Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaką wersję Andromedy budujesz?  

47 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaką wersję Andromedy budujesz?

• Odbicie lustrzane z pojedynczym gara

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam serdecznie-zapadła decyzja,-budujemy. Ktoś moze nam podsunąć projekt domu do 120 m2 z oranżerią, parterowego z dużą łazienką i salonem. Już z góry dziękuję...

A ile pokoi? Mi ze średnich-parterowych podoba się Lara z MTM'u:

http://www.domeria.pl/projekty-domow/kIUKf2Gvsid/advsearch/12ppg/id/14710/lara/prezentacja.html

Łazienka jednak duża nie jest :/ Jak nie potrzebujecie 3 pokoju to można jednak ją połaczyć z tym 9m2 i mieć łazienke 14m2 z oknem :D

http://images.domeria.pl/pictures/003/976/view_500.jpg

http://images.domeria.pl/pictures/003/976/level-0_400.jpg

• 2 weeks później...

Witam wszystkich forumowiczów. Czas budowy dobiegł końca i w czerwcu br. przeprowadziliśmy się do naszego nowego lokum. Tzw. "blokowcowi" (czyt.: człowiekowi całe życie mieszkającemu w bloku) ciężko było przez kilka pierwszych dni przyzwyczaić się do nowych warunków bytu. Wspaniała cisza, wspaniały chłodek, wspaniała przestrzeń. Co dzień śniadanko na tarasie, mała czarna z widokiem na pół Polski. Nie przypuszczałem, że mieszkanie w domku może być takie ekscytujące. W weekendy już nigdzie nie muszę się szwędać samochodem w poszukiwaniu świeżego powietrza i zieleni. Wszystko mam pod ręką. Codzienne prace w ogródku sprawiają dużo przyjemności. Zobaczymy jak będzie w zimie. Przemieszkaliśmy najpiękniejsze 3 miesiące lata. Solary sprawują się wyśmienicie, i przez ten cały okres 3 razy zapaliłem w kotle (nie mamy jeszcze gazu). To oczywiście główna zasługa pięknego lata. Na zimę czeka 12m3 porąbanego drewna. Ciekaw jestem ile tego pójdzie z dymem w tym sezonie.

Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie i dziękuję za dobre rady i uwagi. Powiem, że to forum jest wspaniałe. Oszczędza mnustwo czasu i pewnie nieraz ustrzegło od zrobienia jakiejś głupoty.

Ula i Wojtek.

Witam wszystkich forumowiczów. Czas budowy dobiegł końca i w czerwcu br. przeprowadziliśmy się do naszego nowego lokum. Tzw. "blokowcowi" (czyt.: człowiekowi całe życie mieszkającemu w bloku) ciężko było przez kilka pierwszych dni przyzwyczaić się do nowych warunków bytu. Wspaniała cisza, wspaniały chłodek, wspaniała przestrzeń. Co dzień śniadanko na tarasie, mała czarna z widokiem na pół Polski. Nie przypuszczałem, że mieszkanie w domku może być takie ekscytujące. W weekendy już nigdzie nie muszę się szwędać samochodem w poszukiwaniu świeżego powietrza i zieleni. Wszystko mam pod ręką. Codzienne prace w ogródku sprawiają dużo przyjemności. Zobaczymy jak będzie w zimie. Przemieszkaliśmy najpiękniejsze 3 miesiące lata. Solary sprawują się wyśmienicie, i przez ten cały okres 3 razy zapaliłem w kotle (nie mamy jeszcze gazu). To oczywiście główna zasługa pięknego lata. Na zimę czeka 12m3 porąbanego drewna. Ciekaw jestem ile tego pójdzie z dymem w tym sezonie.

Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie i dziękuję za dobre rady i uwagi. Powiem, że to forum jest wspaniałe. Oszczędza mnustwo czasu i pewnie nieraz ustrzegło od zrobienia jakiejś głupoty.

Ula i Wojtek.

Baaaardzooo przytulne wnętrza :D

Baaaardzooo piękne macie schody- są w moim stylu :lol:

Jakie to drewno?

Pozdrawiam

Baaaardzooo piękne macie schody- są w moim stylu :lol:

Jakie to drewno?

Pozdrawiam

agawi74 wszystko co z drewna na parterze zrobiliśmy z drzewa merbau. Bardzo ładnie wygląda zarówno podłoga w salonie jak i schody. Poza wyglądem, merbau jest niesamowicie twardym drewnem, więc idealnie nadaje się na schody i parkiety. Pozdrawiam.:)

Majster 7,

Mogę tylko potwierdzić to co napisałeś. Mieszkanie we własnym domu jest niesamowite i zupełnie inne niż w mieszkaniu na 3p. Przeprowadziliśmy się dokłądnie 4 lipca do naszej Andromedy i już nigdzie się stąd nie ruszam. Co prawda pracy jest znacznie więcej bo prace ogrodowe w trakcie ale dają tyle satysfakcji że nie czuje się zmęczenia. Poza tym jak widzę moje dzieci biegające po zielonej trawce to czuję że warto było....

pozdrawiam

• 2 months później...
Dziękuję...choć powiem szczerze, że niewiele mi to dało, bo ja mam tynki na wszystkich pionach i centralnie tylko o skosy mi chodziło:)

ale ja podałem 240m2 tylko dla skosów i ścianki kolankowej,

ścianki działowe mam tynkowane,

jeżeli sciankę kolankową masz otynkowaną do odlicz ok. 40m2, czyli zostaje ok. 200m2 skosów

Witam wszystkich.

Zastanawiamy sie z mężem nad projektem "Andromeda 1 ",czytalismy uwagi i zmiany innych i gdybysmy sie zdecydowali napewno bysmy z nich skorzystali. Jesteśmy z Bydgoszczy i jezeli była by taka możliwość chcielibyśmy zobaczyc domek od środka oraz dokonane w nim zmiany . Prosimy bardzo o kontakt osób,które wyraziły by zgode na pokazanie nam swojego domku.

Pozdrawiam Żaneta

• 1 month później...

Witam.

Góra powoli dojrzewa. Mąż wpadł na fajny pomysł "zgubienia" słupa w pokoju na górze- od słupa do komina idzie ścianka z trzema półkami podświetlanymi. Słupa nie widać, a ścianka wszystkich powala 8) Fajnie to oddziela część sypialną pokoju.

Czekamy teraz na gościa od sufitów podwieszanych...bidulek miał operację na kręgosłup no i się odgrzebać nie może...eh, tak to już jest że nic nie może być tak jak się zaplanuje :evil:

Ja mam póki co poślizg pewno półroczny....jak się na wakacjach nie wprowadzę to już nigdy niczego planować nie będę :D

• 2 weeks później...

witam wszystkich

planujemy budowę andromedy lub andromedy II

mam pytanie o przyblizone koszty budowy tego domu. Prosze o informacje osoby ktore wybudowaly lub buduja go w czasie ostatniego roku czy dwóch.

Jeżeli ktoś z was ma może kosztorys prac i materiałow (w miarę aktualny - 2009/2010) - również byłbym wdzieczny za podesłanie.

Mamy dość ograniczony budżet - ok 450tys zł na wykończenie pod klucz, czyli ze wszystkim - włacznie z parkietami itd. I Zastanawiam się jakie są szanse na zbudowanie tego domu w 2010 w podobnej cenie.

mój mail: [email protected] lub na priv na forum.

Dziękuje i pozdrawiam - gratulując świetnego wyboru - Andromeda to naprawde ciekawy projekt.

Olek

• 2 weeks później...

Witam serdecznie.

I mam pytanie do Wszystkich forumowiczów.

Od dłuższego czasu poszukuję domu parterowego, około 160-180m2 (+powierzchnia garażu w bryle budynku), który tak jak w temacie - miałby gabinet, 4 sypialnie + salon, garaż 2 stanowiskow. (wiadomo kuchnia, łazienki, itp ;) ).

Niestety bez większego powodzenia. Jak na razie mam do wyboru 2 projekty muratora, jednak chciałabym coś jeszcze zobaczyć, bo jak na razie wybór z 2 projektów to mały wybór.

Czy na rynku naprawdę nie ma takich projektów, czy ja źle szukam??.

Obawiam sie, że pozostanie mi zakup projektu indywidualnego co będzie znacznie droższym rozwiązaniem.

Proszę podeślijcie linki jeśli coś takiego znajdziecie, znacie...

Ciężko jest znaleźć 4 sypialnie przy takim małym metrażu. ja sama mam problem przy 3 sypialniach by zmieścić się zakładanych metrach.

Może to? 184 m użytkowej

http://www.a-kwadrat.pl/cms/index.php?p=shop&show=showdetail&fid=PROJ-00435&categ=24&parent=0&navop=0&area=1

Wizualnie nie w moim typie, ale fasade mozna zawsze zrobić pod siebie.

I Kameralny 2 z domów z wizją

Co prawda ma 3 sypialnie, ale można go poszerzyć (do zakładanych metrów, bo oryginał ma 136m2 + garaż) i ładnie wpisać czwartą sypialnie. Fasada w tym wypadku na wizualizacji jest jak dla mnie śliczna, ale ciiii..... o gustach nie dyskutujmy :)

http://www.domyzwizja.pl/

Witam. No właśnie brakuje jeszcze jednego pokoju=gabinetu - a z zewnątrz wszystko do zmiany - wiec odpada.

Jak na razie najbardziej zbliżony do ideału jest Znany wariant I - C114a z muratora - jednak taras z boku a nie od ogrodu jest minusem.

Ale pewnie nie znajdę nic lepszego.

No i chyba garaż jest troszkę mały jak na 2 niemałe samochody.