Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Finishparkiet - proszę o opinię.

Radek1974

Recommended Posts

Witam,

Zastanawiamy się z żoną co położyć w salonie na podłogę. Jako że w innych pokojach mamy świeżo wycyklinowany stary parkiet to w nowym pokoju muśleliśmy o tym samym. Dowiedziałem się o cenie - parkiet dębowy 16 mm na gotowo około 200 zł.

Poszliśmy do pobliskiego sklepu Finishparkietu i tam zaproponowano nam finishparkiet 14 mm około 100 zł plus 40 zł za usługe przyklejenia wraz z klejem. Długość parkietu 50 mm. Podobno można 2-3 razy cyklinować.

Mam prośbę może ktoś ma finishparkiet położony i ma doświadczenia z twardością tego towaru.

Pozdrawiam,

Radek

jest ok ..z 6mm warstwa drewna a twardość zależy od rodzaju drewna ani finishparkiet ani zadna inna firma nie nje jest w stanie "rozkazac " drewnu aby było twardsze niz jest w rzeczywistości..lakier maja bdb zaimpregować go trzeba ..po ułozeniu..mozna go cyklinowac 2-3 razy( w zaleznoości od głebokości uszkodzen)..jest ok..połozyłem tego pare tys metrów reklamacji nie było a jesli masz ogrzewanie podłogowe to produkt wrecz wskazany..i wzorcowy..

Witam,

Zastanawiamy się z żoną co położyć w salonie na podłogę. Jako że w innych pokojach mamy świeżo wycyklinowany stary parkiet to w nowym pokoju muśleliśmy o tym samym. Dowiedziałem się o cenie - parkiet dębowy 16 mm na gotowo około 200 zł.

Poszliśmy do pobliskiego sklepu Finishparkietu i tam zaproponowano nam finishparkiet 14 mm około 100 zł plus 40 zł za usługe przyklejenia wraz z klejem. Długość parkietu 50 mm. Podobno można 2-3 razy cyklinować.

Mam prośbę może ktoś ma finishparkiet położony i ma doświadczenia z twardością tego towaru.

Pozdrawiam,

Radek

Nowy pokój to całkowicie nowy czy stary odnowiony?

Koszt zależy od zuzycia kleju. Zuzycie zależy od jakości podłoża. Trwałośc parkietu na podłożu również zależy od jakości podłoża.

Twardosc zależy od gatunku drewna na wierzchu.

Finishparkiet jest produktem stabilnym i wdzięcznym jezeli się go odpowiednio traktuje-pielęgnuje i nie moczy przy sprzątaniu.