Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaką wersję Andromedy budujesz?  

47 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaką wersję Andromedy budujesz?

• Odbicie lustrzane z pojedynczym gara

Recommended Posts

Pro Staś - ten "Twój" projekt całkiem całkiem ;) zaraz biorę sie za jego studiowanie.

Na pierwszy rzut oka tam gdzie gabinet zrobiłabym pokój - aż takiego gabinetu nie potrzebujemy - a fajny pokoik można tam zrobić. A na gabinet przeznaczyłabym pierwszą z sypialni "10".

Dzięki bardzo. Wcześniej go nie widziałam, choć myślałam że przeglądałam wszystko na wszystkie możliwe sposoby ;)

Jak dobrze mieć pomocne osoby na forum ;)

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Może jednak poddasze ??

Bryła domu robi się pokaźna. :roll:

pzdr

A co do poddasza.... Mam nadzieję ze jednak trafię na dom parterowy.

Teraz mieszkam w domu z poddaszem, wg mojego rysunku - opracowany przez architekta. Dom jak go zaczynałam budować 8 lat temu - był spełnieniem marzeń... ale marzenia sie zmieniają. Teraz tylko parterówka ;)

Prostas to chyba sie niezrozumielismy, asiapoz napisala ze poszukuje domku z gabinetem plus 4 sypialnie i salon no ok,ale juz jako przyklad domu podala

Jak na razie najbardziej zbliżony do ideału jest Znany wariant I - C114a z muratora - jednak taras z boku a nie od ogrodu jest minusem.

Ale pewnie nie znajdę nic lepszego

W "znanym" sa tylko 4pokoje i salon ,tak wiec sie pytam ile tych pokoi potrzebuje?

No niestety wszystkie mają 4 sypialnie. A ostatni ma poddasz na dodatek. Niestety odpadają.... wiedziałam że nie będzie łatwo ;)

• 3 weeks później...
Wiosna idzie:), po 6 tygodniach zabawy z gładzią panowie skończyli górę....a ja prawie samą siebie z niecierpliwości. Ale już nawet płytki na korytarzyku położone. Teraz schodzą w dół, pewno kolejne 6 tygodni im głaskanie ścian zajmie...cóż...wiosna...

Małe podsumowanie po ponad pół roku mieszkania, plusy i minusy:

na + :

1. zrobienie stryszku i schowka nad wejściem

2. wydzielenie garderoby z sypialni

3. podniesienie ścianki kolankowej

4. przesunięcie słupa na dole w kierunku schodów, przy pierwszym stopniu

5. powiększenie łazienki na dole kosztem "gabinetu"

6. dobudowanie pomieszczenia gospodarczego za garażem

7. podniesienie okien w kuchni (i "gabinecie", żeby było symetrycznie na elewacji), aby blat w kuchni był jednocześnie parapetem

8. wyłożenie tarasu oraz schodów wejściowych brukiem klinkierowym - nie jest śliski gdy jest mokro

9. poszerzenie bramy garażowej

na - :

1. w łazience na dole sedes jest zaraz przy drzwiach, teraz zrobiłbym tak, żeby nie był widoczny po otwarciu drzwi

2. nic więcej :lol:

To tylko pozazdrościć, ze tak domek przypasował.

Ja nie podnosiłam ścianki i coś mi się wydaje, ze to był błąd...

Łazienkę na dole też powiększyłam , a KIBELEK jest po prawej, więc niewidoczny, naprzeciw drzwi będzie piękna duża umywalka i lustro.

Jak sobie rok pomieszkam to pewno też jakiś minus wyjdzie, ale jeden czy dwa niewielkie to i tak właściwie 100% radość:)

Witamy wszystkich Andromedowiczów!

Od dłuższego już czasu szukamy z mężem odpowiedniego dla nas projektu i wreszcie trafiliśmy na ten. Interesuje nas Andromeda z podwójnym garażem w odbiciu lustrzanym. Oczywiście drobne zmiany byśmy wnieśli, jak większość. Nie czytaliśmy jeszcze całego forum, a dopiero fragmenty, co z pewnością w wolnych chwilach nadrobimy, by czerpać z doświadczenia innych, ale póki co bardzo bylibyśmy wdzięczni za udzielenie informacji odnośnie kosztu stanu surowego zamkniętego. Jest to jak wiadomo ważne kryterium, niestety. No i marzy nam się możliwość obejrzenia Andromedy w "realu" Jednak jakoś lepiej podjąć ostateczną decyzję mogąc zwiedzić wnętrza i sprawdzić czy rzeczywiście są funkcjonalne tak jakbyśmy tego chcieli. Jeśli ktoś kto zbudował lub buduje Andromedę w okolicach Zielonej Góry, zechciałby nam pokazać jej wnętrza, bylibyśmy niezmiernie wdzięczni.

Z pozdrowieniami, Kamila i Mariusz

Witam

Właśnie jesteśmy w fazie finalizowania zakupu Andromedy w stanie surowym zamknietym w okolicach Zielonej Góry. Dom z 1 stanowiskowym garażem w odbiciu lustrzanym. Procedura potrwa jeszcze miesiąc ale później zapraszamy na naszą budowę. Wyślijcie nam dane kontaktowe na maila [email protected]

Pozdrawiamy

• 1 month później...
  • 2 weeks później...
Nie rezygnujcie z okna!!! Ja dałam większe i z jednego zrezygnowałam...błąd ogromny-te okna dają możliwość normalnego mieszczenia się pod skosem....Niestety teraz nie wchodzi mi tam wanna...znaczy wanna wchodzi, ale ja do niej musiałabym na szczupaka. Żałuję, że nie dałam 2 okien tak jak było w projekcie.

Ja też radzę nie rezygnować z żadnego okna! My zlikwidowaliśmy tylko okno w garderobie, ale bynajmniej nie ze względów oszczędnościowych tylko praktycznych- żeby można było ją funkcjonalnie zabudować. Wszystkie pomieszczenia na górze nie są zbyt widne, szczególnie duży pokój bez balkonu- tam jest ciemnawo. Nasze wszystkie okna połaciowe mają wymiar 780x1600 mm. Ale oczywiście decyzja należy do budujących...

Pozdrawiam

• 3 weeks później...