Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do realizacji naszych marzeń

tofee

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzisiaj kolejne -20 st i szron na tych samych oknach! Nic nie zrobimy do wiosny więc pozostaje czekać na odwilż.

Już mi trochę lepiej. Monia masz gaz ziemny więc jak dla mnie jesteś w komfortowej sytuacji. W opłaty 260 zł m-cznie za gaz przy takich mrozach nie wierzę ... i wolałabym płacić za realne zużycie niż prognozy a później jak już człowiek zapomina o zimie i planuje wakacje dowalają mu wyrównanie na kilka tysi...

Pytałaś o koszty. Dokładnie przez ten tydzień zużyliśmy 17 worków groszku (koszt jednego zaraz uzupełnię bo M pojechał do składu). Wychodzi drogo, a jak doliczyć niedogodności to bardzo drogo. Nie wiem ile kosztuje m3 gazu z butli (bo ziemnego oczywiście nie mamy). Próbowałam poszukać w necie ale od razu nie znalazłam i szybko się zniechęciłam. Jak ktoś wie to chętnie się dowiem ;).

W niedziele mam gości. Muszę przygotować mały obiad i coś słodkiego po najmniejszej linii oporu co by przeżyć z moim złym samopoczuciem (i przygotowania i gościnę). Zaplanowałam: na obiad wrzucić do piekarnika pałki z kurczaka + ziemniaki do zapieczenia plus jakaś mizeria. Na słodko szarlotkę i może pokuszę się na to bezowe cudo ... Na więcej nie mam siły ... a jeszcze dom trzeba odgruzować.

Moje dziecko nauczyło się robić buziaki ... ściubia usta zasysa powietrze i robi dźwięki takich długaśnych całusów. Ale słodziaśnie to wygląda :lol:

Moje dziecko nauczyło się robić buziaki ... ściubia usta zasysa powietrze i robi dźwięki takich długaśnych całusów. Ale słodziaśnie to wygląda :lol:

Nowa umiejętność Tyma - rozbrajająca :D.

Pytałaś o koszty. Dokładnie przez ten tydzień zużyliśmy 17 worków groszku (koszt jednego zaraz uzupełnię bo M pojechał do składu). Wychodzi drogo, a jak doliczyć niedogodności to bardzo drogo. Nie wiem ile kosztuje m3 gazu z butli (bo ziemnego oczywiście nie mamy). Próbowałam poszukać w necie ale od razu nie znalazłam i szybko się zniechęciłam. Jak ktoś wie to chętnie się dowiem ;).

SIEDEMNAŚCIE!!!!!! :jawdrop:

aaa myslalam, ze prognozy robia tylko "ci od pradu", w takim razie cieszy mnie, ze mam za zuzycie rzeczywiste.

przy okazji, dziewczyny wspolczuje wam problemow z ogrzewaniem i szronem w domu? to rzeczywiscie oslabiajace.

Edytowane przez TAR

Tofee, byle do wiosny! Zobacz, już luty, dwa miesiące grzania i spokój na pół roku.

U mnie przyszedł rachunek za gaz + prognoza (grudzień, styczeń i połowa lutego) - 2,5 miesiąca łącznie - 690pln.

Czy ja dobrze rozumuję że to jest za faktyczne zużycie (czyli połowa z 690) i na kolejne 2 wyliczone jakby na podstawie dotychczasowego zużycia? Pisząc po ludzku za 2,5 m-ca płacisz 350 zł????????????????????????????????????????????????????????????????

Napisz mi jeszcze ile masz st w domu...

Czy ja dobrze rozumuję że to jest za faktyczne zużycie (czyli połowa z 690) i na kolejne 2 wyliczone jakby na podstawie dotychczasowego zużycia? Pisząc po ludzku za 2,5 m-ca płacisz 350 zł????????????????????????????????????????????????????????????????

Napisz mi jeszcze ile masz st w domu...

Temperatura - 23-24 stopnie na powierzchni 135m2, 10-14 na 65m2. Wiem, wiem, gorąco. Ale kominek chodzi często.

Ale nie, za 2,5 miesiąca płacę 690, czyli tak pi razy oko 300 miesięcznie.