kamykkamyk2 14.10.2008 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Witam wszystkich i proszę o pomoc. Chodzi o to że prowadzę rozbudowę domu, na to dostałem pozwolenie na budowę, w której jest napisane że nadzór nad pracami ma mieć osoba posiadająca kierownika budowy itd. Roboty są praktycznie zakończone a ja nie mam kierownika budowy, gdyż większość robót wykonywałem sam lub z pomocą wujka budowlanca. CO ja mam teraz zrobić, chciałbym zgłosić zakończenie budowy, mam znajomego który ma uprawnienia, ale dałem wcześniej ciała że nie zgłosiłem (bodajże 7 dni wcześniej) o objęciu nadzoru przez kierownika budowy i jej rozpoczęcia.Czy jak pojdę zgłosić zakończenie i powiem że zapomniałem zgłosić rozpoczęcia budowy, to nie poniosę z tego tytułu jakiś konsekwencji. Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adanielak1 14.10.2008 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Idź zgłosić, zgłoś kierownika odczekaj i zgłoś zakończenie . Może ktoś ci coś jeszcze podpowie, bo ja nie wiem na pewno, ale jak zgłaszałam swoją budowę to facet z przekąsem zapytał, czy już coś wybudowane? Ludzie tak robią, bo te papiery dużo opóźniają. Mam znajomych, którzy wyciągnęli stan "0" bez pozwolenia, bo by sie nie wyrobili z zamieszkaniem w założonym terminie. Ale nie każdy taki ryzykant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 16.10.2008 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Radze to samo co kolega. Idź z papierami od kierownika budowy i zgłość chęć rozpoczęcia prac.A po 3 - 4 miesiącach idź załatwić odbiór.Oczywiście nie przyznawaj się na dzień dobry że dobudówka już stoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 16.10.2008 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Tak chyba zrobię, bo to znajmoy znajomego, gadałem z nim nie ma problemu, tylko myślałem ze może to trochę przyspieszę.Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts