Akusta 05.08.2010 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 ? Czy na wełnę kładliście folię paroizolacyjną , czy jest zbędna przy użytkowym poddaszu ? Pozdrawiam Wełna jest zbędna. r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K160 05.08.2010 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 (edytowane) Wełna jest zbędna ???? No chyba niestety niezbędna bo inaczej to będzie jak bęben ....wszystko będzie słychać. Z tym, że ja chcę zamiast wełny dać ekofiber. Kupić go luzem w workach. Naturalny, niepalny, niepylący. Jakbym go dawał, to chyba dałbym tylko folię od dołu tam gdzie byłoby ryzyko "sypania" się na głowy ludzi na parterze. Ogólnie byłem załamany tym monolitycznym stropem. Szalowanie, dojrzewanie, podlewanie, wylewka, to śmo, owo. Do mnie gruszka raczej nie dojedzie , a lanie ręczne to masakra.....i tu nagle TADAM ....strop drewniany wpada do głowy. Dam dwa wieńce, pierwszy na wysokości stropu i na tym wieńcu położę tragarze 6metrowe - tragarze nabiję na pręty zbrojeniowe zatopione w tym wieńcu. Na samej górze ściany dam drugi wieniec pod murłatę. Będzie mocno, dużo szybciej i chyba jednak taniej - drewno u mnie pełno. Rewelka ! Edytowane 5 Sierpnia 2010 przez K160 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akusta 05.08.2010 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Wełna jest zbędna ???? ! Folia jest zbędna na wyższych kondygnacjach. Folię stosujemy tylko na "0". Przepraszam, myśląc o folii napisałem o wełnie. Poprawiam się. r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 06.08.2010 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Tutaj też jest wątek dotyczący stropu drewnianego http://forum.muratordom.pl/showthread.php?156120-jak-zrobic-dobry-strop-drewniany-!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts