Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do realizacji naszych marzeń

tofee

Recommended Posts

Tofee, po woli uda ci się posprzątać i doprowadzić domek do stanu użyteczności :D Ja pamiętam swoje sprzątanie i każde wysprzątanie pomieszczenie mnie niezmiernie cieszyło :D

Panom od szafki w łazience utnij trochę z należności, bo jednak zamontowali produkt niepełnowartościowy.

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Drugi dzień sprzątania. Qrcze jakoś spektakularnych efektów brak :(. Wczoraj wieczorem myślałam że nie zasnę tak mnie ręka bolała, nijak nie mogłam się ułożyć i tylko czułam ten tępy ból w przedramieniu :sick:.

Dzisiaj już trochę lepiej, ale odpuściłam szorowanie, a była pogoda na okna no nic najwyżej umyją się na wiosnę albo cudzymi rencami :lol2:.

Sprzątnęłam cała kuchnię, pierwszy raz byłam szczęśliwa że jest taka mała. Pomyłam wszystkie szafki, niby wszytko było pozamykane a woda po kilku maźnięciach gąbką w misce czarna :jawdrop:, kosmos.

M robił poprawki gipsowe przy drzwiach, jutro przecieranie i malowanie. Mam nadzieję że uda nam się dojść do etapu ściągania kartonów z podłogi.

Zamówiłam wreszcie nową ładowarkę do telefonu, jest nadzieja na foty ;)

Do telefonu czy aparatu? :p zresztą co za różnica, skoro dzięki temu mają być nowe foty :D

mam nadzieję, że szybciutko Ci ją dostarczą :cool:

Tofee, ja po pierwszym myciu okien miałam spuchnięty nadgarstek, ręka bolała mnie ponad miesiąc :) paznokci nie miałam przez dwa miesiące bo ciągle coś trzeba było doczyszczać i ciągle się łamały :lol2: a o kręgosłupie to już nie wspominam ....

Ja mam wrażenie, że dopiero teraz jak odkrywam jedną rzecz po drugiej zaczynam się tym na prawdę cieszyć. Trochę jakbym to dopiero wczoraj/dzisiaj/jutro kupiła. Dotychczas tylko coś zamontowali trzeba było na gwałt chować, przykrywać, co by jakiś debilos nie zniszczył swoim małym mózgiem i wielkimi mięśniami ... nawet człowiek nie zdążył się dobrze przyjrzeć a co dopiero nacieszyć.

Teraz dom nabiera wyrazu ... strasznie nas to oboje cieszy.

Fajne jest też to że sprzątamy razem, że mamy te kilka godzin tylko dla siebie i domu ... oczywiście wolałabym się byczyć w objęciach przy kominku, ale takie chwile jeszcze nadejdą ... a teraz ... przy muzyczce picujemy nasz dom :wiggle:.

Są też pierwsze spostrzeżenia, oboje (! :jawdrop:)stwierdziliśmy, że WC robiony zupełnie od niechcenia, bez spinki ... wyszedł zajebiście i trochę szkoda, że nie poszliśmy w tym kierunku przy realizacji łazienki ... która wygląda jednak trochę mdło.

Ładowarka oczywiście do aparatu ;), drobne przejęzyczenie.

Dzisiaj trzeci i ostatni dzień wspólnego sprzątania, niestety nie udało się osiągnąć zakładanego stanu :(. Tektura zniknęła tylko z sypialni, reszta parteru nadal przykryta :cry:. Oznacza to, że w dopiero weekend dalszy ciąg zmagań i nie damy rady się przeprowadzić. Przydałoby by się jeszcze te dwa dni ale oczywiści M jest absolutnie nie zastąpiony w pracy i doooopa.

Tym sposobem ja znowu robię kilometry z młodym do żłobka a ostatnie tankowanie mnie dobiło, bak ropy 300 a starcza na tydzień :sick:, bosko!

Ps. Ładowarka już do mnie jedzie :wiggle:.

Trafi mnie jak nic, właśnie miałam być w Ikea wybierać jakieś pierdoły do domu ale opieka nad dzieckiem mi pała i doopa z wypadu. Tymo znowu kibluje w domu :mad:, kaszle jak stary gruźlik :( mam dosyć tego żłobka, nie rozpoczętej na dobre zimy wszystkiego co mi psuje szyki :evil:. Nie potrafię się pogodzić z taką bezsilnością i bezradnością wobec wszystkiego co mi rujnuje plany. Ukwa jakbym wiedziała że nie mogą się zająć dzieckiem to bym to wszystko jakoś inaczej poukładała a tak siedzę i się gotuję w środku ... do poniedziałku nie ma szans na pojchanie tam i będzie znowu tyle niedoróbek i braków i aaaaaaaaaaaaaa

Jutro panowie od szaf przywożą mi fronty ... same bez niczego. Z betonem nie będę dyskutować ale pani z biura, z którą formalnie wszystko załatwiam, to się chyba mocno zdziwi przed świętami jak przelew dostanie.

Ja po prostu NIENAWIDZĘ być od kogoś zależna, całe życie liczyłam wyłącznie na siebie i unikałam konieczności korzystania z pomocy jak ognia ... A teraz nie mam wyjścia i dobija mnie to jak mało co na tym świecie :bash:.

mam to samo, ale to nie jest dobre. niestety zdrowie siada. dziewczyno musisz zluzowac i troche sie zdystansowac. A poza tym juz naprawde niedlugo, przeprowadzicie sie i jakies niedorobki przejda na dalszy plan. z czasem sie wszystko ulozy. ja podczas budowy tez mialam takie stresy, do tego problemy w pracy i w rodzinie. ale jak sie przeprowadzilismy to wieczorem na tarasie z szampanem i moim jedynym, poczulam sie naprawde cudownie. tak cudownie, ze sie poryczalam ze szczescia. wczesniej nigdy mi sie to nie zdarzylo. zycze Ci tego samego szczesliwego uniesienia po przeprowadzce :hug:

Tofee, możesz zostawić małego z dziadkami na cały dzień ?

Powiem tak, przez to że mieszkamy z nimi to mają lekki przesyt młodego i dziadkowania i nie są już tacy skorzy do zostawania z nim ;). Wystarczyło że poszedł na 3 dni na 8 h do żłoba i już było wyczekiwanie w oknie kiedy młody Wiercioch wróci ...

Ale na zostawienie go na cały dzień, żebym mogła w weekend pociągnąć robotę z M :no: nie da rady.

ale jak sie przeprowadzilismy to wieczorem na tarasie z szampanem i moim jedynym, poczulam sie naprawde cudownie. tak cudownie, ze sie poryczalam ze szczescia. wczesniej nigdy mi sie to nie zdarzylo. zycze Ci tego samego szczesliwego uniesienia po przeprowadzce :hug:

TAR marze o takiej chwili i oby była równie piękna jak twoja :cool:

Tofee, ściskam. Rozumiem Cię doskonale, absolutnie nienawidzę takich sytuacji.

Dzięki

Już mi lepiej chociaż wczoraj miałam irracjonalnego wqrwa i doła i gdyby ktoś się nawinął to biada mu.

Dzisiaj odebrałam moje gołe drzwi do szafy, szafa istne FUTURO!!! Teraz wypadałoby zmienić garderobę co by jakoś bardziej luskusowo wyglądała z za tych szklanych witryn ;)

M chce w niedzielę przenosić dobytek łącznie z meblami Tyma co oznacza, że przeniesienie łóżeczka = przeniesienie NAS, śmiać mi się chcę ale pożyjemy zobaczymy ... music jest ;) i klucze wczepione już w domowy pęk ... bardzo to wzruszające jak zaczynają się takie momenty skupiać w czasie.