monsanbia 21.02.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Aguś, małe robi Viessman. Sprawdź sobie Może i ja bym jakąś u siebie "wściubiła"? Tofiku, a zrobisz jakąś fotkę muffinów? I oczywiście poproszę*o recenzję Robisz coś czego ja nigdy (muffiny na słono), zatem czekam na wrażenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 21.02.2012 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 sesji nie będzie bo jestem u rodziców a ja komórką to mogę co najwyżej wysłać ci mmsa . Wizualnie jakoś mało wyrosły (dodałam sody zamiast proszku, możliwe że przez to?), ale wyglądają identycznie jak na focie (rumiane, spękane i ładne kolorystycznie przez pietruszkę). Pachnie w całym domu ... a smakowo ... czuć boczek i czuć pietruchę. Natomiast jak dla mnie boczek nie oddał słoności i wyszły (moim zdaniem!) lekko za mało słone, czyli szczypta to za mało. Są troszkę suchawe, ale ja muffiny jadam tylko z jabłkami bo lubię na mokro. Reszta domu już zajada i chwali, więc chyba nie najgorsze. Robi się szybko i bezproblemowo. Ja robiłam tylko w tych papierowych kokilkach więc nawet zmywania za bardzo nie ma ... Patrząc na blaszkę wyszło mi 16 szt z przepisu i to takich całkiem sporych tych kokilków użyłam (może dlatego za mało uroszło ... może za mało napakowałam), myślę że przepis wydajny. Może jeszcze się skuszę przy jakiś gościach zwiedzających nowy dom . Naromiast do moich pieczarek w boczku się nie umywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 21.02.2012 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 A wracając do stacji uzdatniania ... jakiego rzędu to jest koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 21.02.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 A wracając do stacji uzdatniania ... jakiego rzędu to jest koszt? Ja mam cosmo water, coś ponad 2 tys Poza klarowną herbatą, skóra po kąpieli nie jest wysuszona i włosy też jakby mniej spieżone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 21.02.2012 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Tofee, ja też*już pieczarki robiłam Kiedyś mi zostało trochę boczku i pieczarek i wykorzystałam Fajne fajne chociaż*daktyle równie dobre (można zrobić*dla urozmaicenia pół na pół dla gości) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 21.02.2012 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 No nie muffiny na słono - nawet bym nie pomyślała, że takie się robi. Chyba muszę sobie założyc osobny wątek na przepisy bo chba niedługo mi FM odmówi możliwości dopisywania przepisów w jednym wpisie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 21.02.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 a ile błędów narobiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 21.02.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Ja mam cosmo water, coś ponad 2 tys Poza klarowną herbatą, skóra po kąpieli nie jest wysuszona i włosy też jakby mniej spieżone mój BIMS też troszkę ponad 2 tysie kosztował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 21.02.2012 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 mój BIMS też troszkę ponad 2 tysie kosztował Lidzia, tylko mi nie mów że też masz gładsze włosy po umyciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 21.02.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Paśku, Monia, sprawdźcie jeszcze zmiękczacze Tapworks, one są w różnych rozmiarach http://www.uzdatniaj.pl/zmiekczacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 21.02.2012 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Lidzia, tylko mi nie mów że też masz gładsze włosy po umyciu gładszych nie mam, ale muszę powiedzieć, że mi się lepiej kręcą i łatwiej rozczesują nie wiem czy będzie to zachętą dla Tofee do kupna tego urządzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 21.02.2012 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 gładszych nie mam, ale muszę powiedzieć, że mi się lepiej kręcą i łatwiej rozczesują nie wiem czy będzie to zachętą dla Tofee do kupna tego urządzenia A Tofik też ma kręcone? Mi też się włosy lepiej układają i balsamu do ciała tkj. rzadziej używam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 21.02.2012 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 A Tofik też ma kręcone? Mi też się włosy lepiej układają i balsamu do ciała tkj. rzadziej używam:) ma kręcone miękka woda jest super, bo rzeczywiście mniej wysusza skórę, ale czasami wkurza mnie, to że muszę tyle wody zużyć, na zmycie mydła z dłoni Już się nauczyłam, że muszę wszelkich detergentów o wiele mniej używać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 21.02.2012 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 To fakt i kolejny plus dla stacji- mniej detergentów:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 21.02.2012 22:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Tofee, ja też*już pieczarki robiłam Kiedyś mi zostało trochę boczku i pieczarek i wykorzystałam Fajne fajne chociaż*daktyle równie dobre (można zrobić*dla urozmaicenia pół na pół dla gości) Wiem bo chwaliłaś się u mnie/u siebie ale mnie , a daktyli nie lubię, za to śliwki suszone też świetnie smakują, tylko już bez czosnku Dzięki dziewczyny za pkt odniesienia. Musze kupić stację bo mam ewidentnie twardą wodę i do tego jakąś zażelazowioną ... zaczynam się martwić o moje białe pranie ... ostatnio nowe rzeczy plus mężowate koszule zawiozłam do prania do mamy, bo bałam się że zżółkną . Kwestii niemożności "dopłukania" rąk nie kumam, słyszałam ale nie potrafię sobie tego wyobrazić . gładszych nie mam, ale muszę powiedzieć, że mi się lepiej kręcą i łatwiej rozczesują nie wiem czy będzie to zachętą dla Tofee do kupna tego urządzenia Może to że lepiej się kręcą mnie nie pociesza, ale za to że lepiej rozczesują zdecydowanie już . Od kilku lat mam z tym straszne problemy i widzę że np Tymo z tyłu głowy zaczyna mieć to samo . Robią mu się takie mikro dredy a włoski są zdecydowanie bardzije suche tam gdzie mają kontakt z prześcieradłem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 21.02.2012 22:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 No nie muffiny na słono - nawet bym nie pomyślała, że takie się robi. Chyba muszę sobie założyc osobny wątek na przepisy bo chba niedługo mi FM odmówi możliwości dopisywania przepisów w jednym wpisie Pozdrawiam Ja generalnie preferuję na słono niż słodko więc Alicja rozszerzamy punkt postrzegania smaków . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 21.02.2012 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Oprócz stacji , polecam szczotkę do włosów z naturalnym włosiem. Chociaż ja z córką mamy proste, nie wiem jak rozczesuje te kręcone:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 21.02.2012 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Tofee, a robiłaś badania wody ? bo może oprócz zmiękczacza, będzie jeszcze coś potrzebne skoro masz tak zażelazioną wodę taki efekt niemożności dopłukania rąk można zobaczyć w górach, gdzie mają bardzo miękką wodę. Pamiętam, że zawsze zastanawiałam się jak to jest, że oni mają taką wodę, że nie mogę spłukać szamponu w głowy, a teraz sama tak mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 21.02.2012 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Oprócz stacji , polecam szczotkę do włosów z naturalnym włosiem. Chociaż ja z córką mamy proste, nie wiem jak rozczesuje te kręcone:rolleyes: kręcone rozczesuje się tylko na mokro, ale raczej mniej gęstą szczotką. Taką z naturalnym włosiem, to raczej nie dałabym rady się rozczesać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 21.02.2012 23:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Tofee, a robiłaś badania wody ? bo może oprócz zmiękczacza, będzie jeszcze coś potrzebne skoro masz tak zażelazioną wodę Tej miejskiej nie robiłam a zdecydowanie powinniśmy przebadać bo pewnie na zwykłym sprzęcie się nie skończy. Z drugiej strony to woda miejska nie powinna być aż tak słaba . Jak robiliśmy rozszerzone badania wody gruntowej (bo pierwotnie chcieliśmy studnie) to jak MNM wysłał wyniki do jakiejś firmy z filtrami to facet zapytał czy mu się ilość zer nie pomyliła bo żeby tak złą wodę doprowadzić do stanu używalności to chyba cały garaż sprzętu i kasy tyle co wydaliśmy na wodociąg a woda będzie na 100% słonawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts