Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaką wersję Andromedy budujesz?  

47 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaką wersję Andromedy budujesz?

• Odbicie lustrzane z pojedynczym gara

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Działkowiec...nooooooooooooo!!!!!! gratulacje!!!!!!!!!!!!! tylko pozazdrościć.....do licha, jest na co popatrzeć....ale naprawdę gratuluję...pustaki to Ytong czy jeszcze co innego? jesteśmy na etapie wyboru pustaków, czy możesz powiedzieć co przekonało Cię do TYCH pustaków??...Pozdrawiam ANDROMEDKI :lol: :p

• 2 weeks później...

Witajcie :)

Wiosna już prawie :) Po świętach pewnie ruszymy jak tylko pogoda pozwoli :lol: Trochę obawiam się, że nam działkę "zalało" i trzeba będzie czekać aż to wszystko obeschnie. Jutro może uda nam się pojechać i obejrzeć nasze prywatne "jeziorko". W zeszłym roku niemalże przepływał przez środek strumyczek..... aż boję się co możemy zobaczyć po tych roztopach :roll:

Jolcia te zdjęcia Andromedki są fantastyczne , aż pozazdrościć :) . Już bym chciała mieć takie śliczne fundamenty.... , a tej drugiej nie Twojej Andromedce to rzeczywiście trzeba przyznać, że bryła wcale nie traci po podniesieniu :) i wygląda super

Działkowiec, Ty to już prawie mieszkasz :D :D :D Masz postawiony domek względem ogrodzenia zupełnie tak jak u nas :) . Powiedz, jak ma się to do stron świata? My mamy wjazd od północnego zachodu.

Pozdrawiam

Montana

Witam....MONTANA..nie martw się ....fundamenty jak tyko wejdziecie na budowę ...to chwila moment.... :lol: wczoraj byłam u siebie na "fundamentach"" :) eeeeeeeeeech fajnie było...aż miło patrzeć jak już odkryte są a dookoła BŁOTA błota..błota ... woda stoi ..bajorka ...koniecznie zdejmijcie humus....sąsiad nie zdjął i dziś stoi -dom-w wodzie....a u nas sucho wokół "fundamenciku"... chyba ,że nie ma wody pod warstwami ziemi :roll: ...wjazd do garażu od północy , taras od południowej strony...kuchnia po południu będzie słoneczna co nie jest mi za bardzo na rękę bo jak to kobieta przy "garach" w słońcu :cry: osobiście uwielbiam słońce :D i mam nadzieję, że znajdę dość miejsca na trawniku 8) (który jest szczególnie zaklepany dla naszego psiaka :wink: ) dla siebie do opalanka...heehehe

Witam wszystkich, jestem inwestorem ze Śląska okolice Katowic , jestem zauroczony tym projektem ( odbicie lustrzane jeden garaż). Czy ktos realizuje ten projekt na ślasku ????? Dzwoniłem do pracowni wycenili stan surowy zamknięty na 216tyś ale czy to ma coś wspólnego z rzeczywistością .... Będe wdzięczny za podanie szacunkowych kosztów poszczególnych etapów budowy. Oraz zmian adaptacyjnych. Czy ktos ma pomysł jak usunąc słup z salonu ?!?!

:D

Ach widzę, że mamy podobnie ustawioną naszą Andromedkę :) Ja też bardzo, ale to bardzo lubię słoneczko 8) . Dlatego troszkę się martwię czy aby pokój dzienny nie będzie zbyt ciemny... Ale trzeba być optymistą :) Humus oczywiście zdejmiemy - i mówisz Jolciu, żeby to zrobić ze sporym zapasem wokół fundamentu? U nas niestety też błotko.. :cry: Stoi nam ta woda, i niestety nie wsiąka za bardzo bo to glina.... Ale jutro kierownik budowy jedzie sprawdzić czy można już kopać :D Stwierdził, że glinę łatwiej wilgotną niż suchą, tylko jak to się ma do zaizolowania potem tego wszystkiego to pojęcia nie mam, może trzeba będzie wysuszyć czy co innego... Ale myślę, że on na tym się zna (?)

Jolciu robisz zlew pod oknem ? Ja się cały czas waham...

A Działkowiec to już pewnie spakowany i mebelki ustawia :D

Pozdrowionka

Montana jasności chyba będzie ogrom , bo okna są na całej ścianie, od okien na wprost kominka poprzez drzwi balkonowe, potem okna wykoszowe w jadalni a kończąc na oknie w kuchni--- a to wszystko na otwartej przezstrzeni....olalalalala :p . Nie martw się o fundamenty...z zewnętrznej strony trzeba je zabezpieczyć :specjalna masa izolacyjna np.IZOBUD - nie wchłaniajaca wody,potem styropian a na to fofia specjalna do fundamentów a dopiero na koniec obsypuje się fundamenty zdjętym wcześniej humusem. Natomiast do środka fundamentu my w całości nasypaliśmy czyściusieńki i tylko ŻWIR. Sąsiad np. większość humusa umieścił w samym środku jako kopiec, wokół tylko obsypał do ścian żwir---no i stoi niestety fundament w wodzie, nie mówiąc,że humus jest gnilny i trzymający wilgoć....U nas jest woda ,ale nie przy fundamentach,tylko na obrzeżach działki,bo tam jeszcze nie nawieźliśmy ziemi nowej. Jak będzie ładna pogoda to wszystko super wysuszy....i będzie GUT....Zlew--JASNE...tak jak w projekcie...lubię pogapiać w okno ...może garków myć nie będę :wink: musiała!!!!! :p...(a zatajniaczę pod spodem zmywarkę i to dopiero będzie frajda) a wszyscy będą myśleć ,że ciężko pracuję ...to chyba tak trzeba zrobić :lol: :lol: :lol:

cougar z tym słupem to dobrze się zastanów...on chyba DAch trzyma!!!!! :evil: my zostawiliśmy...można na pewno go wykorzystać gdzieś...my przesunęliśmy w strone schodów...a hehehe 8) tam psa ulokujemy pod schodami ...to będzie Jego domek... 8) sprytnie schowany za słupem.... :cry: na bandzioryyyyy :x hehehehe :lol: :lol: :lol: pozdrawiam

Witamy wszystkich serdecznie :) a szczególnie tych, którzy zbudowali, budują lub zamierzają wybudować Andromedę w okolicach Warszawy.

Za ok. dwa miesiące chcemy rozpocząć budowę w Ustanowie (za Zalesiem Górnym) i chcielibyśmy wcześniej zobaczyć jak wygląda domek w trójwymiarze.

Działkowiec - czy byłaby możliwość odwiedzenia Ciebie i Twojego dzieła? (chociaż nie wiem dokładnie gdzie budujesz)

Pozdrawiamy wszystkich!!!

Dzięki Jolciu, jestem ciągle jeszcze pełna obaw, że czegoś nie dopatrzyliśmy :wink: A co do tej zakamuflowanej zmywarki to musowo :lol: Jaka oszczędność wody, że o naszych dłoniach nie wspomnę :) Za parę dni wkracza ekipa i zaczyna kopać , jak już będą fundamenty to łatwiej będzie to wszystko ogarnąć , jakoś sobie wyobrazić... Ja jeszcze nie widziałam naszej Andromedki na żywo i strasznie jestem ciekawa...

Witajcie Doroto i Pawle :D Będziemy "prawie" sąsiadami :) My zaczynamy budowę w Baszkówce.

Pozdrawiam