pasie 03.02.2012 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 nieciekawie Mazo ma też*problemy z nieszczelnymi oknami. Współczuję tych nerwów ja chyba też - w salonie i w kuchni wieje mi przez parapety ale szronu jeszcze nie miałam....chyba na wiosne czeka mnie demontaz parapetów i ich uszczelnienie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 03.02.2012 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 ja chyba też - w salonie i w kuchni wieje mi przez parapety ale szronu jeszcze nie miałam....chyba na wiosne czeka mnie demontaz parapetów i ich uszczelnienie... No wiesz, ja też czuję że jest chłodniej na styku parapetu z oknem .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 03.02.2012 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 No wiesz, ja też czuję że jest chłodniej na styku parapetu z oknem .... chłodniej to jest na pietrze np. u Zu a przy oknach na dole to jest naprawdę zimno:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 03.02.2012 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 chłodniej to jest na pietrze np. u Zu a przy oknach na dole to jest naprawdę zimno:bash: nie wiem czy bym wyrywała parapety w takich okolicznościach Co innego z tym szronem Już nie wiem co gorsze. Moje 20 parę*metrów gazu dziennie czy te przygody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 04.02.2012 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 u mnie na dole okien w sypialni i na wykuszu trochę , minimalnie woda sie skrapla:) a pod oknem musi być troche zimniej, ale trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 04.02.2012 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Dzisiaj kolejne -20 st i szron na tych samych oknach! Nic nie zrobimy do wiosny więc pozostaje czekać na odwilż. Już mi trochę lepiej. Monia masz gaz ziemny więc jak dla mnie jesteś w komfortowej sytuacji. W opłaty 260 zł m-cznie za gaz przy takich mrozach nie wierzę ... i wolałabym płacić za realne zużycie niż prognozy a później jak już człowiek zapomina o zimie i planuje wakacje dowalają mu wyrównanie na kilka tysi... Pytałaś o koszty. Dokładnie przez ten tydzień zużyliśmy 17 worków groszku (koszt jednego zaraz uzupełnię bo M pojechał do składu). Wychodzi drogo, a jak doliczyć niedogodności to bardzo drogo. Nie wiem ile kosztuje m3 gazu z butli (bo ziemnego oczywiście nie mamy). Próbowałam poszukać w necie ale od razu nie znalazłam i szybko się zniechęciłam. Jak ktoś wie to chętnie się dowiem . W niedziele mam gości. Muszę przygotować mały obiad i coś słodkiego po najmniejszej linii oporu co by przeżyć z moim złym samopoczuciem (i przygotowania i gościnę). Zaplanowałam: na obiad wrzucić do piekarnika pałki z kurczaka + ziemniaki do zapieczenia plus jakaś mizeria. Na słodko szarlotkę i może pokuszę się na to bezowe cudo ... Na więcej nie mam siły ... a jeszcze dom trzeba odgruzować. Moje dziecko nauczyło się robić buziaki ... ściubia usta zasysa powietrze i robi dźwięki takich długaśnych całusów. Ale słodziaśnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 04.02.2012 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 no widzisz i zawitało światełko:) buziaki Tymkaa obiad nieważny, ważniejsze towarzystwo.zrób jeszcze jakies talerze wędlin i serów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 04.02.2012 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Ha - Tymek wiedział kiedy poprawić Ci humor nową umiejętnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 04.02.2012 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Moje dziecko nauczyło się robić buziaki ... ściubia usta zasysa powietrze i robi dźwięki takich długaśnych całusów. Ale słodziaśnie to wygląda Nowa umiejętność Tyma - rozbrajająca . Pytałaś o koszty. Dokładnie przez ten tydzień zużyliśmy 17 worków groszku (koszt jednego zaraz uzupełnię bo M pojechał do składu). Wychodzi drogo, a jak doliczyć niedogodności to bardzo drogo. Nie wiem ile kosztuje m3 gazu z butli (bo ziemnego oczywiście nie mamy). Próbowałam poszukać w necie ale od razu nie znalazłam i szybko się zniechęciłam. Jak ktoś wie to chętnie się dowiem . SIEDEMNAŚCIE!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 04.02.2012 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Tofee, byle do wiosny! Zobacz, już luty, dwa miesiące grzania i spokój na pół roku. U mnie przyszedł rachunek za gaz + prognoza (grudzień, styczeń i połowa lutego) - 2,5 miesiąca łącznie - 690pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 04.02.2012 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Madeleine, jak to prognoza? my dostajemy za zuzycie rzeczywiste zima co m-c , a poza sezonem co dwa m-ce. Czy umowy z gazownia sa roznie sformulowane? czy moze zalezy to od rejonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 04.02.2012 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Możesz podpisać umowę w dziesiątkach wariantów.Z różną częstotliwością spisywania, z lub bez prognoz itp.I oczywiście w różnych taryfach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 04.02.2012 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 (edytowane) aaa myslalam, ze prognozy robia tylko "ci od pradu", w takim razie cieszy mnie, ze mam za zuzycie rzeczywiste. przy okazji, dziewczyny wspolczuje wam problemow z ogrzewaniem i szronem w domu? to rzeczywiscie oslabiajace. Edytowane 4 Lutego 2012 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 04.02.2012 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Było podane zużycie za prawie 2 miesiące + prognoza na kolejne 2 tygodnie. Nie mam pojęcia, czemu tak - dopiero pierwsza faktura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 04.02.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Madeleine - bardzo przyjemny w swej niskości ten rachunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 04.02.2012 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Tofee, byle do wiosny! Zobacz, już luty, dwa miesiące grzania i spokój na pół roku. U mnie przyszedł rachunek za gaz + prognoza (grudzień, styczeń i połowa lutego) - 2,5 miesiąca łącznie - 690pln. Czy ja dobrze rozumuję że to jest za faktyczne zużycie (czyli połowa z 690) i na kolejne 2 wyliczone jakby na podstawie dotychczasowego zużycia? Pisząc po ludzku za 2,5 m-ca płacisz 350 zł???????????????????????????????????????????????????????????????? Napisz mi jeszcze ile masz st w domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 04.02.2012 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 No i zapomniałam napisać jak po powrocie?????????? Jak przeżyłaś, jak rodzinka przeżyła????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 04.02.2012 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Tofee - strasznie Ci się musi klawisz ze znakiem zapytania zacinać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 04.02.2012 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Tofee - strasznie Ci się musi klawisz ze znakiem zapytania zacinać Nie to ostatnio mój tik nerwowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 04.02.2012 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Czy ja dobrze rozumuję że to jest za faktyczne zużycie (czyli połowa z 690) i na kolejne 2 wyliczone jakby na podstawie dotychczasowego zużycia? Pisząc po ludzku za 2,5 m-ca płacisz 350 zł???????????????????????????????????????????????????????????????? Napisz mi jeszcze ile masz st w domu... Temperatura - 23-24 stopnie na powierzchni 135m2, 10-14 na 65m2. Wiem, wiem, gorąco. Ale kominek chodzi często. Ale nie, za 2,5 miesiąca płacę 690, czyli tak pi razy oko 300 miesięcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts