Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do realizacji naszych marzeń

tofee

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Efi a co masz na myśli pisząc "posprzątać"? Ogólnie porządek zostawili, zamietli po sobie i nie było jakiegoś bałaganu. Ale na papie pozostawały gluty po tynkach ... i nie oczekiwałam że będą zdrapytać tynk z 5 cm kawałka papy który sterczy spod ścian nośnych :-?. U nas izolacja jest totalnie skopana, każda ściana ma izolację na innym poziomie :evil: i na serio nie oczekujemy że ktoś się w tym połapie.

u nas panowie na klęczkach ze szpachelkami zdrapywali ciapki z tynku. jak wychodzili to oczywiście wszystko było białe ale bez żadnych pozostałości w stylu tynkowego gluta.

pominęłam jednak jeden istotny fakt. u nas izolacja już była na całej powierzchni domu.

• 2 weeks później...

Nic fajnego kobiecego się nie dzieje więc nie piszę... Ale właśnie Luby przekazał mi newsa że jak chcemy mieć deszczownice to muszę wybrać ją teraz (od poniedziałku wchodzi hydraulik) bo każdy producent ma swoje rodzaje rozwiązań czegoś tam i od tego zależy położenie rurek itp.

Aaaaaaaaa - czy ja chcę deszczownice!????????????????????????????? Może jakiś dobry człowiek podeśle jakieś linki w ludzkich cenach ...

Foty ... muszę zgrać i znaleźć kabel ... ale postaram się coś nadrobić.

A co do prysznica to chyba jednak bardziej odpowiada mi forma zwykłego prysznica (chyba) :-? . Wczoraj nie mogąc się przebić przez miasto z okazji wizyty jakiegoś Vicecośtam z USA wpadłam do OPEXu. Obejrzałam trochę kafli, kilka kuchni, kilka baterii dostałam zawrotu głowy i chyba nie jestem gotowa na takie decyzje.

Z kafli podobają mi się Alfa Star Karat - nawet nie wiem czy dobrze je nazwałam. Ze względu na to że na razie będziemy wykańczać tylko jedną łazienkę i mały WC to może cenowo przełkniemy (może bo całkowitych obliczeń nie zrobiłam). Cała reszta - dla mnie abstrakcja. Jak coś nie jest pokazane w konkretnej aranżacji to za czort nie potrafię sobie tego wyobrazić. :(

Fajny pomysł z drewnem w łazience tylko jak to sie impregnuje i zabezpiecza przed wilgocią? Lakier sam chyba nie wystarcza? chociaż nie wiem, nie znam się :wink: szarą łazienkę suuuuper widziałam gdzieś na bartyckiej ale nie pamiętam jakie to kafelki :-?

i rozumiem że dostajesz kociokwiku od patrzenia na te glazury i terakoty- tez tak miałam. My mamy wreszcie krzesła do jadalni i stolik kawowy ale zdjęć brak (jak wszystko ustawimy to pstryknę :wink: )

To "gościnny" kibelek więc jakoś specjalnie o wilgoć się nie martwię. Kilka warstw lakieru i myślę że nie będzie problemu.

Nie konsultowałam swoich genialnych pomysłów z Lubym, więc co ostatecznie wyjdzie zobaczymy.

Pomieszczenie jest małe i wąskie, bo to przestrzeń pod schodami. Więc może się okazać że z moich "wariacji na temat" nie wiele wyjdzie, ale chce mieć czas żeby to sobie poukładać w głowie, więc nie mając jeszcze nawet wylewek już myślę ...

Pewnie, że tak- tzn już myśl co jak i gdzie. Bo potem wszyscy chcą naraz koncepcje i się pogubić można..

Pamietam jak mi mąż zakomunikował:

-za 2 dni przyjeżdża pan Rafał z ekipą robić ogrodzenie frontowe

ja- jak to? a nie mamy klinkieru i wymyślonego planu...

on- no tak, już umówiłem-klinkier zaraz kupimy a ty wymyśl jak ma wyglądać, jaka szeroka brama, gdzie furtki itp...

I tak zostałam wmanewrowana. A teraz jak patrzę na to ogrodzenie to bym trochę inaczej je zrobiła... :-?