tofee 14.10.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 (edytowane) Serdecznie zapraszamy do komentowania naszych poczynań ... Edytowane 2 Grudnia 2010 przez tofee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 24.10.2008 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Jestem pierwsza Witam wśród braci forumowej i życzę samych sukcesów w realizacji marzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 25.10.2008 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Witamy witamy i dziękujemy za życzenia. Dzisiaj nasz wielki dzień ... pierwsza łopata w ziemi, jesteśmy pełni optymizmu i cieszymy się że wreszcie coś się zaczęło !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitu-pitu 25.10.2008 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 To i ja dołączę do powtań..gratulacje zakupu i rozpoczęcia budowy.. wiem jak cieszy początek cóż to za śliczne czerwone cudo rośnie na waszej działce..bardzo mi się podoba a rozplanowanie domku super..aż wam zazdraszczam bo ja musiałam zminimalizować swoje marzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anitka27 26.10.2008 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 oj, tak początki na budowie to ogromne przeżycie, tym bardziej że strasznie długo się na to czeka:) no i są jeszcze pieniążki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitu-pitu 26.10.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 oj tak są jeszcze pieniążki na początku..ale to prawda, wszystko cieszy..pamiętam jak latem skakałam między kałużami po ławach fundamentowych i tłumaczyłam małemu, a tu salon..a tu kuchnia moim dziennikiem się nie przejmuj..ja to z tych nerwowych i upierdliwych inwestorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 26.10.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Gratuluje rozpoczęcia budowy! Powiem szczerze że taka koparka u mnie by nie zdała egzaminu podczas ściągania humusu... Wessałaby ją ziemia Jeśli chodzi o projekt domu- wygląda na bardzo przemyślany. Musisz koniecznie wkleić wizualizację elewacji Mam tylko zastrzeżenia do usytuowania kuchenki gazowej/ indukcyjnej znajdującej się w rogu - jest to jednak mało praktyczne. Kucharz wtedy musi sobie radzić sam- dwie osoby obok siebie nie staną... Ja u siebie zmieniłam takie ustawienie, ale Wy zróbcie tak jak sobie wymarzyliście Poddasze super- każdy pokój ma swoją garderobę- bardzo fajnie Napewno będę do Ciebie zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 27.10.2008 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Jeśli chodzi o projekt domu- wygląda na bardzo przemyślany. Musisz koniecznie wkleić wizualizację elewacji A dziekuję to nasze wypieszczone dziecko. Jesteśmy (jak na razie i na papierze) bardzo z niego dumni i zadowoleni ... pożyjemy zobaczymy. Wizualizację elewacji niestety mamy tylko w postaci rysunku technicznego więc mało atrakcyjna ... ale poproszę męża żeby wstawił chociaż orientacyjnie. ]Mam tylko zastrzeżenia do usytuowania kuchenki gazowej/ indukcyjnej znajdującej się w rogu - jest to jednak mało praktyczne. Kucharz wtedy musi sobie radzić sam- dwie osoby obok siebie nie staną... Ja u siebie zmieniłam takie ustawienie, ale Wy zróbcie tak jak sobie wymarzyliście Wszystkie wewnętrzne ustawienia są wstępną propozycją pani projektant i w większości przypadków są do zmiany. Kuchenka na 100% nie będzie narożna tak samo jak lodówka bedzie po przeciwnej stronie kuchni i jeszcze wiele wiele innych rzecz zmieni swoje miejsce, więc aktualny jest tylko podział pomieszczeń i może szafy wnękowe Zapraszamy i będziemy zaglądać do was. Zwłaszcza że dodajecie skrzydeł swoim tempem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 27.10.2008 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Cieszę się, że dodajemy komuś skrzydeł Bardzo mocno trzymam kciuki i niech Twój małż wrzuci elewację- chociaż papierkową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta.s 27.10.2008 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Witam serdecznie!!! Cieszę się, z Wami początkiem budowy... sama pamiętam jak to było gdy my zaczynaliśmy.... uśmiech z twarzy mi nie schodził powodzenia i będę zaglądać jak Wam idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fugazzi 27.10.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 wizualizacje juz dodane a co do pieniazkow to jeszcze nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 28.10.2008 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Elewacja fajna- i dach będzie tańszy do ułożenia niż wielospadowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 28.10.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Elewacja fajna- i dach będzie tańszy do ułożenia niż wielospadowy Dach będzie zdecydowanie tańszy, niż wielospadowy. Mój luby, gdy zobaczył, że nasz dach ma 370m2, a nie 260m2, jak to było w projekcie, powiedział: Ale sobie dach wybrałaś . Nic dodać, nic ująć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 29.10.2008 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 cześć. Zgadzam się z Moniką - garderoba do każdego pokoju to super sprawa. U mnie na to już nieco za późno. Mam tylko pytanie. Nie widzę przejścia z garażu do domu. Nie ma go czy znów niedokładnie obejrzałem rzut? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 29.10.2008 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Nie ma przejscia. Szkoda nam było kawalka ściany w pomieszczeniu gospodarczym ... zmarnowanego na drzwi. Mamy w planach zrobic nadproze gdyby sie okazało ze jednak życ bez tego nie mozna (o czym wszyscy nas starali sie uslilnie przekonac), ale do tej pory latamy z zakupami z parkingu 250 m od bloku, do tego wjazd na 10 p. i jakoś żyjemy ... więc chyba i w domu bez tego tez jakos przetrwamy. Pomieszczenie nie jest jakos przesadnie duze a ma tam byc oprocz pieca jeszcze pralnia z suszarnia, magazynek na proszki, plyny, moze nawet mopy ... wiec kazdy centrymetr byl dla nas cenny. Co do gory to musze przyznac ze to całkowicie pomysl i dzielo naszej pani architekt. Wszystkim kobitkom się podoba. Nasz wkład w zagospodarowanie góry był minimalny gdyż pozostanie ona przez następne kilka lat nie wykonczona ( stąd braku emocji , ale też taka walka o miejsce na parterze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 29.10.2008 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Elewacja fajna- i dach będzie tańszy do ułożenia niż wielospadowy Dzięki miał być prosty i jest. Co do jego uroku ... hmmm osobiście wolę kopertowe, ale tez doceniam moje okna w pionie zamiast dachowych ... więc zawsze jest coś za coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 29.10.2008 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 do tej pory latamy z zakupami z parkingu 250 m od bloku, do tego wjazd na 10 p. i jakoś żyjemy Fajnie tylko, że dom buduje się po to żeby było wygodnie ale każdemu podłóg potrzeb, każdy ma swoje więc nie narzucam Wszystkim kobitkom się podoba no jak widac nie tylko kobitkom. Z praktycznego punktu widzenia niezastąpione. Powodzenia zyczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 29.10.2008 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Fajnie tylko, że dom buduje się po to żeby było wygodnie ale każdemu podłóg potrzeb, każdy ma swoje więc nie narzucam Z dodatkową ścianą do wykorzystania w pom. gosp. będzie mi bardzo wygodnie Powodzenia zyczę Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 03.11.2008 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Ciekawe ile uda nam sie wzbic ponad te nasze ławy. Pogoda zaczyna się robić iście listopadowa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 03.11.2008 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Ciekawe ile uda nam sie wzbic ponad te nasze ławy. Pogoda zaczyna się robić iście listopadowa ... jak murarze mżawek i deszczyka bać się nie będą to pójdzie szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts