Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do realizacji naszych marzeń

tofee

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jakby ktoś tu jednak zaglądał to pokazuję moją rozwaloną kuchnię ;), my standardowo wszystko od dooopy strony to i z ostatnimi kwestiami nie może być inaczej

rozpruta kuchnia

http://img32.imageshack.us/img32/8614/sdc13007n.jpg

mała demolka w jadalni

http://desmond.imageshack.us/Himg14/scaled.php?server=14&filename=sdc13012nj.jpg&res=medium

i coś co mnie niszczy ... wszędobylski bałagan przez sprzęty, narzędzia i wykonawców :evil:

http://desmond.imageshack.us/Himg254/scaled.php?server=254&filename=sdc13016.jpg&res=medium

http://desmond.imageshack.us/Himg197/scaled.php?server=197&filename=sdc13020.jpg&res=medium

Edytowane przez tofee

I małe głosowanie ...

mam tutaj taką oto ścianę na której będzie tylko okap plus światełka nadblatowe, zawisną 2 czarne cubetto (przy końcu grafitowej ściany i w połowie jasnoszarej).

http://desmond.imageshack.us/Himg256/scaled.php?server=256&filename=sdc13010w.jpg&res=medium

Potrzebuję pomocy co dać na ścianę??? Myślałam o szybie, ale jakiej ?????? bezbarwnej, może czarnej, może jakiś grafit (ściana to ciemny szary) ... sama nie wiem. Wolałabym klejoną szybę ale boję się że klejona bezpośrednio do ściany będzie widać klej. Nie chcę tam żadnej tapety, a te śruby ... jakoś mi się to nie widzi. Klops, nie rozmawiałam nad możliwościami z żadnym z wykonawców ale zanim zacznę temat z fachowcami chciałam obgadać sprawę najpierw na sucho.

Pomóżcie !!!

Toficzku, pierdzielnik szybko zniknie, jak już pozbędziesz się fachowców :yes: jak nie do kontenera to przynajmniej do garażu cześć możesz wyprowadzić, byle z salonu to zniknęło ;)

Ja bym chyba czarnej szyby nie dawała... poszukałabym albo szarej w odcieniu zbliżonym do ściany, albo bezbarwnej. Co do kleju, to już u siebie pisałam, że w przypadku szkla kolorowego kleju nie widać, ale nie wiem, jak by było przy bezbarwnym.... Zadzwoń chociażby do tego pyroflexu żeby podpytać.

ps. śliczniusi ten okap :cool:

Ja bym chyba czarnej szyby nie dawała... poszukałabym albo szarej w odcieniu zbliżonym do ściany, albo bezbarwnej. Co do kleju, to już u siebie pisałam, że w przypadku szkla kolorowego kleju nie widać, ale nie wiem, jak by było przy bezbarwnym.... Zadzwoń chociażby do tego pyroflexu żeby podpytać.

ps. śliczniusi ten okap :cool:

Szara byłaby fajna, ale przez to że mam dwie ściany w różnych kolorach to chyba jednak ten bezbarwny byłby lepszy. Myśląc nad tym to chyba wolałabym aby było to zabezpieczenie ściany, które nie przykuwa wzroku ... więc pozostaje zwykła szyba, tylko jak ją przymocować :confused:.

Mam info od M że ogrodzenie się robi ... w dwóch przęsłach są już dechy ... niestety ze zdjęć widać że daliśmy doooopy z dechami. Są za wąskie i przez to będą za duże szpary. Koncepcja początkowo była taka jak jest obecnie realizacja, to mnie po drodze zachciało się mniejszych szpar i nie jestem do końca zadowolona z tego co zobaczyłam na mmsie :(

Witanko, :)

oczywiście ten bałagan to najmniejsze zmartwienie...

Zerknij do zuz@nki, ona kleiła przezroczystą szybę i ostatnio o tym pisała, ale chyba w komentach...

Widziałam, nawet męczyłam ją o to tylko że ona ma szafki nad szkłem i mieli patent żeby jak najcieniej położyć tego kleju, obawiam się że u nas ten myk się nie sprawdzi bo nie ma nic nad szybą ...

posadzisz na wiosnę jakieś bluszczyki przy ogrodzeniu i szpary znikną ;)

Już i tak bezpośrednio od sąsiadów (gdzie mam siatkę) planowałam kupić taką matę z witek ... qrcze wypadło mi słowo jak to się nazywa ... ale takie cuś co ludziska na balkonach montują...

Pomyślałam że przymocuję do siatki na kilka sezonów zanim mi roślinki nie podrosną żeby mieć odrobinę prywatności a moje spotkania ogrodowe nie były lokalnym centrum rozrywki ;). To teraz front będę też musiała obsadzić po całej długości ... echhhhhhhhhh

no tak, nie wiem ile takie szklo moze kosztowac :) a moze bys cos dopasowala z lacobela?

my tez takie panele wiklinowe montowalismy, bo zanim roslinki urosna to wlasnie tacy "na patelni " bylismy, teraz jest super, wieksza prywatnosc. najtaniej jak zawsze na al przebitka w casto i innych marketach x3

jak duże są te odstępy miedzy dechami?

Ell 4 cm, mogę ci wysłać mmsa którego dostałam, bo ja nie mam jak zgrać foty z telefonu :(

najtaniej jak zawsze na al przebitka w casto i innych marketach x3

Oooo serio? Nie przypuszczałam, planowałam właśnie w casto zakupić, tylko ja chciałam taką rolkę nie panele ... ale to chyba wszystko jedno, zastanawiam się tylko czy już nie po sezonie i czy nadal dostanę ...

o rolke mi chodzilo, ja kupilam 3 mx1,5 m wysokosci w cenach wiosna i latem 49-54 zl / szt. w casto identyczne byly powyzej 100 zł tu masz namiary na tych od ktorych ja bralam, jakosc w porzadku (kupilam ponad 30 szt.)

http://www.matpol.info/

sprzedaja i przez al i bezposrenio.

edit: wlasnie maz mi podpowiedzial ze w casto ten moj wymiar kosztowal 140 zl.

Edytowane przez TAR

Ell 4 cm, mogę ci wysłać mmsa którego dostałam, bo ja nie mam jak zgrać foty z telefonu :(

no to kopsnij tego mmska :) masz numer?

wydaje mi się, że 4cm to dobra odległość i póki nie zobaczysz na żywo to się nie stresuj :yes: żeby cokolwiek podejrzeć przez 4cm szparę to trzeba dosłownie włożyć nos między dechy