Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do realizacji naszych marzeń

tofee

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Spokoju i radości,

tylko miłych gości!

Smacznej Wigilii i całusów moc

- w tę najpiękniejszą w roku noc!

Szczęścia kilogramów,

ze śniegu bałwanów!

Życzliwych ludzi wokół,

żadnej łezki w oku,

Przyjaciół jakich mało.

Przez życie idźcie śmiało!

Wesołych Świąt! Szczęśliwego Nowego Roku! Niech tegoroczne Święta przyniosą Tobie wiele radości, uśmiechu, miłości najbliższych. Niech spełnią się wszystkie Twoje marzenia a Nowy Rok niech będzie dla Ciebie najszczęśliwszym rokiem pod słońcem!

Wszystkiego najlepszego!

94572_pierniki_bombki_boze_narodzenie.jpg

P.S. Kuchnię masz śliczniusią

Teraz na spokojnie, po Świętach, i ja przyłączam się do zachwytów nad kuchnią!

Śliczna jest:) I od razu mam pytanie: gdzie ją zamawiałaś?

I super masz narożnik w salonie - i kształt kolor bardzo pasują do wnętrza.

Planujesz jakieś zasłony / rolety / firanki na oknach?

Balbina dzięki za miłe słowa.

Kuchnia projekt młłłłłłłłłłaaaaaaaa realizacja Ikea ;) + fronty frezowane u stolarza i montaż uchwytów zobal.

Z narożnikiem było trochę emocji ale fason od początku miał być prosty i nowoczesny ... strasznie długo nie mogłam się zdecydować jaki kolor a w grę wchodziły albo biały albo czarny i do końca nie byłam pewna czy dobrze wybrałam ... jak już go odpakowaliśmy moje wszelkie obawy zniknęły :yes: za to do szału doprowadzają mnie odciśnięte rączki Tyma :rolleyes:.

Okna zasłonię chyba prosto, klasycznie - białe, zwiewne, gładkie firany plus ciemne grube masywne zasłony ... ale brak budżetu powoduje brak kłopotu ;) przynajmniej na razie :cool:.

Z oknem kuchennym nie wiem co zrobić bo to co mi się podoba nie do końca spełnia moje chciejstwo funkcjonalne, natomiast to co spełnia funkcjonalne nie do końca mi się widzie estetycznie i pewnie ta decyzja trochę potrwa ... reszta domu - na początek zwykłe rolety ... może sypialnia doczeka się firan po salonie ;).

Do szału doprowadza mnie brak talerzy. Gary jadą i będą po nowym roku a talerzy jak nie było tak nie ma. Mamy 2 szt powiedzmy deserowych i ciągle nie ma na czym czegoś wyłożyć/zjeść wrrrrrrrrrr zmywarka chodzi na pół pusto.

Czy ktoś widział białe kwadratowe talerze w rozsądnej cenie????????? Mają być codzienne żadne wypasy od wielkiego dzwonu. Proste i TANIE!!!

Ps. Po świętach w domu mam istną inwazję ZABAWEK. Super, że pokój Tyma nadal nie tknięty a ja od wtorku wracam do pracy :bash:.

Tofee czy fronty w kuchni to tez Ikea?(Abstrakt?) W ramach oszczednosci zaczelam interesowac sie ich kuchniami ale ze na razie mam nikle pojecie w tym temacie troszke Cie podpytam :) Czy robilas jakies wyceny swojej kuchni u stolarzy a jesli tak ile mozna zaoszczedzic kupujac kuchnie w Ikei? Widze ze masz zamontowany sprzet siemensa czyli nie jestem skazana tylko na sprzet z Ikei? Czy ewentualne docinki frontow robil Ci stolarz czy w mozna taka usluge zamowic w Ikei?

Masz piekny dom bardzo w moim guscie a krzesla w jadalni (byc moze rowniez stół ;) ) bedziemy miec identyczne.

Wlasnie-jakiej dlugosci jest Twoj stół ?

kakusku powiem tak kuchnia dużo skromniej wyposażona w środku, więcej półek, mniej systemów wysuwanych (teraz prawie wszystko mam na zasadzie szuflad) kosztowała w salonie średniej klasy 3 x tyle ile zapłaciłam. Ikea "zasponsorowała" mi granitowy blat, okap jaki chciałam i jeszcze trochę bajerów ;). Dopasowanie frontów robił mi stolarz od szaf wnękowych. Ikea docina wszelkie elementy maskujące (mają bardzo dobre sprzęty do tego jak obserowałam montaż) ale frontów ci nie sfresują pod specyficzne uchwyty :no:.

Sprzęt wybierasz jaki chcesz, ja nie mam nic z ich oferty i gdyby było konieczne kupienie tego to kuchni bym u nich nie kupiła, więc racze wiedzą co robią ;).

Jedno co mogę doradzić to bardzo dobre rozeznanie tego co chcesz, czyli mieć konkretny "projekt" swojej kuchni bo czasami trzeba pokombinować. My np sami robiliśmy maskownicę nad lodówkę bo została dziura w wysokiej zabudowie a nie dało się dobrać tam żadnej szafki pod wymiar otworu 74 cm. I był jakis dziwny problem z kawiarką. Okazało się że po zamontowaniu jest niżej niż obok piekarnik o ok 1,5 cm. Nasz wykończeniowiec podłożył pod zwykłą białą płytę z castoramy i po problemie ale mówię jak było ...

I jeszcze jedna rada ... nie do końca należy ufać panom z montażu :rolleyes:. Moim zdaniem zbyt dużo u nich rzeczy się "nie da". Już miałam zapomnieć o jednej nerce pod zlewem i ponoć nie dalo się zamontować szuflady pod płytą grzewczą ... a ja wszystko to mam ... wystarczy chcieć ;).

Tofee dziekuje bardzo :hug:Napisalam priv bo nie chce zasmiecac Ci tu watku :) Potwierdz jeszcze prosze czy stol u Ciebie to dokladnie ten milano?http://www.belbazaar.pl/stoly.html . Kupilam rowniez krzesła w Jysku i chce miec pewnosc ze trzy krzesełka wejda mi pod stól o dl 180 cm :)

Kochana zakładaj swój wątek to będziemy doradzać ;) ... odpowiedź na wszystko poszła na priv. I pytaj o co chcesz... niczego nie zaśmiecasz, przecież po to jest to forum :bye:.

Kuchnia projekt młłłłłłłłłłaaaaaaaa realizacja Ikea ;) + fronty frezowane u stolarza i montaż uchwytów zobal.

Tofee - no, to tym bardziej gratuluję superowej kuchni!

Obejrzałam Twoje uchwyty - klasa! Mogę skopiować:)?

Przed chwilą dostałam wycenę z jednego studia (loofart w Domotece) na same szafki do mojej kuchni i z wrażenia spadłam z krzesła - 52 700 zł !!! I to w wariancie bez żadnych wymyślnych systemów zamykania:jawdrop: I bez jakichkolwiek sprzętów. Rust to około 40 000 zł też za same szafki. Mój budżet, o którym sądziłam, że jest rozsądny, ale bez jakiś szaleństw to 20 tys na szafki. A tu wygląda, że to głodowy poziom...

Rozważałam opcję - korpusy i zawiasy z Ikei, a fronty zamawiane w Zagłobie i mocowane przez stolarza.

Poczekam jeszcze na parę wycen, ale nastawiam się, że jednak ten wariant zaczyna być coraz bardziej realny.

Tofee - a zadowolona jesteś z tego stolarza? Możesz go polecić?

A o zasłony pytałam pod kątem kolorów, czy będziesz miała jakieś w domu czy preferujesz stonowane wnętrza?

Narożnik ma świetny kolor! To czarny czy ciemny szary?

I z czego jest? Skóra?

U nas po Świętach też jesteśmy zasypani zabawkami:rolleyes: Na nic innego nie ma już miejsca:cool:

Chciałam pogratulować powrotu do pracy, ale nie wiem czy się cieszysz z tego powodu czy nie...

A w ogóle gdzie się pobudowałaś?

Balbina, cena kuchni powalająca :o.

Moją mikro kuchnię WFM wycenił na 26 tys. W wycenie były głównie półki bez systemów wysuwanych, nawet przy koszu na śmieci zrezygnowałam z wyjeżdżanego frontu. Szafka narożna pusta i blat z laminatu (sam blat 1200 zł). Do tego montaż jakiś procent od całości już nie pamiętam ... załamałam się, bo zakładałam podobnie jak ty ok 20 tys na szafki plus 15-18 na sprzęty.

Stolarza nie brałam pod uwagę bo panicznie bałam się końcowego efektu ... że wyjdzie nie to co chciałam i będę załamana. Jak widać po moich szafach, szafce łazienkowej (wydawało by się że co tu można spieprzyć ??? ) jestem w 100% przekonanach że moje obawy były uzasadnione. Żeby było jasne, jestem przekonana że są stolarze, którzy zrobiliby kuchnię, szafy, szafkę IDEALNIE ale ja na takich widać nie potrafię znaleźć, bądź mnie na nich nie stać. Szafy i szafka w łazience kosztowały krocie a to raptem kawałek płyty (nie???) a mam tyle zastrzeżeń że szkoda gadać. Stolarza NIE POLECAM!!! Cud (!), że moich frontów nie zniszczył. Ale strasznie chciałam mieć te uchwyty, żadne z Ikeowych nie wchodziły w grę i akurat udało się dogadać że nam zamówi uchwyty i zrobi co trzeba (przy okazji ... oczywiście, że możesz zgapić uchwyty, fajne są :yes: ... !)

Zasłony - raczej szarości, grafity. Do salonu z kolorów myślałam o elementach w kolorze musztardowym, ale na rynku cienko z ofertą :confused:.

Kanapa jest czarna i ze skóry. Wolałam materiałową ale przy roczniaku ... wolę nie myśleć patrząc na to jak wygląda teraz każdego dnia ta skóra :lol2: co by z tym materiałem (nawet najlepszym) było.

Do pracy wracam i sama nie wiem czy jestem zadowolona. Generalnie jak mój powrót ma mieć jakiś sens to teraz albo ... Siedzenie z młodym czasami doprowadza mnie do pasji, ale teraz jak wiem że to nasz ostatni współny tydzień i patrzę na to moje maleństwo jak wybiera książeczki do czytania ... że Paweł i Gaweł a nie Na straganie ... to łezka mi się kręci. On jest teraz taki fajny ... oczywiście jak ma dobry humor ;) a nie męczybułę jak dzisiejszego wieczoru :p.