Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do realizacji naszych marzeń

tofee

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Posoliłam, popieprzyłam jedyna moja inwencja to wsadziłam zeszkloną cebulkę do szpinaku a nie do masy. Ale cała tarta była smaku mascarpone ze śmietana ... pomidorki (szt 2-3 na 1/8 tarty plus "packa" szpinakowa) i czuć tylko (moim zdaniem) mdły sos. Zdecydowanie brakowało mi posmaku czosnkowego bądź koziego sera .. .widać mascarpone nie dla mnie :no: , wolę zdecydowanie ostrezjsze/wyraźniejsze klimaty ... chociaż jak M zobaczył to stwierdził, że wygląda jak z katalogu bo kolorystycznie (pomidorki i szpinak) poukładamy na około wyglądało bajecznie.

A u nas lekki popłoch, za tydzien lecimy do Barcelony a Tymo ma 39.9 i zdjagnozowana angina :(. Dostaliśmy antybiotyk na 10 dni i jak będzie pomagał mamy zielone światło na wylot ... po dzisiejszej nocy jakoś cieżko mi to sobie wyobrazić ... czujemy się jak zombi :bash:. 3/4 nocy pilnowaliśmy gorączki bo skakała pomimo paracetamolu i nurofenu do ponad 40 st. Plus maruda, plus potrzeba mamy i taty ... oczy mam na zapałki. Mam nadzieję że to był jakiś mega jednorazowy kryzys bo więcej niż 1 nocy (idąc jutro do pracy) nie przeżyjemy :sleep:.

zdobrych wieści, od tygodnia MAM SPIŻARKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wave: Odgruzowałam szafki w kuchni ... jakość życia NIE DO PORÓWNANIA. MNM został bochaterem swojego domu ;).

Toffee :o ale znów małego chwyciło ..... gorączka dziś juz powinna spadać po antybiotyku.

napisz pózniej jak mały:)

a do B kiedy planujecie lecieć???? z małym?????czy go zostawiacie.

a tarta ----- ja tez wypróbowałam i też brakuje mi czosnku.......a z kozim spróbuję!!!!!!!;)

Mam nadzieję, że dzisiaj już po kolejnej dawce będzie jakakolwiek poprawa. Ale od rana wysoka gorączka a do tego młody strajkuje z lekami :(. Do tej pory nigdy nie było problemu z nurofenem, teraz na widok aplikatora ryk i ucieka :(. Rączkowy jest cały ranek, brak apetytu ... strasznie go zmogło. Pierwszy raz go tak wykończonego chorubskiem widzę. Nie wiem czy nie zrezygonować ze żłobka, tylko poszedł i od razu atrakcje ... jak siedział w domu 1,5 m-ca nawet kataru nie było :confused:.

Lecimy za tydzień (I hope so). Nadal nie mamy noclegu, a teraz to się poważnie zastanawiamy czy coś rezerwować i ryzykować kolejne 2 tys. :( .

Tofeeco to tej tarty, moze to faktycznie kwestia tej cebulki, bo ja jej daje sporo, a cebulka taka skarmelizowana jak wiadomo ma winny posmak. Na pewno zmienia te mase i nadaje jej charakteru. Ja tez lubie zdecydowane smaki, wyraziste, nie mdle, dobrze pomidorowe sosy, smietanowe doprawiam wszelkimi cytrynami, czosnkami, dlatego tez sie zdziwilam kiedy napisalas ze mdle. A czosnek tez mialam ostatnio ochote dodac do duszonej cebulki i pewnie w nablizszym czasie sprobuje

Anginy wspolczuje. Wiem co to znaczy, bo sama bylam anginowym dzieckiem. Dziesiatki przechorowanych angin odbily sie na moich uszach, migdalkach oczywiscie. Nic fajnego :( Niech sie Tymek szybko wykaraska, zdrowka dla malucha!

A miejscowke zarezerwuj na booking.com z mozliwoscia bezplatnej anulacji rezerwacji. My tak czesto robimy

Toficzku, zdrówka dla Tymcia :hug: angina to straszne paskudztwo, ale mam nadzieję, że jest już poprawa :)

Hotel możecie zarezerwować w ostatniej chwili, jeszcze nam się nie trafiło tak, żeby zostać pod mostem, no ale my bez dzieci, więc troszkę inaczej się do tego typu ryzyka podchodzi ;)

Jak wrócicie z udanego wyjazdu to na spokojnie musisz tą spiżare i cubetto w kuchni pokazać :cool:

ps. Ja do tarty (masy) dodałam jeszcze startą gałkę, na pewno mdłe mi nie wyszło ;)

• 2 weeks później...

Wróciłam :lol:.

Było BOMBASTYCZNIE!!!! Jestem zakochana, mogę pakować manatki i przeprowadzać się chociażby jutro. Pogoda idealna na szwendanie się po mieście. Chorubska (bo i mnie dopadło) po dwóch dniach poszły w siną dal i pomimo wyjazdu (iście na wariackich papierach :rolleyes:) wszystko udało się na fest.

Naładowałam akumulatory, mam silne postanowienie miksować wykręcone koktaile prez całe lato (przepyszne Barcelońskie wrażenia) dzisiaj świeży ananas + mleczko kokosowe :p.

Zdjęcia ... będą jak zabiorę się do ostatniego prania, prasowania i dziecko stwierdzi że już się naprzytulało i wystarczy ... strasznie się przyzwyczaił, że jesteśmy cały czas razem :eek: i chyba było mu dzisiaj bardzo ciężko (rano zupełnie nie chciał mnie puścić do pracy, co mu się nigdy dotychczas nie przytrafiło) bidulek malutek.

• 4 weeks później...

O rany wreszcie chwila wytchnienia. Tymo na wakacjach z dziadkami :D chyba nikomu nie muszę tłumaczyć co to oznacza dla nas ... echhhhhhhhhhhhh jakby nam 10 godzin w dobie przybyło :p.

Zaczęłam u Eleny, ale jakoś tak słabo komuś watek zaśmiecać. Wkleję jeszcze tutaj ...

Weszłam nieopatrznie na "plantację lawendy" (wszystko przez Elenę) i aaaaaaaaaaaaaaaaaa wpadałm. Jej niebieska lawenda i wrzos/wrzosiec co znalazłam na stronce ... nie wiem co to ale piękne, intensywne, kwitnie na jesieni - tak chyba na poprawę humoru ... no cudo

Calluna vulgaris”Alexandra”

http://www.plantacjalawendy.pl/img/image003.jpg

albo

Calluna vulgaris ”Alba Plena”

http://www.plantacjalawendy.pl/img/image001.jpg

albo

Calluna vulgaris ”Aphrodite”

http://www.plantacjalawendy.pl/img/image008.jpg

co wybrać, ile wybrać ... jak połączyć żeby chociaż mikro efekt na tarasie uzyskać. Wszystkie takie ładne :confused:

Muuuuuuuuuuuuuuuuuuuszę coś zamówić, bo się uduszę ;) choć na taras, chociaż troszkę co by poczuć że to dom ... nawet jak na tarasie nie da się posiedzieć bo ciągle mokro ... a z ogrody w tym roku nici :sick:.

Teraz pytanie ile tego trzeba zamówić żeby był jakikolwiek efekt?

I pytanie czy oferta cenowo na stronce do ściągnięcia jest aktualna? Ile się czeka na dostawę?

Myślałam co by to w jakieś drewniane donice wsadzić

tego typu

http://img16.allegroimg.pl/photos/oryginal/24/72/26/27/2472262716

źródło: http://allegro.pl/donica-drewniana-doniczki-ogrodowe-60-30-i2472262716.html

i postawić sobie na tarasie. Trochę takich niebieskich, trochę takich fuksjowych, trochę białych ... Jak myślicie ?

Noszzzzzzzz wcięło mi posta :mad: a zdjęcia były !!!

Jeszcze raz cubetto dla Ell

kuchnia 1.JPG

kuchnia 2.JPG

cubeto dla ell.JPG

rzut na całość

kuchnia całość.JPG

i wieczorem

DSC_0471.JPG

Dodam tylko na koniec że kuchnia to JEDYNE pomieszczenie skończone w tym domu :(.

Edytowane przez tofee