Bart30 14.10.2008 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 mam problem...pisalem o nim kilka dni temu, ale nie za bardzo wzbudzil on zainteresowania, a ja bardzo potrzebuje porady na jednai zadaszonej czesci budynku bedzie najprawdopodobniej terriva, na pozostalej choc mniejszej, nie zadaszonej (taras) bedzie....It sam nie wiem co bedzie Wykonawca tez sie jeszcze zastanawia pomiedzy stropem lanym do tego goszl teraz cos jak plyty zeranskie! Wiem ze kiery=uje sie moim dobrem (mam nadzieje...mojego portfela) stad mopja prosba o wszelkie spostrzezenia forumowiczow, ktorzy uzytkuja strop lany i plyty zeranskie...co tak naprawde warto z punktu widzenia ekonomii i praktycznosci...jakies wskazowki, moze linki, bardzo ineteresuje mnie apsekt ekonomiczny...wiem ze do plyt potrzebny dzwig, ale metoda szybka, ale czy tania? Strop lany do duwo deskowania, zbrojenia itp...Juz mnie glowaa boli pamiatem ze kiedys byl w muratorze artykul mowiacy cos na ten temat, ale nie moge go znalezc, jednak najbardziej interesuja mnie opinie tych co juz tak zbudowali a nie arytkul sponsorowany, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/110192-do-starszych-braci-w-forum/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 14.10.2008 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 mam problem...pisalem o nim kilka dni temu, ale nie za bardzo wzbudzil on zainteresowania, a ja bardzo potrzebuje porady na jednai zadaszonej czesci budynku bedzie najprawdopodobniej terriva, na pozostalej choc mniejszej, nie zadaszonej (taras) bedzie....It sam nie wiem co bedzie Wykonawca tez sie jeszcze zastanawia pomiedzy stropem lanym do tego goszl teraz cos jak plyty zeranskie! Wiem ze kiery=uje sie moim dobrem (mam nadzieje...mojego portfela) stad mopja prosba o wszelkie spostrzezenia forumowiczow, ktorzy uzytkuja strop lany i plyty zeranskie...co tak naprawde warto z punktu widzenia ekonomii i praktycznosci...jakies wskazowki, moze linki, bardzo ineteresuje mnie apsekt ekonomiczny...wiem ze do plyt potrzebny dzwig, ale metoda szybka, ale czy tania? Strop lany do duwo deskowania, zbrojenia itp...Juz mnie glowaa boli pamiatem ze kiedys byl w muratorze artykul mowiacy cos na ten temat, ale nie moge go znalezc, jednak najbardziej interesuja mnie opinie tych co juz tak zbudowali a nie arytkul sponsorowany, pozdrawiam co prawda nie jestem starszym bratem /w wierze / Ale ad czerwone. Po jednej czy dwu zimach nad tym tarasem też zapewne dach wyrośnie /gdy znudzi Ci się walka z przemakaniem i przemarzaniem/, tak że się nie przejmuj... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/110192-do-starszych-braci-w-forum/#findComment-2744427 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barzuc 14.10.2008 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Jedyne moje spostrzeżenie co do płyt żerańskich - w moim domu rodzinnym strop był z nich wykonany. Sufit pękał na łączeniu przez cały czas (nawet po 20 latach) - ale może to ze względu, że to inne czasy były, bo dom budowany w 1981 roku Dla pocieszenia - sufit podwieszany który mam u siebie - też pęka (co prawda to akurat nowy i niestety jak najbardziej ma prawo). Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/110192-do-starszych-braci-w-forum/#findComment-2744671 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts