tofee 15.11.2011 23:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 zapiszę sobie od MoniNoże Berghoff Gourmet Line 8, myślę że na start taki secik mi w zupełności wystarczy ... http://www.e-kuchenne.com.pl/images/Berghoff/thumbnails/1395081.jpg.thumb_160x300.jpg I te gary są całkiem miłeGarnki Virgo 12 el http://www.akcesoria-kuchenne.pl/dane/middle/4de9301edd6b48e4864581d5044ae8c5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 15.11.2011 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Bo czterolatek to już całkiem duży chłopak, nie ? no jasne, że duży, chociaż nie do końca rozumiem, co to ma wspólnego ze spa.... czy to znaczy, że przez 3 lata nie zamierzasz się z dzieckiem rozstać nawet na kilka dni? ze mną jedzie koleżanka, która zostawia mężowi 2,5-letnią córeczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 15.11.2011 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 ze mną jedzie koleżanka, która zostawia mężowi 2,5-letnią córeczkę Naprawdę??? A ja jeszcze nie spakowana! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 16.11.2011 00:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Naprawdę??? A ja jeszcze nie spakowana! no to do roboty, masz jeszcze parę godzin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.11.2011 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 czesc laski, pogoda rzeczywiscie przygnebiajaca, tez mam humory Tofee na pewno sie poryczysz jak sie przeprowadzisz ja sie poryczalam, taka bylam wzruszona i to bedzie ryk radosci i ulgi. kobieto to juz prawie koncowka, dasz rade. Elena, spa zazdroszcze choc pewnie po swietach tez pojade, jak znam zycie to dostane karnecik od Mikołaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 16.11.2011 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Elena, spa zazdroszcze choc pewnie po swietach tez pojade, jak znam zycie to dostane karnecik od Mikołaja Ooooooo i to jest dobry pomysł na prezent ... a pomyśleć że mieliśmy koncepcje wspólnego prezentu (sobie na wzajem z moim Mikołajem) na jakiś sprzęt grający do salonu ... chyba muszę to jeszcze przemyśleć . Czy ja wczoraj napisałam że zostaną mi tylko listwy, o ja naiwna . Drzwi się montują i już widać ile będzie z tym zabawy już po ... wychodzi że nasze otwory były baaaardzo z zapasem i przez to mamy praktycznie opaski tylko ciut na murach co oznacza że wystaje niestety sporo dziur w tynkach które niby powinny być przykryte opaską, a co za tym idzie ... będzie gipsowanie, zacieranie (czyt pylenie) i malowanie ... taaaaaaaak chyba powinnam się pogodzić z tym, że to się nigdy nie skończy . Zawisło też pierwsze światełko poza kuchnią. Doświetlony został korytarz na dole, mam nawet foty . Wygląda fajnie, bardzo mi się podoba a z tym mogło być różnie zważywszy że kupiliśmy to chyba z rok - półtora temu . Ogrodzenie skończone, ale zdjęć nie mam bo panowie kończyli jak już byłam w domu. Wyszło przyjemnie, nie jest idealnie ale posesja nabrała zupełnie innego wyglądu, jest cieplej, przytulniej (tu główna zasługa drewna) i wreszcie teren jest tylko nasz. Jeszcze tylko musimy sprzątnąć syf wokół naszej działki (bo na miejscu sąsiadów dawno bym się na nas zdenerwowała) kostka (jak się uda) i będzie pięknie. Korzystając z ładnego dnia dokończyłam dzisiaj grabienie ziemi (wyrównanej!) na działce i zrobił się taaaaaaaaaki porządek. Muszę się wrescie dokopać do zielonych wątków na FM bo ja zupełnie nic nie wiem, co i jak i kiedy i czym ... dobrze że zima przed nami, mam na to czas . I na koniec M ma dzisiaj urodziny, idziemy wieczorem zaszaleć , więc zdjęcia jutro . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 16.11.2011 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Wszystkiego naj naj dla M. a jutro koniecznie fotki:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.11.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Tofee, dużo szczęścia dla M Ale zasuwacie w końcówce. Fajnie. Będziecie mieć wszystko. Zazdroszczę! Miałam podobnie z drzwiami, ale panowie mnie uprzedzili i kazali poobniżać otwory do odpowiedniej wysokości i zaszpachlować.Robiłam to w ostatniej chwili (dzień przed montażem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 16.11.2011 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Cześć, witam po przerwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 16.11.2011 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Dopiero doczytałam - wszystkiego naj dla Małża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 16.11.2011 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Dzisiaj przez przypadek odkryłam fuckup z dylatacją w jednym z pokoi. Drzwi otwierają się nie na tą stronę na którą były planowane (kiedyś kiedyś) a podłoga została w pierwotnej wersji ... cudnie! Nie wiem czy walczyć i próbować coś zmienić, czy odpuścić już naprawdę jestem zmęczona ... To deski trójwarstwowe na klik, niby chyba przy dużych chęciach możnaby uciąć dechybdalej a w tym progu próbowac doklilkać jedną część, ale sama nie wiem ... już mnie głowa boli na samą myśl. Wiem też że jak odpuścimy teraz będzie już forever! Gdyby nie to że jest tam za ciasno na pierwotną wersję to chyba wolałabym zamówić jeszcze jedną parę drzwi i zmienić wersję ... ale będzie strasznie nie wygodnie i zdecydowanie za ciasno. Ja nie rozumiem o co kaman, co mają drzwi i kierunek otwierania do sposobu ułożenia drewna. Wytłumacz mi proszę. Dylatacje w podłodze drewnianej? Ja nic nie rozumniem, nic a nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 17.11.2011 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 adk bardzo prosta sprawa najprościej będzie wytłumaczyć na łączeniu płytek i drewna. W zależności, w którą stronę mają się otwierać drzwi (mówimy o klasycznych drzwiach nie takich to to ma np Anula) to tam dajemy "łącznik" materiałów (korek/listwa cokolowiek). Jak otwierasz drzwi w stronę korytarza to łącznik w ramie drzwi jest bliżej korytarza, jak otwierasz do wew pomieszczania to łączki jest od strony tego pokoju. U mnie jest podłoga pływająca więc za łącznik robi jakiś cienki teownik, i właśnie ta listwa jest od strony korytarza a drzwi mają docelowo otwierać się do pokoju czyli nie będzie się ona chowała pod skrzydłem drzwiowym tylko będzie przed nim te 10-15 cm i będzie ją widać z korytarza nawet jak będą zamknięte drzwi. I to cały fauck up sytuacji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 17.11.2011 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 i gdzie te obiecane foty ?? obiecanki cacanki a......- dalej wszyscy znają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 17.11.2011 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 i gdzie te obiecane foty ?? obiecanki cacanki a......- dalej wszyscy znają No z ust mi wyjęłaś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 17.11.2011 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 adk bardzo prosta sprawa najprościej będzie wytłumaczyć na łączeniu płytek i drewna. W zależności, w którą stronę mają się otwierać drzwi (mówimy o klasycznych drzwiach nie takich to to ma np Anula) to tam dajemy "łącznik" materiałów (korek/listwa cokolowiek). Jak otwierasz drzwi w stronę korytarza to łącznik w ramie drzwi jest bliżej korytarza, jak otwierasz do wew pomieszczania to łączki jest od strony tego pokoju. U mnie jest podłoga pływająca więc za łącznik robi jakiś cienki teownik, i właśnie ta listwa jest od strony korytarza a drzwi mają docelowo otwierać się do pokoju czyli nie będzie się ona chowała pod skrzydłem drzwiowym tylko będzie przed nim te 10-15 cm i będzie ją widać z korytarza nawet jak będą zamknięte drzwi. I to cały fauck up sytuacji . No to teraz wszystko rozumiem. Ja mam takie szpetne listwy metalowe teraz w progu a prosiłam, żeby nie było progów - więc pewnie to te dylatacje. Dzięki za cierpliwe tłumaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 17.11.2011 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 No to teraz wszystko rozumiem. Ja mam takie szpetne listwy metalowe teraz w progu a prosiłam, żeby nie było progów - więc pewnie to te dylatacje. Dzięki za cierpliwe tłumaczenie No a pomyśl co jeśli listwy wypadają przed skrzydłem drzwi o te 15 cm A niestety łatwo się machnąć*mówiąc parkieciarzom mylnie kierunek otwierania drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 17.11.2011 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Komputer mi się zwiesił i straciłam cierpliwość ... robię druga próbę co by foty zgrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 17.11.2011 15:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Oświetlenie korytarza ... nadal mam tylko beznadziejny aparat z wąskim ujęciem wrrrrrrrrr ale skoro korytarz też jest wąski http://desmond.imageshack.us/Himg829/scaled.php?server=829&filename=sdc13049v.jpg&res=medium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 17.11.2011 15:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 A to mój myk łazienkowy prawda że pięknie to wymyśliłam http://desmond.imageshack.us/Himg443/scaled.php?server=443&filename=sdc13046zm.jpg&res=medium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 17.11.2011 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 prawda że pięknie to wymyśliłam Wymyśliłam? Żartuję oczywiście. Ale wyszło super I nie rób sobie żartów. Oświetlenie korytarza i syfon! Phi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts