Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do realizacji naszych marzeń

tofee

Recommended Posts

Tofee, nie martw się na zapas. Ja wrzucałam fotki z pytaniem o obróbki kosza i komina do wątku Andrzeja Wilhemiego - odpowiada na bieżąco.

Prawda, że otynkowane wnętrza bardziej dom przypominają :)

A kabelek zaginął w sensie, że go przytynkowali? Może macie fotki instalacji i da się go jakoś odnaleźć?

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Fotki są - ale zastanawiałam się czy uda im się go wyciągnąć ... mam nadzieję tak, najwyżej będą poprawiać w tym miejscu :roll: .

A otynkowane pomieszczenia ... sprawiają wrażenia że już moglibyśmy się zadomawiać :lol: - nawet jak jeszcze nie wyschnięte i efekt "łaciaty" :D

Ja takie szzczegóły uwieczniam na zdjęciach, mam nadzieję, ze przydadzą się w razie konieczności znalezienia czegos pod tynkiem. Ale dobre są jakies punkty kontrolne, jeśli element jest na środku ściany i podlogi. Mam np. rurki od podłogówki obfotografowane, ale miałabym stracha, żeby gdzies pomiędzy nimi kuć... :roll:

Fajnie, tofee, że dom nabiera wyrazu, teraz juz pójdzie "z górki"!

pozdrawiam,

Nie byłam na budowie. W pracy mam meksyk, wychodzę kiedy na zewnątrz jest już prawie ciemno :evil: .

Jak M. wróci może dowiem się czy budowlańcy zaszczylici nas dzisiaj obecnością. Ekipa tynkarzy była, ale nawet nie przyszło mi do głowy że mogli by nas olać.

Obiecuję sobie - nigdy, przenigdy kompleksowej umowy z wykonawcą. Krótkie i łatwo do rozwiązania zlecenia!!

Hmm... Może ja mam oko breszczate, ale chyba im te docinki trochę krzywo wyszły... Poza tym zrobili na oko gdzieś po 20 cm do środka kosza - to trochę za dużo.

I najważniejsze - niech więcej nie tną dachówek na dachu! Mogą pouszkadzać inne dachówki, zniszczyć membranę, że o pyle, którego ciężko się pozbyć nie wspomnę...

No i niech poćwiczą cięcie prostoliniowo ;)

Martinezio, widzę, że znasz się na dachach, może przy okazji jeszcze ja się poradzę? ;)

Yyy... Nie, nie znam się :lol: Nie jestem żadnym dekarzem, cieślą, czy innym majstrem - jestem informatykiem :lol: Choć poniekąd to żadna różnica :lol:

Staram się myśleć zdrowo-rozsądkowo, oraz szukać w różnych źródłach dostępnych w necie i stąd czerpię wiedzę ;)

Mogę spróbować pomóc, ale nie znaczy, że jestem jakąś wyrocznią i mogę czasami się grubo pomylić :-?

Widzę że panuje jednomyślność nad moim spiep... dachem.

To, że nie poprawią idealnie to jestem PEWNA! moim zdaniem zwyczajnie dużo lepiej nie potrafią i już się nie łudzę, że to może być na wysokim standardzie. Jedyna nadzieja to że będzie mniejsza szpara i nie będzie ciekło, chyba nie wymagam za dużo.

Wybraliśmy tynki na kominy. Mozaikowe koloru grafitowego. Mam nadzieję że ładnie wyjdzie.

Ja znowu nie byłam na budowie :-? tylko mąż dzielnie walczy...

Hmm... Może ja mam oko breszczate, ale chyba im te docinki trochę krzywo wyszły... Poza tym zrobili na oko gdzieś po 20 cm do środka kosza - to trochę za dużo.

I najważniejsze - niech więcej nie tną dachówek na dachu! Mogą pouszkadzać inne dachówki, zniszczyć membranę, że o pyle, którego ciężko się pozbyć nie wspomnę...

Martinezio niestety to i tak chyba najprostsza ze wszystkich docinek :( .

Czy taki pył z docinki to duży problem, jest szansa że z jakimś deszczem to zejdzie?

Ogólnie im więcej piszecie tym bardziej jestem przygnębiona i boje się że to będzie etap którego sami nie bardzo potrafimy wskazać palcem jak dokładnie powinno być i zostanie FATALNIE :cry:

Martinezio niestety to i tak chyba najprostsza ze wszystkich docinek :( .

Czy taki pył z docinki to duży problem, jest szansa że z jakimś deszczem to zejdzie?

Ogólnie im więcej piszecie tym bardziej jestem przygnębiona i boje się że to będzie etap którego sami nie bardzo potrafimy wskazać palcem jak dokładnie powinno być i zostanie FATALNIE :cry:

U nas też cięli dachówkę na dachu, ale dopiero po fakcie dowiedziałam się, że tak nie powinno się robić. Z drugiej strony rozumiem, trudno biegać na dół z przycięciem każdej dachówki.

Jeśli już tną na dachu, to po pierwsze powinni usunąć ten pył, a nie przykrywać go dachówką, a po drugie powinni ciąć w taki sposób, by iskry nie padały na inne dachówki bo mogą uszkodzić powłokę dachówki.