misha81 14.10.2008 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Witam, mam prośbę o pomoc. Moi dziadkowie posiadają dom wybudowany w latach sześćdziesiątych. Dach pokryty jest eternitem. Niestety jedna czy dwie płytki odpadły i dach zaczął przeciekać. Niestety z powodów materialnych wymiana dachu nie wchodzi w grę, dlatego też proszę o pomoc w znalezieniu metody na naprawienie dachu. Może polecice jakiś materiał, którym można dokonać napraw, a może znacie jakąś firmę w okolicach Milanówka pod Warszawą, która mogłaby zająć się taką drobną pracą. Z góry przepraszam, jeśli moje pytania są niekonkretne, ale jestem zupełnym laikiem w tym temacie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 14.10.2008 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Witam, mam prośbę o pomoc. Moi dziadkowie posiadają dom wybudowany w latach sześćdziesiątych. Dach pokryty jest eternitem. Niestety jedna czy dwie płytki odpadły i dach zaczął przeciekać. Niestety z powodów materialnych wymiana dachu nie wchodzi w grę, dlatego też proszę o pomoc w znalezieniu metody na naprawienie dachu. Może polecice jakiś materiał, którym można dokonać napraw, a może znacie jakąś firmę w okolicach Milanówka pod Warszawą, która mogłaby zająć się taką drobną pracą. Z góry przepraszam, jeśli moje pytania są niekonkretne, ale jestem zupełnym laikiem w tym temacie. Pozdrawiam Jedna, czy dwie płytki to 1 lub 2 m2. Ciężko tego nie rozróżnić. Całkiem spora dziura. Kup po prostu 2 nowe płyty z włókna cementowego (obecny eternit) i zainstaluj je w miejsce tych co odpadły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudi998 16.10.2008 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Na budynkach mieszkalnych częsciej był kładziony eternit płaski takie płytki ok 30x30cm a nie falisty jesli masz taki to doraznie można pęknięte płytki zastąpic kawałkami blachy ,eternit taki był mocowany do łat'' haczykami drucianymi''trzeba je zdjąc i wsunąc blache Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts