Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Prosze o opinię i pomoc

mapeti

Recommended Posts

Bede wdzieczny z apodpowiedz w mojej sprawie, ew. podanie namiarów na osobę we Wrocławi, która mogła by mi udzielić szczegołowych informacji - także odpłanie

Posiadam działkę o pow. 4400 m2 która dostałem w spadku

Poprosiłem UMiG o wypis i wyrys

i w odpowiedzi dostałęm pismo:

"działa nr...... obręb [miejscowość] znajduje sie w obszarze określonym w miejscowym planie zagospodarowania przestrzennego jako teren upraw rolnych z możliwością przeznaczenia na cele mieszkaniowe drogą zmiany w planie. Na terenach otwartych obrębu obowiązuje zakaz sytuowania nowych obiektów kubaturowych."

I teraz mam takie pytanie:

* Co nalezy zrobić - jakie kroki podjąć, by przekształcić tą działkę na działkę budowlaną, i czy wg. nowej ustawy musze ją przekształcać?

[Miejscow plan zagospodarowania przestrzennego został sporządzony w grudniu 1996r.] by się na niej wybudowac?

Na obrazku jest zaznaczona moja działka jako 198/4

wszystkie działki na południe i zachód są działkami budowlanymi.

Bede bardzo, bardzo wdzięczny za podpowiedz.

Mapeti

http://www.pro-rol.pl/mapeti/rys.jpg[/img]

Bede wdzieczny z apodpowiedz w mojej sprawie, ew. podanie namiarów na osobę we Wrocławi, która mogła by mi udzielić szczegołowych informacji - także odpłanie

Najlepiej będzie jak pofatygujesz się osobiście do urzędu gminy, tam na miejscu powinieneś uzyskać odpowiedź na wszystkie Twoje pytania (bezpłatnie :)) Na moje oko nie powinieneś mieć żadnych większych problemów z przemianowaniem tej działki na budowlaną, ale nie jestem w tym względzie specjalistą ponadto w rzeczywistości wiele zależy od urzedników...