Elena76 30.05.2012 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Idę szukać tego przepisu, bo mnie chyba skręci jak nie wypróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 30.05.2012 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Idę szukać tego przepisu, bo mnie chyba skręci jak nie wypróbuję strasznie jestem ciekawa o co chodzi z ta Tofiowa tarta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 30.05.2012 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 strasznie jestem ciekawa o co chodzi z ta Tofiowa tarta no ja też może Tymcio coś dorzucił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 03.06.2012 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Posoliłam, popieprzyłam jedyna moja inwencja to wsadziłam zeszkloną cebulkę do szpinaku a nie do masy. Ale cała tarta była smaku mascarpone ze śmietana ... pomidorki (szt 2-3 na 1/8 tarty plus "packa" szpinakowa) i czuć tylko (moim zdaniem) mdły sos. Zdecydowanie brakowało mi posmaku czosnkowego bądź koziego sera .. .widać mascarpone nie dla mnie , wolę zdecydowanie ostrezjsze/wyraźniejsze klimaty ... chociaż jak M zobaczył to stwierdził, że wygląda jak z katalogu bo kolorystycznie (pomidorki i szpinak) poukładamy na około wyglądało bajecznie. A u nas lekki popłoch, za tydzien lecimy do Barcelony a Tymo ma 39.9 i zdjagnozowana angina . Dostaliśmy antybiotyk na 10 dni i jak będzie pomagał mamy zielone światło na wylot ... po dzisiejszej nocy jakoś cieżko mi to sobie wyobrazić ... czujemy się jak zombi . 3/4 nocy pilnowaliśmy gorączki bo skakała pomimo paracetamolu i nurofenu do ponad 40 st. Plus maruda, plus potrzeba mamy i taty ... oczy mam na zapałki. Mam nadzieję że to był jakiś mega jednorazowy kryzys bo więcej niż 1 nocy (idąc jutro do pracy) nie przeżyjemy . zdobrych wieści, od tygodnia MAM SPIŻARKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odgruzowałam szafki w kuchni ... jakość życia NIE DO PORÓWNANIA. MNM został bochaterem swojego domu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 03.06.2012 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Toffee ale znów małego chwyciło ..... gorączka dziś juz powinna spadać po antybiotyku. napisz pózniej jak mały:) a do B kiedy planujecie lecieć???? z małym?????czy go zostawiacie. a tarta ----- ja tez wypróbowałam i też brakuje mi czosnku.......a z kozim spróbuję!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 03.06.2012 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Mam nadzieję, że dzisiaj już po kolejnej dawce będzie jakakolwiek poprawa. Ale od rana wysoka gorączka a do tego młody strajkuje z lekami . Do tej pory nigdy nie było problemu z nurofenem, teraz na widok aplikatora ryk i ucieka . Rączkowy jest cały ranek, brak apetytu ... strasznie go zmogło. Pierwszy raz go tak wykończonego chorubskiem widzę. Nie wiem czy nie zrezygonować ze żłobka, tylko poszedł i od razu atrakcje ... jak siedział w domu 1,5 m-ca nawet kataru nie było . Lecimy za tydzień (I hope so). Nadal nie mamy noclegu, a teraz to się poważnie zastanawiamy czy coś rezerwować i ryzykować kolejne 2 tys. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 03.06.2012 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Tofeeco to tej tarty, moze to faktycznie kwestia tej cebulki, bo ja jej daje sporo, a cebulka taka skarmelizowana jak wiadomo ma winny posmak. Na pewno zmienia te mase i nadaje jej charakteru. Ja tez lubie zdecydowane smaki, wyraziste, nie mdle, dobrze pomidorowe sosy, smietanowe doprawiam wszelkimi cytrynami, czosnkami, dlatego tez sie zdziwilam kiedy napisalas ze mdle. A czosnek tez mialam ostatnio ochote dodac do duszonej cebulki i pewnie w nablizszym czasie sprobuje Anginy wspolczuje. Wiem co to znaczy, bo sama bylam anginowym dzieckiem. Dziesiatki przechorowanych angin odbily sie na moich uszach, migdalkach oczywiscie. Nic fajnego Niech sie Tymek szybko wykaraska, zdrowka dla malucha! A miejscowke zarezerwuj na booking.com z mozliwoscia bezplatnej anulacji rezerwacji. My tak czesto robimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 03.06.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 toffeee zdrówka dla małego i może rzeczywiście lepsza by była niania???? chyba ,że małego dobrze wyleczysz z anginy i potem zobaczysz , czy znów coś złapie!!!! a do tygodnia mu przejdzie:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 03.06.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Tofee, o masz ci los Zdrówka dla małego życzę i oby jak najszybciej antybiotyk zaczął działać Współczuje ci ogromnie, chociaż nie wiem co to znaczy mieć anginę, ponieważ nigdy w życiu jej nie miałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 04.06.2012 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Toficzku, zdrówka dla Tymcia angina to straszne paskudztwo, ale mam nadzieję, że jest już poprawa Hotel możecie zarezerwować w ostatniej chwili, jeszcze nam się nie trafiło tak, żeby zostać pod mostem, no ale my bez dzieci, więc troszkę inaczej się do tego typu ryzyka podchodzi Jak wrócicie z udanego wyjazdu to na spokojnie musisz tą spiżare i cubetto w kuchni pokazać ps. Ja do tarty (masy) dodałam jeszcze startą gałkę, na pewno mdłe mi nie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 13.06.2012 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Ehh, w Barcelonie pewnie pogoda lepsza niż dzisiaj u nas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 18.06.2012 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Wróciłam . Było BOMBASTYCZNIE!!!! Jestem zakochana, mogę pakować manatki i przeprowadzać się chociażby jutro. Pogoda idealna na szwendanie się po mieście. Chorubska (bo i mnie dopadło) po dwóch dniach poszły w siną dal i pomimo wyjazdu (iście na wariackich papierach ) wszystko udało się na fest. Naładowałam akumulatory, mam silne postanowienie miksować wykręcone koktaile prez całe lato (przepyszne Barcelońskie wrażenia) dzisiaj świeży ananas + mleczko kokosowe . Zdjęcia ... będą jak zabiorę się do ostatniego prania, prasowania i dziecko stwierdzi że już się naprzytulało i wystarczy ... strasznie się przyzwyczaił, że jesteśmy cały czas razem i chyba było mu dzisiaj bardzo ciężko (rano zupełnie nie chciał mnie puścić do pracy, co mu się nigdy dotychczas nie przytrafiło) bidulek malutek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 18.06.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Toffee welcome in tropical Poland:D mały z wami był????? w Barcelonie???? fotki:stirthepot: proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 18.06.2012 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Tak mały wszędzie z nami jeździ ... w końcu jest częścią ekipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 19.06.2012 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Tak mały wszędzie z nami jeździ ... w końcu jest częścią ekipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 20.06.2012 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Wiedziałam, że będzie dobrze Czekam na obiecane fotki i możesz podrzucić jakieś przepisy na zakręcone koktajle Tymcio już troszkę świata zwiedził z Wami Mile zbiera Mały Obieżyświat:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 16.07.2012 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Hej Tofeeczku:D. A gdzie fotki? Spóźnione gratulacje spiżarkowe zostawiam;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 17.07.2012 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 O rany wreszcie chwila wytchnienia. Tymo na wakacjach z dziadkami chyba nikomu nie muszę tłumaczyć co to oznacza dla nas ... echhhhhhhhhhhhh jakby nam 10 godzin w dobie przybyło . Zaczęłam u Eleny, ale jakoś tak słabo komuś watek zaśmiecać. Wkleję jeszcze tutaj ... Weszłam nieopatrznie na "plantację lawendy" (wszystko przez Elenę) i aaaaaaaaaaaaaaaaaa wpadałm. Jej niebieska lawenda i wrzos/wrzosiec co znalazłam na stronce ... nie wiem co to ale piękne, intensywne, kwitnie na jesieni - tak chyba na poprawę humoru ... no cudo Calluna vulgaris”Alexandra” http://www.plantacjalawendy.pl/img/image003.jpg albo Calluna vulgaris ”Alba Plena” http://www.plantacjalawendy.pl/img/image001.jpg albo Calluna vulgaris ”Aphrodite” http://www.plantacjalawendy.pl/img/image008.jpg co wybrać, ile wybrać ... jak połączyć żeby chociaż mikro efekt na tarasie uzyskać. Wszystkie takie ładne Muuuuuuuuuuuuuuuuuuuszę coś zamówić, bo się uduszę choć na taras, chociaż troszkę co by poczuć że to dom ... nawet jak na tarasie nie da się posiedzieć bo ciągle mokro ... a z ogrody w tym roku nici . Teraz pytanie ile tego trzeba zamówić żeby był jakikolwiek efekt? I pytanie czy oferta cenowo na stronce do ściągnięcia jest aktualna? Ile się czeka na dostawę? Myślałam co by to w jakieś drewniane donice wsadzić tego typu http://img16.allegroimg.pl/photos/oryginal/24/72/26/27/2472262716 źródło: http://allegro.pl/donica-drewniana-doniczki-ogrodowe-60-30-i2472262716.html i postawić sobie na tarasie. Trochę takich niebieskich, trochę takich fuksjowych, trochę białych ... Jak myślicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 17.07.2012 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Hej Tofeeczku:D. A gdzie fotki? Spóźnione gratulacje spiżarkowe zostawiam;). Raśku dzięki za gratki, spiżarka już tak zapchana że wstyd ludziom publicznie pokazywać ten burdello, ale kocham ją miłością wielką . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 17.07.2012 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 (edytowane) Noszzzzzzzz wcięło mi posta a zdjęcia były !!! Jeszcze raz cubetto dla Ell rzut na całość i wieczorem Dodam tylko na koniec że kuchnia to JEDYNE pomieszczenie skończone w tym domu . Edytowane 19 Lipca 2012 przez tofee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts