Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Porady "Jak ubrać salon?" wskazane :)

GGGosik

Recommended Posts

storczyka najlepiej trzymac w oslonce, na podwyzszeniu. ja mam wysokie oslonki, w srodku lezy jedna plastikowa przezroczysta doniczka do gory dnem, a na niej stoi wlasciwa doniczka plastikowa przezroczysta ze storczykiem. co drugi dzien wyjmuje doniczke ze storczykiem i trzymam jakies 2 minuty pod kranem zeby kora nasiakla woda. i tyle. bardzo latwy sposob zeby nie przelac i nie przesuszyc.

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/se/ib/nua9/xBtRcqa5YqgnvFgR5B.jpg

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/se/ib/nua9/NDkLVoLhngMQLHsj9B.jpg

• Odpowiedzi 73
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nic nie chce mowic, ale jeden storczyk chyba zostal

"zawiany", ale mam nadzieje, ze odzyje po zimowaniu :)

I mocze je w wodzie niestety wtedy, kiedy sobie przypomne:)

(storczyki nie wymagaja standardowego podlewania).

Jakos tak nie wymagaja duzo pamieci, jak inne kwiatki :)

Ja w starym mieszkaniu tez mialam kwiatki typu jucca, dracena :)

Ineso Wcale nie ma Ci za zle kupna storczyka :)

Teraz sa bardzo popularne i nie tak drogie, jak kiedys... :)

A gdzie jest ten sklep Mix Electronics?

storczyka najlepiej trzymac w oslonce, na podwyzszeniu. ja mam wysokie oslonki, w srodku lezy jedna plastikowa przezroczysta doniczka do gory dnem, a na niej stoi wlasciwa doniczka plastikowa przezroczysta ze storczykiem. co drugi dzien wyjmuje doniczke ze storczykiem i trzymam jakies 2 minuty pod kranem zeby kora nasiakla woda. i tyle. bardzo latwy sposob zeby nie przelac i nie przesuszyc.

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/se/ib/nua9/xBtRcqa5YqgnvFgR5B.jpg

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/se/ib/nua9/NDkLVoLhngMQLHsj9B.jpg

Przepraszam, że się wtrącę nie na temat, ale nie mogę się oprzeć:

Vendea - co to jest na Twojej ścianie i jak Ci się to sprawdza w utrzymaniu - np. czyszczeniu (bo w kuchni to sie chyba jednak troche brudzi)??

A juz na temat - GGGosik - Twoj salon pięknieje w oczach - rozkwita z każdym dniem - trzymam kciuki za ciąg dalszy

...

A juz na temat - GGGosik - Twoj salon pięknieje w oczach - rozkwita z każdym dniem - trzymam kciuki za ciąg dalszy

Dzięki wielkie :) ale jeszcze tyle brakuje :) Tak bym juz chciala miec te krzesla

i cos na oknach :)

i lampy... ech... tylko pieniadze i pieniadze :) powolutku.... :) doczekam sie :)

storczyka najlepiej trzymac w oslonce, na podwyzszeniu. j(...)

co drugi dzien wyjmuje doniczke ze storczykiem i trzymam jakies 2 minuty pod kranem zeby kora nasiakla woda. i tyle. bardzo latwy sposob zeby nie przelac i nie przesuszyc.

to ja jeszcze o storczykach :)

Vendea, naprawdę podlewasz co drugi dzień ? :o

Piękny ten biały storczyk ? To jest storczyk sklepowy, czy u Ciebie tak zakwitł i się trzyma?

Ja siedzę na forum storczykowym i doczytuję cały czas i ja phalenopsisy podlewam, a właściwie kąpię wg zaleceń wodą przegotowaną i odstaną, do tego odrobina odżywki do storczyków, co jakiś czas samą wodą. I właściwie to nie częściej niż co tydzień - oglądam korzenie, czy już są białe czy jeszcze zielone.

no wlasnie ja naleze do frontu ktory lekcewazy te wszystkie zalecenia z gotowana woda i odzywkami :-D nie mam czasu na takie karesy. a kwitna na okraglo, jak obcinam ped kwiatowy po przekwitnieciu, puszczaja nowe momentalnie. co prawda ten wielki bialy to pedzony - ten stan na zdjeciu to po kupnie. juz sciety i puscil ped kwiatowy po 5 dniach po scieciu - zobaczymy co wypusci = ile kwiatow...

no wlasnie ja naleze do frontu ktory lekcewazy te wszystkie zalecenia z gotowana woda i odzywkami :-D nie mam czasu na takie karesy. a kwitna na okraglo, jak obcinam ped kwiatowy po przekwitnieciu, puszczaja nowe momentalnie. co prawda ten wielki bialy to pedzony - ten stan na zdjeciu to po kupnie. juz sciety i puscil ped kwiatowy po 5 dniach po scieciu - zobaczymy co wypusci = ile kwiatow...

A ja sprawdziłam na skórze własnych storczyków, że nie lubią

przeciągów :) Od razu opadły wszystkie kwiatki :)