vendea 25.10.2008 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 storczyka najlepiej trzymac w oslonce, na podwyzszeniu. ja mam wysokie oslonki, w srodku lezy jedna plastikowa przezroczysta doniczka do gory dnem, a na niej stoi wlasciwa doniczka plastikowa przezroczysta ze storczykiem. co drugi dzien wyjmuje doniczke ze storczykiem i trzymam jakies 2 minuty pod kranem zeby kora nasiakla woda. i tyle. bardzo latwy sposob zeby nie przelac i nie przesuszyc. http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/se/ib/nua9/xBtRcqa5YqgnvFgR5B.jpg http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/se/ib/nua9/NDkLVoLhngMQLHsj9B.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 25.10.2008 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 vendea, storczyk cudny, ale mnie bardziej ciekawi, co Ty masz na ścianie nad blatem? sorry za OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vendea 26.10.2008 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 dziekuje w imieniu moich storczykow. nad blatem mam taka glazure z faktura - takie pofaldowania kamienno podobne - w kolorze ciemno granatowym. zirconio petra w plytkach 20 X 20. http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/se/ib/nua9/qvoLaB1rfTPCdovOzB.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 26.10.2008 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 cudny storczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 28.10.2008 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Nic nie chce mowic, ale jeden storczyk chyba zostal "zawiany", ale mam nadzieje, ze odzyje po zimowaniu I mocze je w wodzie niestety wtedy, kiedy sobie przypomne:) (storczyki nie wymagaja standardowego podlewania). Jakos tak nie wymagaja duzo pamieci, jak inne kwiatki Ja w starym mieszkaniu tez mialam kwiatki typu jucca, dracena Ineso Wcale nie ma Ci za zle kupna storczyka Teraz sa bardzo popularne i nie tak drogie, jak kiedys... A gdzie jest ten sklep Mix Electronics? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ineso 28.10.2008 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 GGGosik, widziałam w Krakowie, w takim dużym salonie gdzie oprócz rtv/agd mają też meble Kler i dodatki - pewnie jakiejś firmy, ale nie zwróciłam uwagi jakiej. Może zadzwoń tam i spytaj gdzie w Twoich okolicach będą miec podobny salon? 012/266 87 72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 28.10.2008 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 ....a że padło na storczyka toż to czyste szaleństwo - przyjmuję zakłady ile wytrzyma /quote] Stawiam szarlotkę, że wytrzyma długo Naprawdę storczyk nie jest ciężki w utrzymaniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 29.10.2008 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 storczyka najlepiej trzymac w oslonce, na podwyzszeniu. ja mam wysokie oslonki, w srodku lezy jedna plastikowa przezroczysta doniczka do gory dnem, a na niej stoi wlasciwa doniczka plastikowa przezroczysta ze storczykiem. co drugi dzien wyjmuje doniczke ze storczykiem i trzymam jakies 2 minuty pod kranem zeby kora nasiakla woda. i tyle. bardzo latwy sposob zeby nie przelac i nie przesuszyc. http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/se/ib/nua9/xBtRcqa5YqgnvFgR5B.jpg http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/se/ib/nua9/NDkLVoLhngMQLHsj9B.jpg Przepraszam, że się wtrącę nie na temat, ale nie mogę się oprzeć: Vendea - co to jest na Twojej ścianie i jak Ci się to sprawdza w utrzymaniu - np. czyszczeniu (bo w kuchni to sie chyba jednak troche brudzi)?? A juz na temat - GGGosik - Twoj salon pięknieje w oczach - rozkwita z każdym dniem - trzymam kciuki za ciąg dalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vendea 29.10.2008 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 wyzej juz wkleilam jaki to rodzaj plytek sciennych. sa w calosci szkliwione, wiec mimo wrazenia pofaldowania - sa sliskie i idealnie sie zmywaczkiem przeciera. nic nie widac swoja droga wiec za duzo nie przecieram... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 29.10.2008 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 ... A juz na temat - GGGosik - Twoj salon pięknieje w oczach - rozkwita z każdym dniem - trzymam kciuki za ciąg dalszy Dzięki wielkie ale jeszcze tyle brakuje Tak bym juz chciala miec te krzesla i cos na oknach i lampy... ech... tylko pieniadze i pieniadze powolutku.... doczekam sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małaMI 30.10.2008 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 storczyka najlepiej trzymac w oslonce, na podwyzszeniu. j(...) co drugi dzien wyjmuje doniczke ze storczykiem i trzymam jakies 2 minuty pod kranem zeby kora nasiakla woda. i tyle. bardzo latwy sposob zeby nie przelac i nie przesuszyc. to ja jeszcze o storczykach Vendea, naprawdę podlewasz co drugi dzień ? Piękny ten biały storczyk ? To jest storczyk sklepowy, czy u Ciebie tak zakwitł i się trzyma? Ja siedzę na forum storczykowym i doczytuję cały czas i ja phalenopsisy podlewam, a właściwie kąpię wg zaleceń wodą przegotowaną i odstaną, do tego odrobina odżywki do storczyków, co jakiś czas samą wodą. I właściwie to nie częściej niż co tydzień - oglądam korzenie, czy już są białe czy jeszcze zielone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 30.10.2008 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Zgadzam się z malaMi, że storczyki nie lubią zbyt dużo wody...Ja np. teraz (jak nie ma takich upałów) kąpię je (wstawiam na 15 minut do odstanej wody-nawet nie takiej przegotowanej, zwykłej kranówki)co 1,5 tygodnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vendea 30.10.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 no wlasnie ja naleze do frontu ktory lekcewazy te wszystkie zalecenia z gotowana woda i odzywkami nie mam czasu na takie karesy. a kwitna na okraglo, jak obcinam ped kwiatowy po przekwitnieciu, puszczaja nowe momentalnie. co prawda ten wielki bialy to pedzony - ten stan na zdjeciu to po kupnie. juz sciety i puscil ped kwiatowy po 5 dniach po scieciu - zobaczymy co wypusci = ile kwiatow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 31.10.2008 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 no wlasnie ja naleze do frontu ktory lekcewazy te wszystkie zalecenia z gotowana woda i odzywkami nie mam czasu na takie karesy. a kwitna na okraglo, jak obcinam ped kwiatowy po przekwitnieciu, puszczaja nowe momentalnie. co prawda ten wielki bialy to pedzony - ten stan na zdjeciu to po kupnie. juz sciety i puscil ped kwiatowy po 5 dniach po scieciu - zobaczymy co wypusci = ile kwiatow... A ja sprawdziłam na skórze własnych storczyków, że nie lubią przeciągów Od razu opadły wszystkie kwiatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts