Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do realizacji naszych marzeń

tofee

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gratuluje rozpoczęcia budowy! Powiem szczerze że taka koparka u mnie by nie zdała egzaminu podczas ściągania humusu... Wessałaby ją ziemia :D :roll:

Jeśli chodzi o projekt domu- wygląda na bardzo przemyślany. Musisz koniecznie wkleić wizualizację elewacji :wink:

Mam tylko zastrzeżenia do usytuowania kuchenki gazowej/ indukcyjnej znajdującej się w rogu - jest to jednak mało praktyczne. Kucharz wtedy musi sobie radzić sam- dwie osoby obok siebie nie staną... Ja u siebie zmieniłam takie ustawienie, ale Wy zróbcie tak jak sobie wymarzyliście :wink:

Poddasze super- każdy pokój ma swoją garderobę- bardzo fajnie :D

Napewno będę do Ciebie zaglądać

Jeśli chodzi o projekt domu- wygląda na bardzo przemyślany. Musisz koniecznie wkleić wizualizację elewacji :wink:

A dziekuję ;-) to nasze wypieszczone dziecko. Jesteśmy (jak na razie i na papierze) bardzo z niego dumni i zadowoleni ... pożyjemy zobaczymy.

Wizualizację elewacji niestety mamy tylko w postaci rysunku technicznego więc mało atrakcyjna ... ale poproszę męża żeby wstawił chociaż orientacyjnie.

]Mam tylko zastrzeżenia do usytuowania kuchenki gazowej/ indukcyjnej znajdującej się w rogu - jest to jednak mało praktyczne. Kucharz wtedy musi sobie radzić sam- dwie osoby obok siebie nie staną... Ja u siebie zmieniłam takie ustawienie, ale Wy zróbcie tak jak sobie wymarzyliście

Wszystkie wewnętrzne ustawienia są wstępną propozycją pani projektant i w większości przypadków są do zmiany. Kuchenka na 100% nie będzie narożna tak samo jak lodówka bedzie po przeciwnej stronie kuchni i jeszcze wiele wiele innych rzecz zmieni swoje miejsce, więc aktualny jest tylko podział pomieszczeń i może szafy wnękowe :p

Zapraszamy i będziemy zaglądać do was. Zwłaszcza że dodajecie skrzydeł swoim tempem.

Nie ma przejscia. Szkoda nam było kawalka ściany w pomieszczeniu gospodarczym ... zmarnowanego na drzwi.

Mamy w planach zrobic nadproze gdyby sie okazało ze jednak życ bez tego nie mozna (o czym wszyscy nas starali sie uslilnie przekonac), ale do tej pory latamy z zakupami z parkingu 250 m od bloku, do tego wjazd na 10 p. i jakoś żyjemy ... więc chyba i w domu bez tego tez jakos przetrwamy.

Pomieszczenie nie jest jakos przesadnie duze a ma tam byc oprocz pieca jeszcze pralnia z suszarnia, magazynek na proszki, plyny, moze nawet mopy ... wiec kazdy centrymetr byl dla nas cenny.

Co do gory to musze przyznac ze to całkowicie pomysl i dzielo naszej pani architekt. :D Wszystkim kobitkom się podoba.

Nasz wkład w zagospodarowanie góry był minimalny gdyż pozostanie ona przez następne kilka lat nie wykonczona ( stąd braku emocji :wink:, ale też taka walka o miejsce na parterze).

do tej pory latamy z zakupami z parkingu 250 m od bloku, do tego wjazd na 10 p. i jakoś żyjemy

Fajnie tylko, że dom buduje się po to żeby było wygodnie ale każdemu podłóg potrzeb, każdy ma swoje więc nie narzucam

Wszystkim kobitkom się podoba

no jak widac nie tylko kobitkom. Z praktycznego punktu widzenia niezastąpione.

Powodzenia zyczę