iks_75 13.06.2006 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Może ktoś coś jeszcze doda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal_G-ce 13.06.2006 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 może Radek Majdan cos Doda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minioiminio 14.06.2006 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 efilo napisał: Ivonesca napisał: Doki napisał: Do kladacych kafle w przedsionku: wstawic w wylewke zaraz za drzwiami wejsciowymi metalowa ramke i dac w tej ramce wylewke o 15 mm nizej. Pozniej w tej ramce ulozyc wycieraczke tak, ze bedzie na jednym poziomie z kaflami. kurczę jaki fajny pomysł....a ja teraz zastanawiam się jak dac wycieraczkę ...po prostu nie mieści się pod drzwiami Problem się pojawia jak trzeba z tej niszy wybierać zalegające tam błoto. Może wystarczy przewidzieć odprowadzenie wody z takiego zagłębienia? Można wtedy czyścić płucząc odpowiednią ilością wody. Tylko, czy przewód odprowadzający wodę nie zapcha się błockiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 24.01.2007 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 moze kilka rad zastosuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casandra75 24.01.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Do zalewających fundamenty. To co się nasunęło z czytania dzienników i takich tam. jak wylewa się fundamenty z gruszki, może zostać nadmiar betonu. Lepiej mieć co z nim zrobić, jak miałby zostać. Np. zacząć wylewać fundament ogrodzenia z nadwyżki. Witam ha ha ha ...umnie cała grucha była zam.ówiona za dużo ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacakam 24.01.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Ciągle czytam i czytam i tak pewno czegoś zapomnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gołąb 16.02.2007 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Witam! Ciekawy wątek - proszę o dalsze wiadomości. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AManys 18.02.2007 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Ivonesca napisał: Doki napisał: Cytat: Do kladacych kafle w przedsionku: wstawic w wylewke zaraz za drzwiami wejsciowymi metalowa ramke i dac w tej ramce wylewke o 15 mm nizej. Pozniej w tej ramce ulozyc wycieraczke tak, ze bedzie na jednym poziomie z kaflami. Takie zagłębienie proponuję zrobić również w miejscu, gdzie będzie stał kominek. Wtedy wszystkie ewentualne zabrudzenia i resztki drewna pozostaną w zagłębieniu i nie będą roznosiły się po reszcie domu, a po zamontowaniu automatycznej szufelki przy kominku problem praktycznie nie będzie istniał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kulin 18.02.2007 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Dla tych co planują duuże akwarium, może warto przemyśleć doprowadzenie wody i odpływ kanalizacyjny tam gdzie będzie akwarium, np. schowane za półką na którym będzie stało akwarium, wymiana wody będzie wtedy bardzo prosta. Widziałem takie rozwiązanie u kumpla. Fajna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minioiminio 25.04.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Kulin napisał: Dla tych co planują duuże akwarium, może warto przemyśleć doprowadzenie wody i odpływ kanalizacyjny tam gdzie będzie akwarium, np. schowane za półką na którym będzie stało akwarium, wymiana wody będzie wtedy bardzo prosta. Widziałem takie rozwiązanie u kumpla. Fajna sprawa. Niekoniecznie. Z tego co wiem, do akwarium lepiej stosować wodę przegotowaną. Praktycznie odpada wówczas problem odkładającego się kamienia na wysokości lustra wody. Natomiast odpływ może być dobrym pomysłem, pod warunkiem, że zabezpieczy się go przed "smrodkami" (wysychająca woda w syfonie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 25.04.2007 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Super wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 01.05.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Co do zagłębienia w posadzce po wycieraczkę, to super jest zrobić tam kratkę odpływową, co pozwoli usunąć kurz spod wycieraczki i nie będzie się tam zbierała woda i błoto, wystarczy przepłukać wężem. Z praktyki wiem, że nic się tam nie zapychało, odprowadzenie szło do deszczówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 02.05.2007 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 jeśli górna łazienka jest nad pomieszczeniem, w którym będzie pralka 9kotłownia, druga łazienka) polecam zostawienie w stropie "dziury" z której później powstanie zsyp na brudną bielizną- bardzo wygodne zwłaszcza przy dzieciakach, bez biegania z setkami brudnych ciuszków po schodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bha 17.05.2007 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 a ja szczoteczke elektryczna kazałam sobie do puszki podłączyc, bo mnie denerwował kabel wiszący.. czy słusznie napiszę za rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtiW 17.05.2007 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Kulin napisał: Dla tych co planują duuże akwarium, może warto przemyśleć doprowadzenie wody i odpływ kanalizacyjny tam gdzie będzie akwarium, np. schowane za półką na którym będzie stało akwarium, wymiana wody będzie wtedy bardzo prosta. Widziałem takie rozwiązanie u kumpla. Fajna sprawa. Niekoniecznie. Z tego co wiem, do akwarium lepiej stosować wodę przegotowaną. Praktycznie odpada wówczas problem odkładającego się kamienia na wysokości lustra wody. Natomiast odpływ może być dobrym pomysłem, pod warunkiem, że zabezpieczy się go przed "smrodkami" (wysychająca woda w syfonie). A z czego to wiesz??? Z woda przy akwarium to naprawde dobry pomysl. Do akwarium leje sie noramlna wode. Do niej dodaje sie specjalny preparat zobojetniajacy wszelkie srodki szkodliwe dla ryb. Ja przynajmniej praktykuje to od 5-6 lat posiadania duzego akwarium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacakam 18.05.2007 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 hihihihi kiedyś na samym początku przygody z akwarystyką chciałem, żeby moja rybka (bojownik) miała jak najlepsze warunki i zamiast zwykłej odstałej wody (lub bieżącej z kranu z dodatkami uszlachetniającymi ) dałem wodę mineralną z butelki (oczywiście niegazowaną) moja rybka takiej czystości nie wytrzymała i padła niemal tego samego dnia. Z doświadczenia zatem wiem, że woda może być nawet z kranu bez uszlachetniaczy jeżeli nie wymienia się więcej niż 2/3 objętości zbiornika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek s 28.05.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 czy pralnia na 1 pietrze przy glownej lazience to dobry pomysl. Skoro wszystkie sypialnie sa tez na 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annab11 27.09.2007 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 czy pralnia na 1 pietrze przy glownej lazience to dobry pomysl. Skoro wszystkie sypialnie sa tez na 1 Myślę, że to bardzo dobry pomysł. Przecież rozbierasz i ubierasz się na górze, więc po co tachać ciuchy z góry na dół i odwrotnie. Jeszcze tego nie wypraktykowałam (bo jeszcze nie mieszkam), ale teoretycznie wszystko przemawia za takim rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlicho 30.11.2007 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Widziałem rozwiązanie, że pralnia znajdowała się w piwnicy w pionie pod łazienkami a w łazienkach zsyp na brudną bieliznę wprost do pralni. Miało to jedną wadę - nie sortowało kolorowych rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 22.01.2008 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 dzięki, podciągam wątek, bo wszystko cenne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts