Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do realizacji naszych marzeń

tofee

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ze zdjęć wygląda że bez wkładania nosa w dziurę widać wszystko :(.

Numer mam tyko szukam jak cię zapisałam ;) ...

poszło

Mam nadzieję, że nie jako "ta bez dźwióf" ;)

Toficzku, uważam, że jest idealnie, oboje z J tak uważamy bo pokazałam mu mmska (mam nadzieję, że bić nie będziesz :rolleyes:) Ale my jesteśmy zwolennikami ogrodzeń raczej ażurowych, z prześwitami, nie podobają nam się ogrodzenia typu nieprzenikniona twierdza.

Wg mnie Wasze ogrodzenie zasłania wystarczająco, żeby poczuć prywatność i zachować jakieś połączenie ze światem. Mur postawiłabym tylko mieszkając przy ruchliwej drodze, żeby wyciszyć hałas. A resztę załatwią rośliny, jesli uważasz, że jednak widać za wiele.

Sama nie wiem ... nasza inspiracja miała takie szpary jak wyszły u nas, wówczas nam się podobało, ale jakoś uległam modzie maskowania się przed światem ... do tego jakoś dociera do mnie perspektywa mieszkania na "parterze" i tego że wszystko widać a tego nie lubię.

Będzie jak będzie, cieszę się że Wam (obojgu!) się podoba :).

Kolejne wieści z frontu ... sprzęt kuchenny się nie zlicował w poziomie, ekspres jest wyżej/niżej 1,5 cm od piekarnika ... zaraz dostanę zawału :jawdrop:. Jutro demontaż i próba załatania tego w jakiś chałupniczy sposób. Pan A mówi luuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuzzzzzzzzzzzz, a ja ... chyba dzisiaj nie zasnę :(.

Zawsze możecie np. od środka zamocować dodatkowe dechy, tak aby zakryć te prześwity (tak na zakładkę).

Jak znam siebie to też bym się martwiła tym brakiem zlicowania, ale skoro pan A twierdzi, że to da się jakoś poprawić, to poczekajmy aż coś wymyśli :hug: jeśli półka pod sprzętem jest ruchoma a nie na stałe, to nie powinno być problemu.

Sama nie wiem ... nasza inspiracja miała takie szpary jak wyszły u nas, wówczas nam się podobało, ale jakoś uległam modzie maskowania się przed światem ... do tego jakoś dociera do mnie perspektywa mieszkania na "parterze" i tego że wszystko widać a tego nie lubię.

Będzie jak będzie, cieszę się że Wam (obojgu!) się podoba :).

Kolejne wieści z frontu ... sprzęt kuchenny się nie zlicował w poziomie, ekspres jest wyżej/niżej 1,5 cm od piekarnika ... zaraz dostanę zawału :jawdrop:. Jutro demontaż i próba załatania tego w jakiś chałupniczy sposób. Pan A mówi luuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuzzzzzzzzzzzz, a ja ... chyba dzisiaj nie zasnę :(.

łoj nie dobrze :( ale skoro pan A. mówi że będzie git to weź dobrą książkę/film lampkę wina i jakoś ta noc minie...choć doskonale wiem jak to jest :( łatwo się doradza ale te mysli....

łoj nie dobrze :( ale skoro pan A. mówi że będzie git to weź dobrą książkę/film lampkę wina i jakoś ta noc minie...choć doskonale wiem jak to jest :( łatwo się doradza ale te mysli....

Właśnie ... najchętniej wsiadłabym w samochód i byłabym już na miejscu gdyby nie maleńki chrapacz tuż obok ;).

No, to jest już jakieś rozwiązanie :yes: a co jest nad ekspresem? chodzi mi o to, czy wnęka po zmniejszeniu wysokości o ten centymetr pomieści eksperes?

a mąża dopieszczałam wczoraj ;) dziś już koniec taryfy ulgowej :lol:

Pomieści bo tam będzie listwa maskująca która ma zlicować wszystkie elementy wysokiej zabudowy na jednym poziomie (górne szafki wszystkie kończą się na tej samej wysokości) ... jak już będzie wszystko to wkleję o co chodzi ... ale z tym akurat nie będzie żadnego problemu, boję się tylko czy pod spodem nie będzie to słabo wyglądało, chociaż takie sprzęty zawsze mają taką jakby opaskę więc może uda się "ukryć" tą dodatkową część zabudowy.

Dobra koniec o tym bo oszaleję, siedzę i wymyślam co może jeszcze pójść nie TAK.

tofee, jesli glosowanie ws sciany nadal aktualne-to ja za bezbarwnym szklem albo lacobelem w tym samym kolorze, bo ten kolor jest piekny:yes: I okapik tez robi wrazenie!;)

Pewnie że aktualne :yes: nurtuje mnie jedno,jak dwie ściany są innego koloru to jaki kolor lacobelu byście proponowały? Dwa odpadają ... Chyba ta szyba jednak jest najprostszym rozwiązaniem ...

Ps. Fajnie że kolor i okap się podoba (mnie nieskromnie też BARDZO :lol:),