tofee 14.02.2012 22:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Wpadłam tylko się pochwalić że mam posprzątany garaż i parkujemy oba (!) samochody już inside !!! Byłoby idealnie gdyby jeszcze był zamontowany mechanizm ... ale dobre chociaż nie skrobanie/odśnieżanie/ciepły fotel/itp ... I zamówiłam odkurzacz co to podobno można używać nawet jak dziecko spi . Bo wychodzi na to że to jedyna pora kiedy mogę odkurzyć dom ... a przy moim obecnym złomie to chyba i martwy by się obudził ... a do tego końcówka tak mi zrysowała podłogę że żal patrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 14.02.2012 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Zawsze to człowiek może dowiedzieć się czegoś nowego - nie wiedziałam, że macie dwustanowiskowy garaż tak czy siak pozytywnie zazdroszcze parkowania inside Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 14.02.2012 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Zawsze to człowiek może dowiedzieć się czegoś nowego - nie wiedziałam, że macie dwustanowiskowy garaż tak czy siak pozytywnie zazdroszcze parkowania inside Mamy mamy, tylko jest tak wąski że była poważna obawa czy oba się zmieszczą. Ja jeszcze nie próbowałam wjechać, na razie flotą zarządza MNM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 15.02.2012 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Cześć Tofee - który to odkurzacz taki wspaniały? My dawno temu kupiliśmy Ultra Silencera, ja się przyzwyczaiłam i twierdzę, że głośny jak inne, ale moi rodzice twierdzą, że jest super cichy . Posprzątania garażu gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 15.02.2012 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 toffe czy już 2 auta ustawione w garażu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 15.02.2012 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 toffe czy już 2 auta ustawione w garażu??? teraz tylko czekam na mechanizm otwierany zdalnie bo na razie trzeba się ręcznie siłować się z bramą ... ale wszystko w swoim czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 15.02.2012 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 teraz tylko czekam na mechanizm otwierany zdalnie bo na razie trzeba się ręcznie siłować się z bramą ... ale wszystko w swoim czasie.ale już bliżej niż dalej:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 15.02.2012 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Właśnie wróciłam z pierwszych "sanek" Tyma ... początkowo był średnio zadowolony że wsadzam do w ten dziwny pojazd i do tego nie będzie mógł brykać. Ale tylko ruszyliśmy i pełen fun. Trzy razy robiłam podejście żeby wrócić do domu i za każdym razem był sprzeciw ... tak mu się spodobało. A ja przyznam że zrelaksowałam się takim spacerkiem wśród poświaty świeżego puchu wokoło. Szkoda tylko że MNM nie było z nami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 15.02.2012 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Właśnie wróciłam z pierwszych "sanek" Tyma ... początkowo był średnio zadowolony że wsadzam do w ten dziwny pojazd i do tego nie będzie mógł brykać. Ale tylko ruszyliśmy i pełen fun. Trzy razy robiłam podejście żeby wrócić do domu i za każdym razem był sprzeciw ... tak mu się spodobało. A ja przyznam że zrelaksowałam się takim spacerkiem wśród poświaty świeżego puchu wokoło. Szkoda tylko że MNM nie było z nami . toffe a ja relaksowałam sie dziś odśnieżając chodnik, jezdnię i podjazd:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 16.02.2012 00:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 toffe a ja relaksowałam sie dziś odśnieżając chodnik, jezdnię i podjazd:yes: O ... w ten sam sposób relaksował się mój monsz jak wrócił z pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 16.02.2012 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Toffee, rozmawiałyśmy kiedyś o tabl. do szamba/zabijaniu bakterii/płynach do wc wczoraj w Leroy Merlin widziałam takie specjalne płyny domyci wc, które stosuje się przy oczyszczalniach lub szambach "ekologicznych", czyli pewnie z tabletkami. nie przyjrzałam się dokładnie, bo mnie mąż odciągnął do następnego regału, ale pomyślałam, że może Cię to zainteresuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 16.02.2012 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Tatarak BARDZO! dziękuję za pamięć . Jak będę w markecie budowlanym to się rozejrzę. Generalnie temat może stać się palący latem kiedy wiadomo że częściej spędzamy czas na zew domu plus temperatura też robi swoje. Na razie nie odczuwam dyskomfortu nie stosując tego typu wynalazków ... więc ufff zakładam że mam chwilkę na rozpoznanie tematu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.02.2012 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 A jak często wybieracie szambo (masz 10m3)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 16.02.2012 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 A jak często wybieracie szambo (masz 10m3)? ale ja mam umowę, że przyjeżdżają co miesiąc i płacę za to co wybiorą 16 zł/m3. Ostatnia faktura była za 7m3. I nie mam kłopotu żeby dzwonić, umawiać, pamiętać, kontrolować... Rozliczenie bezgotówkowe, faktura na maila. Jestem bardzo zadowolona. Za to piep... śmieci doprowadzają mnie do szału . Państwo w państwie podejście do klienta zerowe. Chyba się proszą o jakiś donosik do prasy/gminy/czegokolwiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 16.02.2012 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 U nasz też szambo 10m3 i przy dwóch osobach wywóz co 6-7 tygodni (niecałe 200zł). Śmieci odbiera ta sama firma co dwa tygodnie - 60zł za pojemnik chyba 240l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.02.2012 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 To ja nie wiem skąd my tyle tych ścieków produkujemy, że nam 10m3 starcza na miesiąc (piorę raz, góra 2 razy w tygodniu, niektórzy codziennie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 16.02.2012 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Monia - dużo gotujesz, zlew itp. Poza tym łazienka pewnie - musisz rzadziej brać prysznic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.02.2012 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Monia - dużo gotujesz, zlew itp. Ja w zasadzie w ogóle nie zmywam ręcznie (a jeśli już to jakieś jedno naczynie) Wątpię żebyśmy zużywali wody więcej do kąpieli od np 5-cio osobowej rodziny zuz@nki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 16.02.2012 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 To ja nie wiem skąd my tyle tych ścieków produkujemy, że nam 10m3 starcza na miesiąc (piorę raz, góra 2 razy w tygodniu, niektórzy codziennie) a jesteś pewna, że masz szambo wybierane do końca? pamiętasz, jak pisałam jakiś czas temu, że wybieraliśmy co 3 tygodnie. Potem przyjechał ktoś z innej firmy - i surprise, równo 5 tygodni. Poza tym Ty jesteś ciągle w domu - gotowanie, korzystanie z toalety, mycie rąk - tego jest dużo mniej, jeśli się w domu bywa tylko wieczorami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.02.2012 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 a jesteś pewna, że masz szambo wybierane do końca? pamiętasz, jak pisałam jakiś czas temu, że wybieraliśmy co 3 tygodnie. Potem przyjechał ktoś z innej firmy - i surprise, równo 5 tygodni. Poza tym Ty jesteś ciągle w domu - gotowanie, korzystanie z toalety, mycie rąk - tego jest dużo mniej, jeśli się w domu bywa tylko wieczorami. Raczej tak, bo już któryś*raz ten sam facet jest u nas i K zaglądał potem do szamba. A jak kończy się jego zawartość to rura charakterystycznie się*zachowuje (sztywnieje i zaczyna skakać) No i zużycie wody. Patrzymy na licznik i jest faktycznie ok 10m3 (nawet więcej) Fakt. Obydwoje jesteśmy cały czas w domu. Kibelek się*nawiedza na pewno częściej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts