iwett27 14.10.2008 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Do konca tygodnia musze zamówic okna na poddasze. Z racji tezgo iz zrezygnowallismy z jednego pokoju zostalo nam okno (wstepne zamowienie) i teraz nie wiemy czy dodac jako drugie w łazience czy zrezygnowac w ogóle z tego okna/? Dodam ze łazienka jest pod skosem a sciana ma dł 3,5m czyli jesli bylyby dwa okna obok siebie zajęłyby cały skos. Z jednej strony fajnie ale czy praktycznie??? Doradzcie prosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patisiak 14.10.2008 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Wydaje mi się, że jeśli są to okna w skosie i nikt nie będzie w nie zaglądał to praktyczne są o tyle, że dają więcej światła + co ważniejsze sprawiają, że zmniejsza się niewykorzystywalna odległość od ściany kolankowej ... nie wiem czy jasno się wyraziłam... chodzi o to, że ja na przykład celowo w jednym z pomieszczeniem wstawiłam okno w skosie, aby można było stanąć bliżej ściany. Normalnie przy naszym nachyleniu dachu i wysokości ściany kolankowej swobodnie można stanąć 80-90 cm od ściany... dzięki umieszczeniu okna można stanąć bliżej o jakieś ... 20 cm? wszystko zależy od tego jak zamierzasz urządzić łazienkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 14.10.2008 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 No wlasnie pod tymi oknami chcialam wstawic wanne:) Nie wiem najpierw chyba rozrysuje sobie uklad lazienki. I w tym miejscu prosze o fotki Waszych łazienek na poddaszu...zawsze jakas koncepcja sie przyda:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patisiak 14.10.2008 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Moja lazienka jeszcze nie jest gotowa wiec fotek nie wkleje, ale w tej wiekszej swojej zaplanowalam lukarne, dzieki ktorej pozbylam sie skosu. Chcialam, zeby lazienka byla bardziej ustawna (jest mniejsza od Twojej). Jesli pod oknami chcesz umiescic wanne to mysle, ze okna jak najbardziej są na plus. Pamietaj tylko o tych wysokosciach - wszystko zalezy od nachylenia dachu i wysokosci scianki kolankowej. Przy roznych parametrach przestrzen do wykorzystania wyglada inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 14.10.2008 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 a ja mam 7 dachowych i jak je mam myć to wywaliłambym od razu jakieś 4, bez których można się było obejść. no ale teraz już za późno. decyzję należało podjąć rok temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 14.10.2008 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Ja mam 8 dachowych:) Jakos mniej nie moge sobie wyobrazic., Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 14.10.2008 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 bo ich jeszcze nie myjesz. na tym etapie tak samo sobie wyobrażałam. mnie do tych 7 dachowych dochodzi jeszcze 15 ściennych w tym 3 duże balkonowe. w 1 dzień od rana do wieczora nie da rady pomyć. a wychodząc z budowy to byle jak i szybko też się nie da. mało tego, mieszkamy na śląsku i mamy piec na eko groszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 14.10.2008 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 No to faktycznie mozesz miec dosyc:) Ja na dole mam 6 w tym jedno tarasowe wiec nie ejst zle. A czy ogrzewanie na ekogroszek ma wpyw na brudzenie sie okien??? Myslalam o takim ogrzewaniu ale chyba skoncze na elektrycznym:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 14.10.2008 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 na okna dachowe na pewno ma wpływ. nie dymi się z komina, nawet nie da się stwierdzić czy piec pracuje, ale sadze raz na jakiś czas i tak wylatują. a druga sprawa, to brud w powietrzu jest wpisany w krainę geograficzną w której mieszkamy. jeśli nie moje sadze, to od któregoś sąsiada na pewno. nie wszyscy mają piece na eko groszki, a pali się tutaj czym popadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janusz75 14.10.2008 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Trudno doradzić nie widząc przynajmniej rzutu łazienki i nie znając jej rozmiarów. Ale ja bym chyba nie dawała. Wydaje mi się, że w łazience wystarczy jedno. Po drugie zawsze to jedno okno więcej do mycia:) W projekcie w kuchni miałam dwa okna o wymiarach 170x170cm. Przy powierzchni kuchni 10m2 plus drzwi plus przejście do jadalni to było zbyt wiele, chociaż pokusa wielka, żeby zostawić oba. Ehh, gdyby kuchnia byla na tyle duża, żeby zrobić wyspę to bym się nie zastanawiała:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts