Voytas 13.10.2003 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2003 Witam Zamierzam wkrótce isc do banku po kredycik.Chce uzyskac pieniadze na budowe na podstawie przygotowanego przez wykonacę kosztorysu i do tego jakąś kwote na wstepne wykonczenie (podłogi, podstawowe urzadzenia jak kotłownia, grzejniki i agd) Licze ze na początek wystarczy dodanie do kosztów budowy jakis 35 tys. a potem bede sobie radził jakoś... Czy jest szansa na dogadanie się z bankiem na kwote wyższą niż koszt budowy?Czy moze dogadac się z wykonawca i potraktowac budowe jako "pod klucz" aby uwzględnic te koszty? Jak sobie z tym poradzic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 13.10.2003 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2003 Vojtas słyszałam, ze mozna poprostu zawyzyc koszty budowy....o takową kwotę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 13.10.2003 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2003 Nic dodać, nic ująć. A moje skromne doświadczenie forumowicza już mówi, że wyliczone aptekarsko koszty budowy mają sie średnio do kosztów rzeczywistych o ok. 10%. Kosztorys nie obejmyje rzeczy nieprzeliczalnych.Np Musisz dociągnąć wodę, a wąż do wodu nie jest ujęty w projekcie.Niektórych narzędzi,które iby powinna posiadać ekipa, też nie stwierdziłem w projekcie. Możesz mieć wahania cen na materiały. Nadrzuć koszty. Jak coś zostanie, to zawsze można oddać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts