Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do realizacji naszych marzeń

tofee

Recommended Posts

toffee - ale idealnie gładkie w sensie bez włosków???

Ja jestem po laserze (polecam szczerze - już zapomniałam co to za porażka ciągle coś kombinować z depilacją) - laser nie usuwa 100 % włosków zostają jakieś 3 na krzyż (powiedzmy w ilości kilkunastu na łydkę), ale tak słabe, że wystarczy je zgolić maszynką na sucho raz na miesiąc :)

Tak bez włosków. O laserze myślę już od jakiego czasu, ale najpierw ciąża, później karmienie ... później wychowawczy ;) a teraz już trochę za późno przed latem. Ponoć trzeba 3-4 zabiegów w odstępach 4 tygodni i do tego już "po" trzeba chronić przed słońcem przez jakiś czas więc to plan dopiero na wrzesień ;).

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Plan na wrzesień jest ok. Ja miałam 5 serii - odstępy optymalne to chyba 6-8 tygodni, więc zaczynałam jakoś we wrześniu czy październiku i do wiosny się wyrobiłam :) A poza tym zależy jak kto reaguje na laser - ja na przykład mam mocno wrażliwą skórę i przez kilka dni po zabiegu miałam nogi w czerwonych plamach, więc najlepiej robić to w porze, kiedy można nogi ukryć w spodniach lub grubych rajstopach.

Tofee, moim zdaniem nie jest jeszcze za późno na laser :) zanim odkryjesz kolanka to trochę miesięcy jeszcze minie - masz prawie połowe lutego, marzec, kwiecień i żadnej gwarancji, że w maju będą upały ;) Ja też jestem entuzjastką tej metody, po depilatorach mam blizny, wosku nie znoszę, a kremy mnie podrażniaja - tylko laser :cool:

No to ja bym wybrała Barcelonę, chociażbym miała z kosmatymi kolanami tam jechać :lol2:

http://babiniec-cafe.pl/images/smiles/cheers.gif

Robię (staram się ale FM mi nie pozwala) porządki w pokoju Tyma który obecnie służy za graciarnię. Pokój jest od południa ... wchodzę a tam sauna. Zakręciłam grzejnik ... pozbierałam gadżety MNM i przenoszę do pokoju nad garażem od północy (druga graciarnia) (czy ja pisałam już jak fajnie mieć piętro i móc wszystko tam upychać bez zmiany komfortu życia na parterze :D). Ale do rzeczy ... wchodzę do pokoju nad garażem i szok termiczny :jawdrop:. Fakt garaż ogrzewamy żeby było na plusie więc pewnie trochę ciągnie z dołu, mamy tam 36 m2 (nie wiadomo po co!) i do tego dwa okna dachowe ale różnica temperatur jest chyba z 5 st jak nie więcej.

Jakby to się bosko żyło gdyby PL miała klimat takich Włoch http://babiniec-cafe.pl/images/smiles/smoke.gif

Jak mi katar na mózg przestanie uciskać to wykasuje posta ;).

:lol2:

tak bez winka? Nie no, bez, przecież to 10 rano była jak pisałaś tego posta

Wiesz co, ja maszynką golę kolana razem z łydkami i chyba jest gładko (nie wiem lupy nie używałam ;)) ale ja mam tak kilka włosków, prawie w ogóle

kosmate kolana w Barcelonie ... wy to dziewczyny jesteście świruski :rotfl:.

Pokój Tyma uprzątnięty teraz tylko zakupy w Ikea iiiiiiiiiiiiiii przekonać moje dziecko żeby przestało wstawać na mleczko w nocy :lol2:.

Tak popatrzyłam na te moje "piętrowe włości" i zachciało mi się przenieść na górę. Jednak duża szafa, nawet z przeszkolonymi drzwiami ala witryna to przecież nie garderoba, jakieś pomysły skąd wytrzasnąć 50 tys na wykończenie tego i owego na piętrze http://babiniec-cafe.pl/images/smiles/smoke.gif ...