Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do realizacji naszych marzeń

tofee

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

sesji nie będzie bo jestem u rodziców a ja komórką to mogę co najwyżej wysłać ci mmsa ;).

Wizualnie jakoś mało wyrosły (dodałam sody zamiast proszku, możliwe że przez to?), ale wyglądają identycznie jak na focie (rumiane, spękane i ładne kolorystycznie przez pietruszkę). Pachnie w całym domu ... a smakowo ... czuć boczek i czuć pietruchę. Natomiast jak dla mnie boczek nie oddał słoności i wyszły (moim zdaniem!) lekko za mało słone, czyli szczypta to za mało. Są troszkę suchawe, ale ja muffiny jadam tylko z jabłkami bo lubię na mokro. Reszta domu już zajada i chwali, więc chyba nie najgorsze.

Robi się szybko i bezproblemowo. Ja robiłam tylko w tych papierowych kokilkach więc nawet zmywania za bardzo nie ma ... Patrząc na blaszkę wyszło mi 16 szt z przepisu i to takich całkiem sporych tych kokilków użyłam (może dlatego za mało uroszło ... może za mało napakowałam), myślę że przepis wydajny. Może jeszcze się skuszę przy jakiś gościach zwiedzających nowy dom ;).

Naromiast do moich pieczarek w boczku :no: się nie umywa ;)

gładszych nie mam, ale muszę powiedzieć, że mi się lepiej kręcą i łatwiej rozczesują :D

nie wiem czy będzie to zachętą dla Tofee do kupna tego urządzenia :lol2:

A Tofik też ma kręcone?

Mi też się włosy lepiej układają:) i balsamu do ciała tkj. rzadziej używam:)

A Tofik też ma kręcone?

Mi też się włosy lepiej układają:) i balsamu do ciała tkj. rzadziej używam:)

ma kręcone

miękka woda jest super, bo rzeczywiście mniej wysusza skórę, ale czasami wkurza mnie, to że muszę tyle wody zużyć, na zmycie mydła z dłoni ;) Już się nauczyłam, że muszę wszelkich detergentów o wiele mniej używać

Tofee, ja też*już pieczarki robiłam ;)

Kiedyś mi zostało trochę boczku i pieczarek i wykorzystałam

Fajne fajne :yes: chociaż*daktyle równie dobre (można zrobić*dla urozmaicenia pół na pół dla gości)

Wiem bo chwaliłaś się u mnie/u siebie ale mnie :yes: , a daktyli nie lubię, za to śliwki suszone też świetnie smakują, tylko już bez czosnku ;)

Dzięki dziewczyny za pkt odniesienia. Musze kupić stację bo mam ewidentnie twardą wodę i do tego jakąś zażelazowioną ... zaczynam się martwić o moje białe pranie ... ostatnio nowe rzeczy plus mężowate koszule zawiozłam do prania do mamy, bo bałam się że zżółkną :(.

Kwestii niemożności "dopłukania" rąk nie kumam, słyszałam ale nie potrafię sobie tego wyobrazić :rolleyes:.

gładszych nie mam, ale muszę powiedzieć, że mi się lepiej kręcą i łatwiej rozczesują :D

nie wiem czy będzie to zachętą dla Tofee do kupna tego urządzenia :lol2:

Może to że lepiej się kręcą mnie nie pociesza, ale za to że lepiej rozczesują zdecydowanie już :yes:. Od kilku lat mam z tym straszne problemy i widzę że np Tymo z tyłu głowy zaczyna mieć to samo :(. Robią mu się takie mikro dredy a włoski są zdecydowanie bardzije suche tam gdzie mają kontakt z prześcieradłem ...

No nie muffiny na słono - nawet bym nie pomyślała, że takie się robi. Chyba muszę sobie założyc osobny wątek na przepisy bo chba niedługo mi FM odmówi możliwości dopisywania przepisów w jednym wpisie ;)

Pozdrawiam

Ja generalnie preferuję na słono niż słodko więc Alicja rozszerzamy punkt postrzegania smaków ;).

Tofee, a robiłaś badania wody ?

bo może oprócz zmiękczacza, będzie jeszcze coś potrzebne skoro masz tak zażelazioną wodę :rolleyes:

taki efekt niemożności dopłukania rąk można zobaczyć w górach, gdzie mają bardzo miękką wodę. Pamiętam, że zawsze zastanawiałam się jak to jest, że oni mają taką wodę, że nie mogę spłukać szamponu w głowy, a teraz sama tak mam :lol2:

Oprócz stacji ;), polecam szczotkę do włosów z naturalnym włosiem.

Chociaż ja z córką mamy proste, nie wiem jak rozczesuje te kręcone:rolleyes:

kręcone rozczesuje się tylko na mokro, ale raczej mniej gęstą szczotką. Taką z naturalnym włosiem, to raczej nie dałabym rady się rozczesać

Tofee, a robiłaś badania wody ?

bo może oprócz zmiękczacza, będzie jeszcze coś potrzebne skoro masz tak zażelazioną wodę :rolleyes:

Tej miejskiej nie robiłam :( a zdecydowanie powinniśmy przebadać bo pewnie na zwykłym sprzęcie się nie skończy. Z drugiej strony to woda miejska nie powinna być aż tak słaba :(.

Jak robiliśmy rozszerzone badania wody gruntowej (bo pierwotnie chcieliśmy studnie) to jak MNM wysłał wyniki do jakiejś firmy z filtrami to facet zapytał czy mu się ilość zer nie pomyliła bo żeby tak złą wodę doprowadzić do stanu używalności to chyba cały garaż sprzętu i kasy tyle co wydaliśmy na wodociąg a woda będzie na 100% słonawa.