Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co oznacza symbol ryby na samochodzie..? Jehowych..?

revalidon

Recommended Posts

• Odpowiedzi 100
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

z tymi rybkami to mnie zaskoczyliście komnpletnie :o

mam takie dziwne szczęście, że zawsze mi ktoś taki zajedzie drogę, wymusi pierszeństwo...

ja bym to definiowała jako "rybka lubi pływać" czyli UWAGA! JADĘ NA BANI!" :lol: *)

* mam nadzieję, że nie uraziłam niczyich uczuć religijnych

W kwestii tytułu wątku - "Jehowych" - mniemam, że chodzi Ci o Swiadków Jehowy - to raczej na pewno nie, bo oni są bardzo restrykcyjni jeśli chodzi o używanie wszelkiego rodzaju symboli religijnych.

Dzisiaj jechałam z pracy za facetem z sygnaturką "Uważaj na motocyklistów - ONI SĄ WSZĘDZIE!!!" ;-)

Dzisiaj jechałam z pracy za facetem z sygnaturką "Uważaj na motocyklistów - ONI SĄ WSZĘDZIE!!!"

święta prawda, z 2 powodów

- mentalność i umiejętności jeżdżących wyłącznie samochodami często pozostawia wiele do życzenia

- wielu początkujących motocyklistów ma więcej koni pod bakiem (przecież nie pod maską :)) niż IQ w głowie - powinien być jakiś przelicznik, ale chyba Hayabusy by się nie sprzedawały :lol:

Dzisiaj jechałam z pracy za facetem z sygnaturką "Uważaj na motocyklistów - ONI SĄ WSZĘDZIE!!!"

święta prawda, z 2 powodów

- mentalność i umiejętności jeżdżących wyłącznie samochodami często pozostawia wiele do życzenia

- wielu początkujących motocyklistów ma więcej koni pod bakiem (przecież nie pod maską :)) niż IQ w głowie - powinien być jakiś przelicznik, ale chyba Hayabusy by się nie sprzedawały :lol:

to co piszesz to prawda.kierowcy samochodow nie umieja jezdzc i na dodatek patrzenia w lusterka i używanie kierunkowaskazów sprawia im spore problemy a drugie to fakt że moto stało sie bardzo popularne i mam wielu kolegów którzy pokupowali sobie moto co wali setke w mniej niz 4 sekundy ale kompletnie nie umieją tym jezdzi .odkreci na prostej każdy umie ale nic wiecej. w większosci sytuacji panikuja i zwykle konczy sie gleba

no i to nie hayabusa sie dobrze sprzedaje tylko R1 .do hayabusy jednak większosc czuje respekt bo to jest naprawde wielka(droga tez) maszyna i już potrzeba wiecej umiejętnosci żeby tym jezdzic

no i to nie hayabusa sie dobrze sprzedaje tylko R1 .do hayabusy jednak większosc czuje respekt bo to jest naprawde wielka(droga tez) maszyna i już potrzeba wiecej umiejętnosci żeby tym jezdzic

dokładnie R1 jest typowo sportowym sprzętem i cenowo wychodzi korzystniej od suzuki. Busa jest tak na prawdę przerośniętym turystykiem, ale baaaardzo mi się podoba, Teraz śmigam gsx-r 750, przedtem miałem gsx 750F i jakoś czuję pociąg do Suzuki - szkoda że nie robią żadnych fajnych samochodów

• 9 months później...
to żebyś wiedział, że nawet jak przyp... w okolice nalepy, to zostaniesz potraktowany po chrześcijańsku

z dodatkowym bonusem w większych miastach :-?

Uznaję to za żart , niesmaczny zresztą a tak poważnie - zawsze możesz liczyć na pomoc ze strony kierowcy autka z naklejonym znakiem ryby.

jakoś tego nie kupuję....

dla mnie ta naklejka mowi o tym że jedzie niedzielny kierowca :p

Dokładnie!!! Z rybka z tyłu jeżdżą stare dziady w lanosach... (nie obrażając nikogo, kto jeździ Lanosem..)

• 3 weeks później...

Ja mam rybkę na swoich samochodach i znaczy to nie mniej nie więcej tylko to że jestem świadomym chrześcijaninem. Powierzyłem swoje życie Jezusowi. Chętnie podzielę się ewangelią z innymi. Nie jestem człowiekiem religijnym ale sprawy relacji z moim Zbawicielem są dla mnie nr 1 priorytetem. Jezus jest Panem.

Staram się znosić innych użytkowników drogi w miłości. Nie jestem niedzielnym kierowcą (robię tysiące kilometrów), nie mam leninówki, nie jestem starym dziadem, nie jestem jehową, nie lubię pływać i powodem mojego smutku są wszyscy pośmiewni ignoranci.

Ja mam rybkę na swoich samochodach i znaczy to nie mniej nie więcej tylko to że jestem świadomym chrześcijaninem. Powierzyłem swoje życie Jezusowi.

Chętnie podzielę się ewangelią z innymi. Nie jestem człowiekiem religijnym ale sprawy relacji z moim Zbawicielem są dla mnie nr 1 priorytetem. Jezus jest Panem.

to co napisałeś to prawie jak agitacja wiary i piszesz, ze nie jesteś ........ religijny? :o

Staram się znosić innych użytkowników drogi w miłości. Nie jestem niedzielnym kierowcą (robię tysiące kilometrów), nie mam leninówki, nie jestem starym dziadem, nie jestem jehową, nie lubię pływać i powodem mojego smutku są wszyscy pośmiewni ignoranci.

jezus maria ...... :o

i jak można znosić wszystkich użytkowników drogi w miłości? przecież takie nagromadzenie złych emocji musi kiedyś wybuchnąć :roll:

to taka sama demonstracja prywatnych poglądów, jak krzyżyki, obrazki itd. Z tym, że obrazki czasami są wożone "na szczęście" a te rybki są bardziej ostentacyjnym podkreśleniem religijności.

A tak naprawdę to "czyny świadczą za nas". Niezależnie od naklejek.

Czy cos innego..? Ryba to symbol chrześcijaństwa, to powszechnie jest wiadome, ale po co to umieszczać na aucie..?

Niektórzy maja też łosia..? Mysliwi..??? :wink:

Sorry, że nie na temat, ale mnie to nurtuje... Admina proszę z czasem o przeniesienie do działu porad życiowych... :wink:

O taką chodzi?

http://www.moto-mix.pl/photo/sushi-red.jpg

Gość M@riusz_Radom
Uznaję to za żart , niesmaczny zresztą a tak poważnie - zawsze możesz liczyć na pomoc ze strony kierowcy autka z naklejonym znakiem ryby.

http://i235.photobucket.com/albums/ee66/spookannie/Icons/matthew_lol.gif http://i235.photobucket.com/albums/ee66/spookannie/Icons/rotfl.gif http://i235.photobucket.com/albums/ee66/spookannie/Icons/hillbilly_chic_laughing.gif http://i235.photobucket.com/albums/ee66/spookannie/Icons/Grizzlaugh.gif

Za dużo jeżdżę, za dużo widziałem

Ja mam rybkę na swoich samochodach i znaczy to nie mniej nie więcej tylko to że jestem świadomym chrześcijaninem. Powierzyłem swoje życie Jezusowi.

Chętnie podzielę się ewangelią z innymi. Nie jestem człowiekiem religijnym ale sprawy relacji z moim Zbawicielem są dla mnie nr 1 priorytetem. Jezus jest Panem.

to co napisałeś to prawie jak agitacja wiary i piszesz, ze nie jesteś ........ religijny? :o

jezus maria ...... :o

i jak można znosić wszystkich użytkowników drogi w miłości? przecież takie nagromadzenie złych emocji musi kiedyś wybuchnąć :roll:

POproszę o nie znoszenie mnie z miłości :):) Dzięki, postoję chętnie nawet jak się to może przydać :):)

Niezły koleżka :):)