tofee 21.02.2012 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Ostatnio mam straszne "ciągoty kulinarne". Gdyby nie to że ok 21 jestem zwyle nieprzytomna to pewnie byłoby jeszcze więcej a tak to pokusa jest jeszcze w miarę umiarkowana. ale dzisiaj znalazłam to Muffiny z boczkiem i natką pietruszki - składniki 2 łyżeczki oleju 6 plasterków chudego boczku lub bekonu 1 duża cebula 375 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki 2 jajka 250 ml mleka 125 g masła Muffiny z boczkiem i natką pietruszki - sposób przygotowania (12 sztuk) Pokrój boczek w kosteczkę i przesmaż na patelni na oleju, aż boczek będzie chrupki. Przełóż na papierowe ręczniki i odsącz z nadmiaru tłuszczu. Na tej samej patelni przesmaż posiekaną cebulę, aż będzie miękka i się lekko zrumieni. Odstaw do wystygnięcia. Do dużej miski przesiej mąkę, dodaj proszek do pieczenia, szczyptę soli i posiekaną natkę pietruszki. Wymieszaj i uformuj w kopczyku dołek. W drugiej misce wymieszaj jajka z mlekiem. Przelej do miski z mąką i jednocześnie dolej roztopione masło, wystudzoną cebulkę i boczek. Szybko wymieszaj, ale tak, żeby tylko połączyć składniki - grudki mają zostać. Formę na 12 muffinek posmaruj masłem lub wyłóż kolorowymi papierowymi kokilkami. Łyżką nakładaj ciasto do foremek, wypełniając je do 3/4 wysokości. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 210 st. C i piecz około 20 minut. na koniec ma wyglądać tak http://ugotuj.to/im/6/9697/z9697106M.jpg Jak tylko MNM wróci z pracy lecę po składniki bo już mi ślinka leci . Mam jeszcze mega smaka ba bliny z łososiem i kwaśną śmietaną ale do babooshki raczej w tym tygodniu nie wyskoczymy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 21.02.2012 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 yyymm wyglądają smacznie:rolleyes:, jak zrobisz zdaj relacje czy dobre. Z tą kawiarką to co rusz jakieś kwiatki , najpierw tabletki teraz filtr, za skomplikowany ten sprzęt się robi dla mnie Czyli mam rozumieć, że do pojemnika na wodę trzeba kupić filtr? Ciekawe gdzie ja go mam kupić... to jakiś tradycyjny brita ? czy cus specjalnego? Mój tez na antybiotyku:bash:, dostałaś zwolnienie? U mnie nie wesoło maruda straszna i z jedzeniem się siłujemy cały czas, ale dopiero dwie dawki antybiotyku przyjął, może jutro będzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 21.02.2012 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Nie mogę sie zebrać żeby odpisać zaległe posty u siebie i tylko czytam, a łażę po cudzych i się ukrywam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 21.02.2012 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 ooo, ja też bliny z łososiem z boboooshki! Zrób sobie placki z cukini z łososiem i śmietaną. Są pycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 21.02.2012 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Marjel, a ja ze swojego saeco wyjęłam filtr i wlewam po prostu przefiltrowaną*wodę (z Brity), bo takiej używam do wszystkiego (herbaty, gotowania) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 21.02.2012 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 ooo, ja też bliny z łososiem z boboooshki! Zrób sobie placki z cukini z łososiem i śmietaną. Są pycha A cukinia teraz dostępna w sklepach? też bym zjadła... Ja ostatnio( na Bartka urodzinach )robiłam tatar z łososia( przepis z netu) na krążkach pupernikla Robiłam bez jajek http://img16.imageshack.us/img16/9198/0908066720studiolipovco.jpg Uploaded with ImageShack.us Marjel, a ja ze swojego saeco wyjęłam filtr i wlewam po prostu przefiltrowaną*wodę (z Brity), bo takiej używam do wszystkiego (herbaty, gotowania) Tez dobry pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 21.02.2012 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 MarJel, no jacha, ja mam zawsze cukinię w lodówce to chyba dostępna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 21.02.2012 16:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Marta Był najzwyklejszy z Brity ale domyślam się że każdy od nich pasuje. Marjel, a ja ze swojego saeco wyjęłam filtr i wlewam po prostu przefiltrowaną*wodę (z Brity), bo takiej używam do wszystkiego (herbaty, gotowania) Problem w tej kawiarce jest taki że ona strasznie dużo wody "marnuje". Początkowo miałam wlewać tam butelkowaną, ale kawę pijam ja, zawsze z mlekiem i po każdej porcji robię płukanie systemu mlecznego co zużywa chyba więcej wody niż na moją latte. Doszłam do wniosku że szkoda kasy na wodę z butli i wlewam kranówę ale widzę po filtrze że bez niego byłabym skazana na butelkowaną bo filtr jest już cały usyfiony. Marta filtr wsadzasz w środku pojemnika ... kupiłam zwykły w sklepie ale jak kupię już dzbanek Brity to chyba też sobie daruję. ooo, ja też bliny z łososiem z boboooshki! Zrób sobie placki z cukini z łososiem i śmietaną. Są pycha Jak będę już na zakupach to jak dostanę cukinie "za rogiem" to chyba zrobię jutro ... tak postnie. A babooshka chodzi za mną już ruski rok szkoda że tylko do 22 otwarte, bo jakoś ostatnio zawsze za późno żeby tam pojechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 21.02.2012 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 MarJel, no jacha, ja mam zawsze cukinię w lodówce to chyba dostępna A robisz tak jak kiedyś Aneta jakiś przepis wklejała? Bo tylko ten mam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 21.02.2012 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 MarJel, no jacha, ja mam zawsze cukinię w lodówce to chyba dostępna Przepis mam na te placki chyba zrobie na dniach. Dzisiaj usmażyłam dwa talerze z górką, racuszków z jabłkami, z myślą że mój chory niejadek się skusi, a on się wypiął i nie zjadł nawet jednego:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 21.02.2012 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 A ja się tak zastanawiam:rolleyes: z tymi filtrami... Zawsze używałam- zawsze! jak mieszkaliśmy w bloku, wystarczyło że zaczynał się zużywać a już woda na herbatę była z pianą ohydna. Teraz mam stację uzdatniania wody, nie używam jak na na razie filtrów, herbata jest klarowana i tak się zastanawiam czy ja w ogóle potrzebuję filtra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 21.02.2012 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 A ja się tak zastanawiam:rolleyes: z tymi filtrami... Zawsze używałam- zawsze! jak mieszkaliśmy w bloku, wystarczyło że zaczynał się zużywać a już woda na herbatę była z pianą ohydna. Teraz mam stację uzdatniania wody, nie używam jak na na razie filtrów, herbata jest klarowana i tak się zastanawiam czy ja w ogóle potrzebuję filtra? No wydaje się, że raczej nie potrzebujesz filtra . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 21.02.2012 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 My mamy filtry a i tak woda do picia jest kiepska i kupujemy w tych dużych 5l butelkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 21.02.2012 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 A ja się tak zastanawiam:rolleyes: z tymi filtrami... Zawsze używałam- zawsze! jak mieszkaliśmy w bloku, wystarczyło że zaczynał się zużywać a już woda na herbatę była z pianą ohydna. Teraz mam stację uzdatniania wody, nie używam jak na na razie filtrów, herbata jest klarowana i tak się zastanawiam czy ja w ogóle potrzebuję filtra? ja też mam stację uzdatniania wody i nie używam żadnych innych filtrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 21.02.2012 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 ja też mam stację uzdatniania wody i nie używam żadnych innych filtrów ale też żadnej kawiarki nie posiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 21.02.2012 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 A możecie mi taką stację polecić ... podrzucić producenta itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 21.02.2012 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 A możecie mi taką stację polecić ... podrzucić producenta itp? ja też szukam tylko u mnie mało miejsca w kotłowni i muszę coś małego postawić Lidzia i Zuza mają z Bims http://www.bimsplus.com.pl/strony_p/91/30/Zmi%C4%99kczacze%20wody ale chyba każdy producent ma je w swojej ofercie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 21.02.2012 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Dzięki Pasiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 21.02.2012 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Muffiny już w piekarniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 21.02.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 ja też szukam tylko u mnie mało miejsca w kotłowni i muszę coś małego postawić Lidzia i Zuza mają z Bims http://www.bimsplus.com.pl/strony_p/91/30/Zmi%C4%99kczacze%20wody ale chyba każdy producent ma je w swojej ofercie... Aguś, małe robi Viessman. Sprawdź sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts