mapeti 13.10.2003 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2003 Bede wdzieczny z apodpowiedz w mojej sprawie, ew. podanie namiarów na osobę we Wrocławi, która mogła by mi udzielić szczegołowych informacji - także odpłanie Posiadam działkę o pow. 4400 m2 która dostałem w spadku Poprosiłem UMiG o wypis i wyrys i w odpowiedzi dostałęm pismo: "działa nr...... obręb [miejscowość] znajduje sie w obszarze określonym w miejscowym planie zagospodarowania przestrzennego jako teren upraw rolnych z możliwością przeznaczenia na cele mieszkaniowe drogą zmiany w planie. Na terenach otwartych obrębu obowiązuje zakaz sytuowania nowych obiektów kubaturowych." I teraz mam takie pytanie: * Co nalezy zrobić - jakie kroki podjąć, by przekształcić tą działkę na działkę budowlaną, i czy wg. nowej ustawy musze ją przekształcać?[Miejscow plan zagospodarowania przestrzennego został sporządzony w grudniu 1996r.] by się na niej wybudowac? Na obrazku jest zaznaczona moja działka jako 198/4wszystkie działki na południe i zachód są działkami budowlanymi. Bede bardzo, bardzo wdzięczny za podpowiedz. Mapeti http://www.pro-rol.pl/mapeti/rys.jpg[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 13.10.2003 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2003 Bede wdzieczny z apodpowiedz w mojej sprawie, ew. podanie namiarów na osobę we Wrocławi, która mogła by mi udzielić szczegołowych informacji - także odpłanie Najlepiej będzie jak pofatygujesz się osobiście do urzędu gminy, tam na miejscu powinieneś uzyskać odpowiedź na wszystkie Twoje pytania (bezpłatnie ) Na moje oko nie powinieneś mieć żadnych większych problemów z przemianowaniem tej działki na budowlaną, ale nie jestem w tym względzie specjalistą ponadto w rzeczywistości wiele zależy od urzedników... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts