lidszu 21.02.2012 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Tej miejskiej nie robiłam a zdecydowanie powinniśmy przebadać bo pewnie na zwykłym sprzęcie się nie skończy. Z drugiej strony to woda miejska nie powinna być aż tak słaba . Jak robiliśmy rozszerzone badania wody gruntowej (bo pierwotnie chcieliśmy studnie) to jak MNM wysłał wyniki do jakiejś firmy z filtrami to facet zapytał czy mu się ilość zer nie pomyliła bo żeby tak złą wodę doprowadzić do stanu używalności to chyba cały garaż sprzętu i kasy tyle co wydaliśmy na wodociąg a woda będzie na 100% słonawa. jeśli macie miejską, to rzeczywiście sam zmiękczacz może wystarczy. moi znajomi na zmiękczacze, jakieś specjalne lampy odkażające i srylion innych rzeczy do zabicia bakterii w wodzie wydali 30 tyś. Mają wodę ze studni, bo miejskiej brak, a i tak jak się tą wodę powącha, to śmierdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 21.02.2012 23:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 jeśli macie miejską, to rzeczywiście sam zmiękczacz może wystarczy. moi znajomi na zmiękczacze, jakieś specjalne lampy odkażające i srylion innych rzeczy do zabicia bakterii w wodzie wydali 30 tyś. Mają wodę ze studni, bo miejskiej brak, a i tak jak się tą wodę powącha, to śmierdzi No to masakra współczuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 22.02.2012 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 (edytowane) A wracając do stacji uzdatniania ... jakiego rzędu to jest koszt? U nas poszło jakieś 6-7 tys, już dokładnie nie pamiętam, ale to nie tylko zmiękczanie i odżelazianie. Woda nie śmierdzi, jest miękka ale herbatki nie ryzykuję Kiedyś wrzucałam u siebie fotkę wody w wannie - tej prosto ze studni Edytowane 22 Lutego 2012 przez Elena76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 22.02.2012 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Ja mam stację viessmana - nie jest zbyt duża. Nie wiem ile masz miejsca, ale mogę ją zmierzyć jeśli chcesz Woda jest miękka - nie zostawia zbyt dużo osadu na kabinie prysznicowej, w czajniku i faktycznie zmywanie detergentów z ciała wygląda nieco inaczej Dla mnie jedynie dla włosów to minus - są takie miękkie i lejące, zupełnie bez jakiegoś kształtu - z twardej wody układały mi się lepiej. A różnicę widzę po wanience dziecięcej - w starym mieszkaniu była cała w osadzie z wody, kiedy się przeprowadziliśmy kupiliśmy nową (bo z tamtej dziecię wyrosło) i nie ma na niej ani jednego zacieku z wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 22.02.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Ja mam stację viessmana - nie jest zbyt duża. Nie wiem ile masz miejsca, ale mogę ją zmierzyć jeśli chcesz Woda jest miękka - nie zostawia zbyt dużo osadu na kabinie prysznicowej, w czajniku i faktycznie zmywanie detergentów z ciała wygląda nieco inaczej Dla mnie jedynie dla włosów to minus - są takie miękkie i lejące, zupełnie bez jakiegoś kształtu - z twardej wody układały mi się lepiej. A różnicę widzę po wanience dziecięcej - w starym mieszkaniu była cała w osadzie z wody, kiedy się przeprowadziliśmy kupiliśmy nową (bo z tamtej dziecię wyrosło) i nie ma na niej ani jednego zacieku z wody. ja mam prośbę - zmierz bo mi musi w kotłowni koło pralki się zmieścic -szukam jak najmniejszej:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 22.02.2012 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Robiłam dzisiaj placki z cukinii plus śmietana + łosoś + koperek ... ale wypas. Monia my tak wczoraj o blinach i babooshce, odpalam dzisiaj DD TVN a tam właśnie bliny w ramach reportażu o rosyjskich ostatkach ... ale smakowicie wyglądały. Nawet chciałam zrobić zamiast placków ale mąki gryczanej nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 22.02.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Robiłam dzisiaj placki z cukinii plus śmietana + łosoś + koperek ... ale wypas. Mniaaam mniam Gryczane pyszne, ale cukiniowe też*niczego sobie. Spokojnie w zastępstwie można robić. Tyle się*o tym nagadałyśmy że za mną cały czas też chodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 23.02.2012 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 ja mam prośbę - zmierz bo mi musi w kotłowni koło pralki się zmieścic -szukam jak najmniejszej:yes: Zmierzona - wysokość 71, szerokość 36, głębokość 58 (mierzone razem z taką rurką, która z tyłu wystaje). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 23.02.2012 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Zmierzona - wysokość 71, szerokość 36, głębokość 58 (mierzone razem z taką rurką, która z tyłu wystaje). dzięki:) a czy on może zostać wsunięty pod blat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 23.02.2012 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 dzięki:) a czy on może zostać wsunięty pod blat? Może. Tylko od góry jest odsuwany fragment obudowy i tam się uzupełnia sól, więc trzeba by do tego uzupełniania wysuwać spod blatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 23.02.2012 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Może. Tylko od góry jest odsuwany fragment obudowy i tam się uzupełnia sól, więc trzeba by do tego uzupełniania wysuwać spod blatu. dzięki:) a tą sól to często trzeba uzupełniać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 23.02.2012 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 dzięki:) a tą sól to często trzeba uzupełniać? w moim np. raz na kilka miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 23.02.2012 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 w moim np. raz na kilka miesięcy aaaa to git:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 23.02.2012 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Potwierdzam - tak chyba raz na 2 - 3 miesiące się dosypuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 24.02.2012 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 A ile tej soli "wchodzi"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 24.02.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Ja mam stację viessmana - nie jest zbyt duża. Nie wiem ile masz miejsca, ale mogę ją zmierzyć jeśli chcesz Woda jest miękka - nie zostawia zbyt dużo osadu na kabinie prysznicowej, w czajniku i faktycznie zmywanie detergentów z ciała wygląda nieco inaczej Dla mnie jedynie dla włosów to minus - są takie miękkie i lejące, zupełnie bez jakiegoś kształtu - z twardej wody układały mi się lepiej. A różnicę widzę po wanience dziecięcej - w starym mieszkaniu była cała w osadzie z wody, kiedy się przeprowadziliśmy kupiliśmy nową (bo z tamtej dziecię wyrosło) i nie ma na niej ani jednego zacieku z wody. oj Monik ja też mam zmiękczacz i rzeczywiście jedyna wada to zbyt miękkie włosy!!!! ja muszę co 2 dni myć, bo pianek i żeli nie używam. a kamienia nie ma ani w czajniku, ani na bateriach:wiggle: super A ile tej soli "wchodzi"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 24.02.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 A ile tej soli "wchodzi"? u nas 25kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 24.02.2012 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 A to jakaś specjalna sól? Gdzie się toto kupuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 24.02.2012 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 ja kupuje w Leroy merlin;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 25.02.2012 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 my też w lm kupujemy tak to np wygląda: http://www.leroymerlin.pl/multimedia-storage/e6/63/ca10078b87b55148ba85c0e1223a-41846665_d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts