z dachem.i podniesioną ścianką kolankową na piętrze...ufffff .......... :lol: :lol: :lol: ależ ONA CUDNA......

http://foto.onet.pl/upload/3/67/_434898_n.jpg

a to jest NIESTETY :cry: nie mój ......ale za to przepiękny :p choć nie mój.......i właśnie... podniesiona ścianka kolankowa, nie zmienia wiele w wyglądzie a za to jaka przestrzeń w pomieszczeniach ....znajomy obok stawia inny co prawda dom ale też podnosił o 3-pustaki i powiem że jednak jest widoczna różnica a nie widać tego z zewnątrz specjalnie ...będa jeszcze inne zdjęcia tego domu ....ale następnym razem ..... :) pozdrawiam .....

BEXY zdjęcia domu nie są moje, bo to dom już w stanie surowym postawiony na południu Polski...u mnie niestety tylko fundamety zalane czyli tzw. stan ZERO....o tak wygląda!!!!!! MÓJ na dzień dzisiejszy...... choć dziś naprawdę zaśnieżone i wogóle niewidoczne prawie :lol:

http://foto.onet.pl/upload/14/70/_435421_n.jpg

bexy ścianka w jadalni???? jeszcze sama nie wiem co z tym zrobić....może szklana ścianka (dziś tak modne) np.płynąca lub kolorowa mieniąca, żeby dawała światło na schody i rozświetlała holl----my dodaliśmy wykusz w jadalni z dużymi oknami---więc chyba będzie jak znalazł....być może te szklane pustaki tylko wkomponowane w część ściany a pozostała jako np. szafki,a może wogóle bez ściany..co prawda zamierzam tez mieć stół i przesłonięcie go od hollu ścianą chyba ma jakiś sens.... to dopiero wyjdzie chyba przy stawianiu ścian , myślę że wtedy zadecydujemy ostatecznie ....na razie ściana jest a zawsze można z niej zrezygnować lub zastosować różne rozwiązania...na pociechę to NIE mój!!!!!

http://foto.onet.pl/upload/22/1/_435101_n.jpg