Elena76 14.09.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Tofee, nie martw się na zapas. Ja wrzucałam fotki z pytaniem o obróbki kosza i komina do wątku Andrzeja Wilhemiego - odpowiada na bieżąco. Prawda, że otynkowane wnętrza bardziej dom przypominają A kabelek zaginął w sensie, że go przytynkowali? Może macie fotki instalacji i da się go jakoś odnaleźć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 14.09.2009 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Fotki są - ale zastanawiałam się czy uda im się go wyciągnąć ... mam nadzieję tak, najwyżej będą poprawiać w tym miejscu . A otynkowane pomieszczenia ... sprawiają wrażenia że już moglibyśmy się zadomawiać - nawet jak jeszcze nie wyschnięte i efekt "łaciaty" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 14.09.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Jak można kabelek zlokalizować, to żaden problem odkuć fragment tynku i go wyciągnąć, tylko trzeba delikatnie kuć, bo te kabelki od alarmu to cienkie i delikatne - łatwo uszkodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 14.09.2009 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Ja takie szzczegóły uwieczniam na zdjęciach, mam nadzieję, ze przydadzą się w razie konieczności znalezienia czegos pod tynkiem. Ale dobre są jakies punkty kontrolne, jeśli element jest na środku ściany i podlogi. Mam np. rurki od podłogówki obfotografowane, ale miałabym stracha, żeby gdzies pomiędzy nimi kuć... Fajnie, tofee, że dom nabiera wyrazu, teraz juz pójdzie "z górki"! pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 15.09.2009 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Jeszcze trochę i pożegnacie się ze stara ekipą więc uszy do góry. Wklej fotki tych koszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 15.09.2009 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Nie byłam na budowie. W pracy mam meksyk, wychodzę kiedy na zewnątrz jest już prawie ciemno . Jak M. wróci może dowiem się czy budowlańcy zaszczylici nas dzisiaj obecnością. Ekipa tynkarzy była, ale nawet nie przyszło mi do głowy że mogli by nas olać. Obiecuję sobie - nigdy, przenigdy kompleksowej umowy z wykonawcą. Krótkie i łatwo do rozwiązania zlecenia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 15.09.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Tofee - popieram w 100%! Też dziś nie byłam na budowie, ale jakoś nie wierzę, ze zaczęli juz robić tarasy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 15.09.2009 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Koszowa już w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 15.09.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 No do korekty koniecznie. Dobrze, że sę poczuwają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 15.09.2009 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Czyli to nie moje fanaberie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 15.09.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 ...możesz jeszcze założyc oddzielny wątek z pytaniem i wrzucić zdjęcia w wymianie diświadczeń, też kiedys pytałam o mój dach, był spory odzew! (panom się jakies faliste linie zdarzyły przy układaniu dachówek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 15.09.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 faktycznie jakoś szeroko, ale nie znam się... zapytaj tutaj http://forum.muratordom.pl/dach-w-dobrych-rekach,t73297-900.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 16.09.2009 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Hmm... Może ja mam oko breszczate, ale chyba im te docinki trochę krzywo wyszły... Poza tym zrobili na oko gdzieś po 20 cm do środka kosza - to trochę za dużo. I najważniejsze - niech więcej nie tną dachówek na dachu! Mogą pouszkadzać inne dachówki, zniszczyć membranę, że o pyle, którego ciężko się pozbyć nie wspomnę... No i niech poćwiczą cięcie prostoliniowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 16.09.2009 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 faktycznie jakoś szeroko, ale nie znam się... zapytaj tutaj http://forum.muratordom.pl/dach-w-dobrych-rekach,t73297-900.htm o właśnie, o jakims takim watku myślałam! Martinezio, widzę, że znasz się na dachach, może przy okazji jeszcze ja się poradzę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 16.09.2009 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Martinezio, widzę, że znasz się na dachach, może przy okazji jeszcze ja się poradzę? Yyy... Nie, nie znam się Nie jestem żadnym dekarzem, cieślą, czy innym majstrem - jestem informatykiem Choć poniekąd to żadna różnica Staram się myśleć zdrowo-rozsądkowo, oraz szukać w różnych źródłach dostępnych w necie i stąd czerpię wiedzę Mogę spróbować pomóc, ale nie znaczy, że jestem jakąś wyrocznią i mogę czasami się grubo pomylić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 16.09.2009 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 hm jak na moj gust to te kosze są do poprawki... mam nadzieję, że dobrze poprawią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 16.09.2009 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Widzę że panuje jednomyślność nad moim spiep... dachem. To, że nie poprawią idealnie to jestem PEWNA! moim zdaniem zwyczajnie dużo lepiej nie potrafią i już się nie łudzę, że to może być na wysokim standardzie. Jedyna nadzieja to że będzie mniejsza szpara i nie będzie ciekło, chyba nie wymagam za dużo. Wybraliśmy tynki na kominy. Mozaikowe koloru grafitowego. Mam nadzieję że ładnie wyjdzie. Ja znowu nie byłam na budowie tylko mąż dzielnie walczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 16.09.2009 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Hmm... Może ja mam oko breszczate, ale chyba im te docinki trochę krzywo wyszły... Poza tym zrobili na oko gdzieś po 20 cm do środka kosza - to trochę za dużo. I najważniejsze - niech więcej nie tną dachówek na dachu! Mogą pouszkadzać inne dachówki, zniszczyć membranę, że o pyle, którego ciężko się pozbyć nie wspomnę... No i niech poćwiczą cięcie prostoliniowo Martinezio niestety to i tak chyba najprostsza ze wszystkich docinek . Czy taki pył z docinki to duży problem, jest szansa że z jakimś deszczem to zejdzie? Ogólnie im więcej piszecie tym bardziej jestem przygnębiona i boje się że to będzie etap którego sami nie bardzo potrafimy wskazać palcem jak dokładnie powinno być i zostanie FATALNIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 16.09.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Hmm... Może ja mam oko breszczate, ale chyba im te docinki trochę krzywo wyszły... Poza tym zrobili na oko gdzieś po 20 cm do środka kosza - to trochę za dużo. I najważniejsze - niech więcej nie tną dachówek na dachu! Mogą pouszkadzać inne dachówki, zniszczyć membranę, że o pyle, którego ciężko się pozbyć nie wspomnę... No i niech poćwiczą cięcie prostoliniowo Martinezio niestety to i tak chyba najprostsza ze wszystkich docinek . Czy taki pył z docinki to duży problem, jest szansa że z jakimś deszczem to zejdzie? Ogólnie im więcej piszecie tym bardziej jestem przygnębiona i boje się że to będzie etap którego sami nie bardzo potrafimy wskazać palcem jak dokładnie powinno być i zostanie FATALNIE U nas też cięli dachówkę na dachu, ale dopiero po fakcie dowiedziałam się, że tak nie powinno się robić. Z drugiej strony rozumiem, trudno biegać na dół z przycięciem każdej dachówki. Jeśli już tną na dachu, to po pierwsze powinni usunąć ten pył, a nie przykrywać go dachówką, a po drugie powinni ciąć w taki sposób, by iskry nie padały na inne dachówki bo mogą uszkodzić powłokę dachówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 16.09.2009 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 A jak pracujący inwestor ma pilnować czy oni niby to robią zgodnie z naszym ŻYCZENIEM, może mi ktoś zdradzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts