efilo 04.08.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 A widzisz a widzisz? a nie mówiłam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 05.08.2009 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 O, no to budowa ruszyła "nieco". Aż człowiek nabiera energii, widząc postępy! Cieszę się, tofee, że Tobie się humor poprawil! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eldorado 05.08.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Nasz murarz nie był z tych najgorszych, ale kominy z klinkieru dziurawki schrzanił i przed samym ocieplaniem poddasza po ulewnych deszczach ciekła nam woda. Na początku myśleliśmy, że to wina obróbek dekarskich, ale okazało się, że źle zrobiono fugi i woda dostawała się do środka. Przepraszam, że się wtrącam, ale miałem dokładnie to samo. Przez źle zafugowane spoiny przeciekał mi dach i dopiero ponowne poprawne fugowanie rozwiązało problem. Co do kominów, to radzę je jeszcze normalnie w środku otynkować na całej wysokości, zwłaszcza jak nie będziecie wkładać kwasówki. Jeszcze jedna wskazówka, którą ostatnio niestety przetestowałem na własnej skórze: dekarze zostawiają komin otwarty, lepiej go jednak zasklepić, nawet prowizorycznie, ponieważ woda która wpadała do środka spowodowała pojawienie się grzybka na tynkach przy podstawie komina, ponieważ spoiny komina były nieszczelne i woda dostawała się do tynku z drugiej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 17.08.2009 16:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Na temat budowy nie będę się wypowiadać bo jeszcze popłynę ... na pocieszenie wkleję sobie coś miłego poprawę humoru http://images41.fotosik.pl/178/7c5690108bd4efb7med.jpg A co ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 17.08.2009 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 niezla aranżacja, tofee... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 18.08.2009 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 no proszę jaki elegancki salon już masz . I dach "się robi". Nie mogę się powstrzymać i powiem apropo chudziaka "a nie mówiłam" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 18.08.2009 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Dach się robi ... Niby fajnie ale jakoś straciłam frajdę. Może odnajdę ją jak już nasza ekipa opuści nasz dom. Ps. Monika mąż rozmawiał z twoimi chłopakami od KG. Podobno wesołe chłopaki . Już się nie mogę doczekać kiedy zaczniemy współpracować z kimś normalnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 19.08.2009 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Już niedługo. Nic się nie martw. Byle odfajkować ten etap. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 19.08.2009 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Fakt, teraz będą tylko te "przyjemniejsze nerwy"- znaczy wykończeniówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 19.08.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 u mnie jest dokladnie odwrotnie, ale przy takiej ekipie, jak ma tofee, to może tylko być lepiej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 19.08.2009 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Dzięki wam wierzę w siebie, że jeszcze nie postradałam zmysłów. Pan A. ciągle powtarza że wszystko jest ok, że przecież oni robią, że on nie wie o co nam chodzi . To my jesteśmy ci źli i czepialscy Po takiej dłuższej rozmowie sama czasami już nie wiem czy to ,może ze mną jest coś nie tak Forum trzyma mnie w pionie. Dzisiaj nie byliśmy na budowie. Nowych zdjęć brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 19.08.2009 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Czy ktoś może mi powiedzieć jakiej firmy tynki stosuje się na cokoły i kominy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 19.08.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Ja nie mam pojęcia, mam z cegły. O tynkach i elewacjach sporo wie dankaf, czasem pytam. Kiedy kupowałam swój Kabe, w ich ofercie widziałam też tynki mozaikowe ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 20.08.2009 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Firm jest dużo - szukaj tynków mozaikowych. Ja mam u siebie Bolix-a i bardzo mi się podoba Wcześniej mi położyli mozaikę bodajże Ceresit, ale na szczęście/nieszczęście było zimno i poodpadało (wykruszyło się) Trochę kasy dodatkowej poszło, ale wydaje mi się, że teraz jest ładniejszy ten tynk Bolix-a przygotowywali mi na indywidualnej mieszance w SirBudzie, jak jeszcze był w Błoniu... Od Ceresitu odróżnia go m.in. to, że jest na bazie kamyczków, a nie sztucznie preparowanych kulek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 20.08.2009 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 chyba kabe jest najbardziej popularne. ale wybór jest - wystarczy sie wybrac do jakiejkolwiek hurtowni budowlanej - mają próbki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 20.08.2009 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 U nas jest mozaikowy Chemis -mają dwa rodzaje "grubości"- drobniejszy i grubszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fugazzi 22.08.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 Bolix-a przygotowywali mi na indywidualnej mieszance w SirBudzie, jak jeszcze był w Błoniu... to juz nie ma Sir-Budu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 28.08.2009 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Jeżeli ktoś tu jeszcze zagląda ... mam pytanie! Czy u kogoś z was kładąc dach wykonawca: - położył całą powierzchnię dachu tylko po to żeby później wyjmować dachówki pod okna połaciowe??? - najpiew położył dachówki a później obrabiał kominy??? - ILE zostawiali miejsca na łączenie dachówki pomiędzy dachem a lukarną? U nas ta szpara jest jakaś kosmicznie wielka i boję się że będzie to fatalnie wyglądało jak już skończą . Zakończenie współpracy miało nastąpić 24 sierpnia. Do zrobienia zostało: * skończenie dachu (jesteśmy na etapie 2/3 prac - na moje oko) * fundamenty tarasu + zasypanie * to samo ze schodzami zew. * zafugowanie wszystkich szpar w ścianach * zrobienie progów pod okna * wstawienie okien * I jeszcze inne o których mąż pamięta Przewidywny czas prac normalnej ekipy - 2 tygodnie przewidywany czas mojej - 4 tygodnie (wersja optymistyczna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 28.08.2009 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 co do pytań niestety nie pomogę bo dach panowie zrobili w pięc dni więc szybko wszystko tak postępowało że nawet nie wiemy co kiedy zrobili. no i okien nie mam. za to zobacz. 4 tygodnie i wolność. minie jak z bicza trzasnął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 28.08.2009 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Bolix-a przygotowywali mi na indywidualnej mieszance w SirBudzie, jak jeszcze był w Błoniu... to juz nie ma Sir-Budu?? Szczerze przyznam, że nie wiem, ale małżowinka kiedyś była tam po coś (wkręty, cy cuś...) i już się ponoć pakowali, a było to ok. miesiąca temu. Ponoć rozbudowali bazę pod Pruszkowem i musieli zlikwidować punkt w Błoniu Ja w Błoniu już sporo czasu nie byłem :/ Jeno przejazdem, gdy dyrdam do fabryki na szychtę... Ale z ciapka niewiele widać, poza tym zwykle podkimuję sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts