Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do realizacji naszych marzeń

tofee

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

po pierwsze to jako że to ma być izolacja przeciwwilgociowa to proponowałabym papę (ja dawałam izofrex ale to jest mało popularne rozwiazanie) i po drugie zgrzewaną i dogrzewaną do izolacji poziomej ściany fundamentowej. generalnie to powinno być szczelne

aaaa

to jakkolwiek - jak nie chodzi o wilgoć a o styro to załóżcie z 20cm - to i tak zostanie przygniecione wylewką.

poza tym ta folia jest zazwyczaj większa od pomieszczenia :wink: więc wystarczy że przytniecie na wymiar zostawiając trochę wywinięcia na ściany

Duży to ile?

A jak były mniejsze pomieszczenia to też?? zastanawiam się czy tam to się jakoś nie pofałduje za bardzo :-?

Po około metrze zakładu. u nas nie ma papy, więc dawaliśmy podwójnie jakąś grubą folię budowlaną (nie pamietam nazwy). latwo sie tego nie rozkladalo, ale tragedii tez nie bylo. jesli macie pape, to wydaje mi sie, ze nie trzeba takich duzych zakladow robic i wystarczy pojedyncza warstwa

Hmmm ... mamy 3 łazienki + malutki WC więc wyszło 4 stelaże :(. A wszystko przez to że zamierzamy na początku mieszkać na dole i nie wykańczać góry. Nie chciałam żeby goście wchodzili do naszej łazienki korzystając z toalety.

Na górze jest łazienka ogólna i 1 przy naszej (kiedyś kiedyś) sypialni. I tym sposobem wyszły 4 :( . Średnio mnie to cieszy, ale może w jednej będzie kiedyś sauna ... kto wie :wink: