Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do realizacji naszych marzeń

tofee

Recommended Posts

Wpadłam tylko się pochwalić że mam posprzątany garaż i parkujemy oba (!) samochody już inside !!! :wave:

Byłoby idealnie gdyby jeszcze był zamontowany mechanizm ... ale dobre chociaż nie skrobanie/odśnieżanie/ciepły fotel/itp ...

I zamówiłam odkurzacz co to podobno można używać nawet jak dziecko spi ;). Bo wychodzi na to że to jedyna pora kiedy mogę odkurzyć dom ... a przy moim obecnym złomie to chyba i martwy by się obudził ... a do tego końcówka tak mi zrysowała podłogę że żal patrzeć :(

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zawsze to człowiek może dowiedzieć się czegoś nowego - nie wiedziałam, że macie dwustanowiskowy garaż :cool:

tak czy siak pozytywnie zazdroszcze parkowania inside :)

Mamy mamy, tylko jest tak wąski że była poważna obawa czy oba się zmieszczą. Ja jeszcze nie próbowałam wjechać, na razie flotą zarządza MNM :D

Właśnie wróciłam z pierwszych "sanek" Tyma ... początkowo był średnio zadowolony że wsadzam do w ten dziwny pojazd i do tego nie będzie mógł brykać. Ale tylko ruszyliśmy i pełen fun. Trzy razy robiłam podejście żeby wrócić do domu i za każdym razem był sprzeciw ... tak mu się spodobało. A ja przyznam że zrelaksowałam się takim spacerkiem wśród poświaty świeżego puchu wokoło. Szkoda tylko że MNM nie było z nami :(.

Właśnie wróciłam z pierwszych "sanek" Tyma ... początkowo był średnio zadowolony że wsadzam do w ten dziwny pojazd i do tego nie będzie mógł brykać. Ale tylko ruszyliśmy i pełen fun. Trzy razy robiłam podejście żeby wrócić do domu i za każdym razem był sprzeciw ... tak mu się spodobało. A ja przyznam że zrelaksowałam się takim spacerkiem wśród poświaty świeżego puchu wokoło. Szkoda tylko że MNM nie było z nami :(.
toffe a ja relaksowałam sie dziś odśnieżając chodnik, jezdnię i podjazd:yes:

Toffee, rozmawiałyśmy kiedyś o tabl. do szamba/zabijaniu bakterii/płynach do wc :) wczoraj w Leroy Merlin widziałam takie specjalne płyny domyci wc, które stosuje się przy oczyszczalniach lub szambach "ekologicznych", czyli pewnie z tabletkami. nie przyjrzałam się dokładnie, bo mnie mąż odciągnął do następnego regału, ale pomyślałam, że może Cię to zainteresuje :)

Tatarak :hug: BARDZO! dziękuję za pamięć . Jak będę w markecie budowlanym to się rozejrzę. Generalnie temat może stać się palący latem kiedy wiadomo że częściej spędzamy czas na zew domu plus temperatura też robi swoje. Na razie nie odczuwam dyskomfortu nie stosując tego typu wynalazków ... więc ufff zakładam że mam chwilkę na rozpoznanie tematu ;).

A jak często wybieracie szambo (masz 10m3)?

:yes: ale ja mam umowę, że przyjeżdżają co miesiąc i płacę za to co wybiorą 16 zł/m3. Ostatnia faktura była za 7m3. I nie mam kłopotu żeby dzwonić, umawiać, pamiętać, kontrolować... Rozliczenie bezgotówkowe, faktura na maila. Jestem bardzo zadowolona.

Za to piep... śmieci doprowadzają mnie do szału :mad:. Państwo w państwie podejście do klienta zerowe. Chyba się proszą o jakiś donosik do prasy/gminy/czegokolwiek.

To ja nie wiem skąd my tyle tych ścieków produkujemy, że nam 10m3 starcza na miesiąc (piorę raz, góra 2 razy w tygodniu, niektórzy codziennie)

a jesteś pewna, że masz szambo wybierane do końca? pamiętasz, jak pisałam jakiś czas temu, że wybieraliśmy co 3 tygodnie. Potem przyjechał ktoś z innej firmy - i surprise, równo 5 tygodni. Poza tym Ty jesteś ciągle w domu - gotowanie, korzystanie z toalety, mycie rąk - tego jest dużo mniej, jeśli się w domu bywa tylko wieczorami.

a jesteś pewna, że masz szambo wybierane do końca? pamiętasz, jak pisałam jakiś czas temu, że wybieraliśmy co 3 tygodnie. Potem przyjechał ktoś z innej firmy - i surprise, równo 5 tygodni. Poza tym Ty jesteś ciągle w domu - gotowanie, korzystanie z toalety, mycie rąk - tego jest dużo mniej, jeśli się w domu bywa tylko wieczorami.

Raczej tak, bo już któryś*raz ten sam facet jest u nas i K zaglądał potem do szamba. A jak kończy się jego zawartość to rura charakterystycznie się*zachowuje (sztywnieje i zaczyna skakać)

No i zużycie wody. Patrzymy na licznik i jest faktycznie ok 10m3 (nawet więcej)

Fakt. Obydwoje jesteśmy cały czas w domu. Kibelek się*nawiedza na pewno częściej ;)